Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим

Напоследък тенденцията към връщане към старите традиции, поне в домашната сфера, става все по-ясна. Всеки собственик иска да има в къщата си печка или камина, която той идентифицира с дома. Топлината, комфортът и комфортът, които могат да ни осигурят печки и камини, са несъизмерими с всичко. Освен това, отоплителната система често се инсталира в частни домове, така че печката или камината е по-скоро декоративен инструмент, създаден да донесе мир, мир и радост.

За да разтопим печката или камината, можем да използваме обикновени дърва за огрев и можем да прибегнем до помощта на иновативно гориво. В тази статия бихме искали да говорим за това как да зареждаме пещ с горивни брикети, модерна алтернатива на класическите дърва за огрев.

Изгаряне в европейски тухли
Гладко изгаряне на евро тухли във фурната

Обща информация

Горивните брикети или, както се наричат ​​и евро-пръчките, са изработени от пресовани естествени материали, най-често дървени стърготини, понякога торф или слама, рядко от слънчоглед или орехи. При процеса на пресоване голяма част от влагата напуска дървото, което прави възможно да се получат високи калорични стойности. За разлика от дървесината, чиято максимална сухота се определя от 20 влажност, подобен параметър на горивните брикети е 8-9.

Версията на брикети може да бъде различна:

  • Eurofriches на RUF - направени изключително чрез пресоване без допълнителна обработка.
  • Eurobrickets Nestro - пресовани стълбове, с цилиндрична форма, понякога с дупка в средата.
  • Панелите на Pini-Kay Eurobricks са компактни дървени стърготини, изгорени с смес от газ и въздух, за да създадат по-трайна форма, която увеличава времето за съхранение и предпазва от влага.

Независимо от вида на горивните брикети, тяхната плътност е по-висока от дървесината, което им позволява да горят добре и да отделят голямо количество топлина. Термичните характеристики са различни за европейските брикети, изработени от различни материали, обикновено използват висококачествени видове дървесина, обвивки на зърнени храни, слама, торф.

Практиката на използване на горивни блокове
Директно използване на горивни блокове

При производството на европейски брикети от всякакъв вид не се използват лепливи добавки, тъй като дървеният материал и подобни материали съдържат подходящ лигнинов компонент, който може да слепва всички дървени стърготини.

Поради факта, че горивните брикети са изработени от по-сухо дърво, тяхната калоричност е значително по-голяма от тази на обикновените дърва за огрев или кафяви въглища и е дистанционно сравнима с тази на черните въглища. Например дървесината от дървесина от бреза излъчва 2500 ккал / кг по време на горенето, кафявият въглища е около 3800 kcal / kg, а брикетите с гориво - 4 500 kcal / kg. По този начин, за отопление на помещенията, вариантът с подобно гориво е съвсем приемлив, но дали горивните брикети за баня са подходящи, може да бъде загрята в него с това гориво.

Запалване на баня

Евробрикетите са универсално гориво, те могат да отопляват всички видове пещи и котли. Те могат да се използват в улични печки и домашни камини. Същевременно потреблението на горивни брикети винаги е значително по-малко от това на конвенционалните дърва за огрев.

Много хора се чудят дали е възможно да се затопли пещ с горивни брикети, ако е изработена от стомана, конвенционален нагревател? Този въпрос е съвсем логичен, тъй като такива пещи имат ограничения върху калорийната стойност на горивото, не е възможно да се затопли пещ от стомана с черни въглища, която изпуска 4,900 kcal / kg топлина. Но в случай на евробрикети, топлината е по-малка, така че можете да загрявате печката в сауната.

За ваната е важно не само изпусканата топлина, но и продължителността на изгарянето на дърва за огрев или алтернативно гориво. Колкото по-дълго дървото с максимална топлина се разсейва, толкова по-добре е за сауната и за самата баня.

Опаковане на горивни брикети с инструкции
Целият пакет горивни брикети

Kindle брикети не е много лесно, пожар хвана веднага, но след като светне, горят и да тлеят те ще бъдат за няколко часа, което е много повече време, отколкото обикновеното изгаряне на дървесина. Такова дълго време на изгаряне на горивни брикети се дължи на тяхната висока плътност и ниска влажност.

Голямото количество произведена топлина и продължителното време на изгаряне показват, че потреблението на горивни брикети за отопление на къщата е много по-малко от това, което се изисква от традиционните дърва за огрев.

Обърнете внимание, че според обратната информация на хората не е необходимо напълно да се напълни пещта на сауната с евро-пръти, за да не се достигнат максимално максималните стойности на топлопреминаването.



Интересен момент с евробрибици се крие в остатъците след тяхното изгаряне. Притежаващи повишени характеристики на плътността, това гориво гори почти напълно, не оставя много пепел, само малък кесте от пепел. Пепелта от горивните блокове мирише неприятно, но е отличен тор.

При изгарянето на евробрикети няма почти никакъв дим, който е много ценен за поддържане на чистотата на пещи, котли, комини. Според експерти, най-малко смола в горивни брикети от вар, така че, когато използвате това гориво, комините и дюзите на котлите са най-малко засегнати.

Евро тухли в пещната пещ
Изгаряне в пещ на пещ евробрикет

Горивни брикети - отлична опция за осветяване на сауна в черно. Както вече казах, това е екологично чисто гориво, не отделя дим, топлина осигурява достатъчно, както и в затопления въздух има летливи, положително въздействие върху човешкото тяло и подобрява имунната система. Използвайки същата евробрикет от липи, ще почувствате как тялото ви лекува, вдишвайки приятни аромати на цветя, мед и дървета.

Разбира се, има недостиг на този вид гориво - той не може бързо да генерира много топлина, той го дава постепенно. Както вече казахме, горенето е равномерно, което, за разлика от бързо възпаляващите и бързо разпадащите се дърва за огрев, позволява да се поддържа една температура без затруднения.

Отопление у дома

За отопление на брикетите за битови горива, може би идеалният вариант. Възможността веднъж да запали пещта и да поддържа огън и топлина за дълго време без допълнителни хвърляния, ни позволява да говорим за добрите характеристики на европейските брикети. Помислете как да отоплявате тухлените печки с горивни брикети в къщата.

Разбира се, веднага изгорени пресовани тухли няма, така че ще разберем как да запалваме гориво брикети. За да направите това е съвсем просто, първо трябва да поставите дървесна кора, чипове, сухи вестници във фурната и вече да поставите алтернативно дърво на върха. По време на запалването, докато чиповете активно светват, регулираме раздуването. Веднага след като се появи огънят на първите брикети, можете да съобщите останалото.

Друга възможност е да подгрявате печката с горивни брикети след изгарянето на първата партида от дърва за огрев и да се появят достойни въглища. В такава камина, бързо се запали на евробрикети.

Подготовка на фурната за запалване
Подготовка за запалване на пещ

В зависимост от нуждите, ние избираме тактиката за пълнене на пещта с гориво:

  • Ако горивните брикети не са сгънати плътно, на малко разстояние един от друг, огънят в пещта ще бъде доста интензивен, ще има много топлина, за да се позволи бързо загряване на къщата.
  • Ако добавим алтернатива на дърво близо един до друг, и за покриване на вентилатора, тлеещия дървесината ще отнеме по-дълго време, тя ще пасне идеално отопление на жилището през нощта Консумацията на гориво брикети на ден ще бъде много по-малко дърва за огрев.

За да се разбере приблизително колко европейски тухли ще се нуждаят от отопление на жилища, трябва да се направят няколко експеримента, всеки път, когато се пресметне този параметър на практика. Има твърде много нюанси по този въпрос.

Струва си да се отбележи, че горивните брикети имат специфична цел - да създават топлина, докато дърва за огрев могат да се разглеждат, за да се създаде удобна и уютна обстановка. Например, възможно ли е да загрявате камина с горивни брикети - разбира се, да, но те няма да създадат такава атмосфера като дърва за огрев с приятния им пукане и неравномерен огън. Между другото, миризмата на горящата дървесина е по-силна и по-приятна.

В заключение бих искал да кажа малко за съхранението на европейските брикети и да ги сравните с прибирането и съхранение на дърва за огрев. Брикетите за гориво се продават отделно, обвити в целофан. В това състояние те не се страхуват от влага и затова можете да ги поставите в задната стая, на тавана, в мазето или в плевнята. Погледнете евробрикети като тухли или тръби с еднаква форма, която е много удобна при съхранение. Освен това, те заемат много по-малко пространство, тъй като през зимата ще се нуждаят от няколко пъти по-малко за дърва за огрев, отколкото за дърва за огрев.

Ако си припомним какви трудности ни очакват при прибиране на дърва за огрев, има основание за размисъл при избора на правилното гориво. Евробрикетите не е необходимо да се режат, нарязват, съхраняват и изсушават за една година, те са готови за употреба.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво оборудване е необходимо за производството на горивни брикетиКакво оборудване е необходимо за производството на горивни брикети
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкцииКак да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
Какъв вид дърва се използва най-добре за запалване на каминаКакъв вид дърва се използва най-добре за запалване на камина
Горивни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ прегледГоривни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ преглед
Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?
» » Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
© 2021 BggeHat.com