Какво оборудване е необходимо за производството на горивни брикети

Съвсем наскоро ново твърдо гориво за пещи и котли се появи на вътрешния пазар на строителството, чиито производители го позиционират като икономически жизнеспособна алтернатива на конвенционалните дърва за огрев. Evrodrovami наречен пелети гориво или горива, и тя е направена от остатъци от естествени материали като дърво, хартия, слама, люспи на семена, черупки от ядки.

Процесът на производство на горивни брикети е прост, необходимо е да се подготви суровината и да се натисне под високо налягане, както и топлинна обработка. Полученият продукт ще стане гъст, сух, готов за употреба във фурната. В тази статия ще говорим за необходимостта от оборудване за производството на горивни брикети, ще разгледаме състава на линията за промишлена продукция и алтернативно оборудване за производството на такива продукти вкъщи.

Инсталацията за производство на горивни брикети RUF
Производствена линия за гориво за брикетиране RUF

Промишлено оборудване

Както вече казахме, горивните брикети са създадени от различни видове биологични отпадъци. Най-популярната суровина е дърво, а най-горещите брикети се получават от маслодайни зърнени култури. Цялостните линии за производство на такива продукти включват извършването на няколко технологични процеси, всеки от които изисква определено оборудване.

За да се произвежда висококачествен Euro-Dorod, ще ви трябва:

  • Трошачки и шредери. При създаването на брикети от дърво или слама, първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите суровината качествено. На първия етап той трябва да бъде смазан до определен размер на фракцията. Колкото по-малки са гранулите, толкова по-плътни, което означава, че горивната брикет ще бъде по-добра.
  • Калибратори. Позволете да прегледате желаната фракция на размера, а останалите суровини са изпратени за допълнителна обработка.
  • Сушилни камери. Суровините, идващи от доставчиците, са затрупани с влага, а за да се отървете от тях, се нуждаете от сушилни камери. Те могат да използват преди и след смилането на суровините. Зависимостта тук е отново директна, по-суха, толкова по-добре. По време на работа на сушилнята се използват електронни влагомери, които точно контролират суровините.
Инсталация за формоване на горивни брикети Nestro
Брикетираща машина за европейска Nestro
  • Брикетираща машина, преса, екструдер. В зависимост от вида на евро-пръта, пресата за производство на брикети гориво може да бъде различна по форма и принцип на работа. Най-модерните машини допълнително извършват термична обработка на суровините, изпаряват влагата и създават защитна обвивка. Обърнете внимание, че едни и същи преси могат да се използват за различни видове суровини.
  • Опаковъчна инсталация. Последният етап производство на горивни брикети е опаковане. Евророва обвива целофан, за да ги предпази от влага и значително да увеличи срока на годност.

Технологията за производство на брикети не е много сложна, всички технологични процеси са ясни и прости. Производителите на оборудване за създаване на подобни изделия предлагат готови монтажни линии или машини отделно. Лидери сред доставчиците на оборудване са германците и австрийците. По имената на тези фирми се наричат ​​и брикети, така че е по-лесно да се разбере каква технология те са създадени.

В момента има три вида горивни брикети:

  • Еуродрова RUF - създадени на немско оборудване, най-простите представители на неговия клас. Хидравлична преса се използва за производството на тези брикети гориво. Термичната обработка на суровините не е засегната, така че външният вид на европейската светлина е лек и във форма те приличат на тухли. Много местни производители на горивни брикети предпочитат да използват хидравличната машина, за да произвеждат своите продукти, считайки я за най-успешното решение.
  • Йеродрова Нестро - Друга немска фирма създава оборудване за производството на подобни продукти. За производството на горивни брикети от тази марка се използва шоково-механична преса. Ударната преса позволява да се създаде цилиндрична Евро-пръчка, подобна на малките стълбове или тънките дървета. В зависимост от това как е инсталирана инсталацията за производство на горивни брикети, те могат или не да имат дупка в средата. Дупката в центъра е необходима за подобряване на циркулацията на въздуха и вследствие на това за по-добро изгаряне на твърдо гориво.
Технология на производство на горивни брикети Pini-Kay
Технология на производство на горивни брикети Pini-Kay
  • Едродрова Пини-Ключ - най-технологично сложната продукция е измислена от австрийците, в тяхната линия не е само винтова преса, а пълна издухана екструдер. Тази машина ви позволява да създавате високи температури по време на формоването, като по този начин изгаряте външната страна на горивната брикет. Когато суровината се топи, се получава външна обвивка, която е защита срещу влага и механични ефекти върху продукта. Винтовата преса за производство на горивни брикети е с огромна мощност, така че плътността на възникващите евро-пръчки е голяма, с 30-40 по-висока, отколкото продуктите на RUF, Nestro. Yerodrova Pini-Kay имат тъмно гланцов цвят, тяхната форма е удължена, полиедрална, цилиндрична. В центъра на брикета се прави дупка за подобряване на достъпа до въздуха.

Вкъщи качествената продукция не може да се коригира, тъй като пресата за горивни брикети трябва да има висока мощност. Факт е, че при силно изстискване на дърво, слама или други естествени суровини от него се отделя лигнин, който има свойства на слепване. Ето защо не е нужно да добавяте други компоненти, за да образувате брикети.

С помощта на домашна преса за производство на горивни брикети, разбира се, не се постигне налягането, и следователно трябва да се добави към лепило състав, но това не спира много хора в организацията на домашно приготвена евро-дърва за огрев. Като адхезивен състав може да се използва:

  • лепило за тапети на основата на нишесте;
  • обикновена глина;
  • картон или хартия, отпадъчна хартия.
Хидравлична преса за производство на горивни брикети
Сглобяване на самоизработена хидравлична преса за производство на горивни брикети

Добавяне на лепкав състав към суровината в съотношение от 1 до 10. Ако използвате тапет паста за формиране на брикети, това може да бъде доста скъпо. С добавянето на глина брикетът става по-тежък и когато се изгори, остава много пепел. Най-добрият вариант е хартията, която също изгаря и излъчва топлина.

Брикетите, създадени у дома, няма да отговарят на най-високите изисквания, но те са подходящи за отопление на къщата през зимата.

Производство на занаяти

Европейските потребители на твърди горива са известни за техния икономически подход. Въпреки това, закупуване на гориво брикети, те не мислят, че можете да се опитате да ги създадете сами, с ръцете си в гаража си. Вътрешният потребител е свикнал с всички да тества, поради което много хора създават и установяват вкъщи оборудването за производство на горивни брикети.



Промишленото производство на горивни брикети се състои от няколко процеса, но два са достатъчни за производството на домакинствата. Основните процеси ще бъдат: изсушаване и пресоване. (Сушене на суровини и готови продукти, както и формоване с преса на горивни брикети с подходяща форма.)

Веднага трябва да кажа, че сделката с производството на брикети за отопление с ръцете си струва, когато имате свободно суровини и голямо количество свободно време и произтичащите от брикетите, които използвате за отопление на жилището и да имат място, където да се съхраняват.

В други случаи рентабилността на местното производство може да предизвика сериозни въпроси. Същевременно фабричните горивни брикети са евтини и винаги са налични в магазините. Но ако все пак решите, тогава нека помислим как да изградим домашно производство.

Не се нуждаем от оборудване за сушене, ние се нуждаем само от място под слънцето и хубаво време. Под топлите лъчи на слънцето, суровините и ние ще използваме дървени стърготини, изсъхва достатъчно бързо. Стърготините са най-добрият вариант за самопроизведени горивни брикети, защото дори и те не трябва да бъдат смачкани.

Ръчно пресоване за създаване на горивни брикети
Ръчна механична преса за формоване на брикети

За производството на горивни брикети се нуждаем от добра преса. Тук можем да продължим по два различни начина:

  1. Купете използваната или нова преса в готов вид.
  2. Направете преса за горивни брикети със собствените си ръце.

Първият вариант ще изисква известен бюджет, но ще получите готово устройство на ваше разположение. Във втория случай, ще трябва да покажете въображение и умения. За да съберете своята преса, можете да получите достъп до интернет и да потърсите подходящ чертеж. Компетентният чертеж или схематичната диаграма ще ви помогне да се ориентирате в голямо разнообразие от механизми за натискане и да изберете правилния.

Съвет: Ако някой от вашата среда вече има готово производство на Eurodoors у дома, можете да се поучите от неговия опит и да построите своя собствена малка фабрика.

Какви видове преси се произвеждат самостоятелно могат да бъдат поставени в къща:

Винтова преса за формиране на горивни брикети
Винтова преса за създаване на компактни брикети
  • Винтова преса - ръчна преса с конец ще бъде най-простата опция. Резервоарът е фиксиран с перфориран контейнер за източване на водата, в която механизмът е свален. Използвайки дръжката, въртим пресата, създавайки натиск и образувайки брикет. Изображение на винтова преса дори не е необходимо и е ясно как работи. Основен недостатък на такава машина за производство на горивни брикети е изключително ниската производителност. Само си представете колко време е необходимо да завъртите и развиете дръжката, да заредите суровините и да извлечете крайния продукт.
  • Механично ръчно натискане - Проста система за пресоване, базираща се на сътресение на материала, с дълги лостове, които трябва да се използват за създаване на подходящо налягане. Най-важното е, че тази домашна преса е добре фиксирана, тогава производството на горивни брикети ще бъде бързо и лесно.
  • Хидравлична преса - Може да се използва хидравлика, като се основава на жак за кола. Поставяйки го на желязната рамка с главата надолу, можете да получите оригинална инсталация за натискане.

В мрежата можете да намерите други варианти на преси, за да създавате горивни брикети със собствените си ръце. Ако имате фантазия, можете лесно да подобрите подходящия продукт за себе си.

Направете горивни брикети със собствените си ръце това е възможно, но си заслужава да свирите свещи, защото ще трябва да отделите много време и пари и резултатът трудно може да бъде предсказан. Често има случаи, когато домашните брикети се само се разпаднат след изсушаване.

След като брои за себе си анализ на икономическите компонент в конвенционалните дърво и дървени брикети, да вземат информирани решения, особено след като вече знаем какъв вид оборудване ще трябва да създадете свои собствени брикети.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкцииКак да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
Горивни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ прегледГоривни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ преглед
Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Колко пелети за хората? Или нови дърва за огрев с повишена топлинна мощност!Колко пелети за хората? Или нови дърва за огрев с повишена топлинна мощност!
» » Какво оборудване е необходимо за производството на горивни брикети
© 2021 BggeHat.com