Брикети за пещи за пещи

Камината, котлите и пещите придобиват популярност. Изборът на гориво е важна задача. Сред всички видове твърди горива се разграничават брикети за пещи от пещи. Този материал е в много отношения по-добър от традиционните дърва за огрев. Брикетите идват в различни форми, различни състави, те се използват за определен тип пещ.


Състав на брикети


Брикетите са направени от отпадъци от селскостопанска и дървообработваща промишленост. По-рано често се срещнаха брикети от дървени стърготини, днес за тяхното производство често използват дървени стърготини, кори, слама, дървени стърготини, слънчогледови люспи. Най-търсените стоманени брикети от дървени стърготини. Второто име за това гориво е еко-огън. Това се определя от факта, че в техния състав няма химически примеси. (Виж също: Пещи за фугиране)

Има няколко причини, поради които тези брикети са класифицирани като "Еко", а не за техния състав:



  • Проблемът с изхвърлянето на отпадъци. Около всяко предприятие на дървообработващата промишленост има много стърготини и чипове. Необходимо е да се справим с тяхното изхвърляне и да не го оставяме на земята. За производството на този вид гориво са необходими отпадъци. Така, по този начин ще бъде решен проблемът с рециклирането на боклука, замърсяващ околната среда. Същото важи и за селскостопанските предприятия.

  • Обеми на вредните емисии. Ако сравним количеството освободен въглероден диоксид в околната среда чрез изгарянето на различни видове гориво, тогава брикетите го дават най-малко. Например въглищата за отопление в пещ отделят CO2 50 пъти повече и природен газ 10 пъти повече. Този параметър е много важен за отоплението на жилищните помещения.
  • (Виж също: Как да направите комин за собствени ръце burzhuyki)
  • Образуване на пепел. След изгарянето след този вид гориво, не въглища, а останалата пепел. Може да се използва като азотен тор за градински или зеленчукови растения. Обемите на отпадъците са намалени.


Не е необходимо горивото да се използва вкъщи. Тя може да бъде отнесена към природата за лагерен огън. Не се причиняват големи щети на околната среда.

Брикети за пещи за пещи


Асортимент на брикети


Брикетите варират по форма и вид на производството. Тези показатели определят свойствата си като гориво и като стока. Днес можете да закупите брикети за камина: (Виж също: Видове пещи)



  • RUF е правоъгълен брикет. Тези продукти приличат на тухли. Първият, който ги произвежда, е немска компания с помощта на RUF-presses. За тяхното производство се използва хидравлична преса, способна да произвежда налягане от 300 до 400 бара.

  • Цилиндрична брикет. В нея може да има или да не е дупка. За да се получи това, са необходими и механични или хидравлични преси. Работно налягане от 400 до 600 бара.

  • 4- и 6-тихерен с отвор. За производството, първо се използва механична преса при налягане от 1000 до 1100 бара. След като бъдат изстреляни - термично третирани. Поради това те придобиват тъмен цвят: черен, тъмно кафяв.
  • (Виж също: Как да почистите комина от сажди)

Първите два метода имат общо предимство - по-лесен начин на производство и следователно по-ниска цена. Те обаче не търпят транспорт поради тяхната крехкост, лесно могат да бъдат повредени от механични повреди. Поради липсата на топлинна обработка, те лесно абсорбират влагата, поради което изискват херметичен пакет. На етикета на всяко гориво трябва да се посочи от какъв материал е направен, както и неговите характеристики и изисквания за съхранение.

Дължината на освобождаването им от 30 до 70 см и, ако е необходимо, можете да счупите ръцете си до желаната дължина. Това е сравнително нов тип гориво, в някои европейски страни има специални стандарти.


Предимства на брикети


Това гориво не би било толкова популярно, ако не и за много от неговите предимства. Най-съществените предимства ще бъдат: (Виж също: Желязна камина за камини)



  • количество топлина. Производителите казват, че когато изгарят около 4800 kcal / kg, и едновременно с това дървата за горене ще бъдат освободени до 3000 kcal / kg. По този показател те се конкурират с някои видове въглища, както и с пелети, които също се приготвят от отпадъци;


Брикети за камина



  • не е нужно да изсъхва. Първоначално съдържанието на влага в брикети от дървени стърготини е не повече от 7, дори сухата дървесина има съдържание на влага 25. Сушенето ще консумира енергия, която може да се използва за отопление;

  • компактност. Тъй като те се произвеждат в една правилна форма, те са много по-лесни за транспортиране и съхранение. При внимателно опаковане между тях няма свободно пространство. За съхранение не е необходимо да отделяте специално помещение. Можете да съхранявате в гардероб гардероб;

  • обем. 1 m3 брикети тежи 1000 кг, а дървата за огрев с този обем не могат да поберат повече от 600 кг. Това показва икономии на материали;

  • продължително и равномерно изгаряне. Поради факта, че огънят не се нуждае от изпаряване на излишната влага, а също и до изгарянето на горния слой, следващият не започва да гори. Маркерът се изпълнява много по-рядко и е възможно да не се контролира много процесът;

  • малко дим и искри, така че няма да има проблеми при отварянето на пещта, както и в откритите камини и фурни;

  • продължителност на съхранение. С течение на времето, тяхното качество не се влошава, те не освобождават нищо вредно за околната среда.


Освен очевидните предимства, това гориво е удобно, тъй като е приложимо във всички пещи, печки, камини. Например ъгловите пещи, които се различават в естетическа красота, са подходящи за този материал. Такива пещи обикновено имат огнеупорни стъкла, чрез които процесът на изгаряне е ясно видим. Носете по-декоративен характер. Брикетите няма да образуват много пепел и дим, няма да има искри, затова не замърсявайте стаята, не мийте често камината. Те изискват специално пространствено оборудване. И също така хвърлят много малко въглероден диоксид в околната среда.



Въпреки че в много отношения те приличат на пелети, но за разлика от материала не се изисква специален дизайн на пещта. За доставката на брикети се използват вратите за камината, а не специални механизми. Така че това гориво винаги може да бъде заменено с конвенционални дърва за огрев. Това е удобно за тези, които искат да спестят нагряване. Пелетите са по-скъпи от брикетите. И изискват специални пещи, които трудно могат да се пренаредят на друг вид суровини.

Врати за камина

Температурата на пещта ще се поддържа на същото ниво през цялото време. Това ще удължи живота на пещта и пещта. Пещ за облицовъчна пещ - процедура за удължаване на живота. Това са редица мерки за увеличаване на огнеустойчивостта и топлоустойчивостта на стените. Рефрактерността е способността на материала да се стопи под въздействието на високи температури, а топлинната устойчивост е удължаването на експлоатационния живот на материала. Брикетите носят еднакво натоварване върху цялата пещ, което не може да има положителен ефект върху износването - срокът на експлоатация е удължен. Много често срещан проблем за пещите е образуването на пукнатини и дупки в камъните, които нарушават апетита.

Единственият недостатък е, че пламъкът в горивото е скучен и не красив. Ако използвате пещ с отворена камина, тогава няма да видите процеса. Пожарът е нисък, равен. Дървесината ще гори много по-ярки. Ако има желание да се възхищаваме на пламъка, е по-добре да изберем дърва за огрев, а за конвенционална броня ще бъде достатъчно и брикети, тъй като е по-икономично гориво. Също така, топлината от камината с дърва ще бъде по-голяма, но те ще изгорят два пъти по-бързо.


Характеристики на разпалване на пещи


Когато изпивате фурната с брикети, първо поставете няколко чипа или хартия, а след това и слой брикети. Не поставяйте много материали наведнъж. След като огънят се възпламени, можете да добавите още гориво и да затворите пещта. През зимата ще има достатъчно два пакета за целия ден на камината, а 1,5 пакета на ден са достатъчни, за да поддържат топлината. Това не е толкова много. След като основната част бъде изгорена, тя може да се разпадне в въглища. Една брикет ще изгори за около 2 часа.

Много е важно да не прегрешавате фурната. Това може да се превърне в напукване, независимо колко добре е облицовката на пещта. Затварянето на комина може да бъде само след изгаряне на всички материали, в противен случай е възможно натрупването на въглероден окис. Брикети могат да се произвеждат от въглища и торф. Торфът образува мобилни или блатисти нестабилни пясъци. Те затягат органичните вещества в дълбочина. Той също е естествен материал. Определянето на количеството на емисиите на въглероден диоксид е много лесно - син пламък. Докато е така, по-добре е да наблюдаваме процеса.

Дървени въглища за камина


Обхват на приложение


Можете да използвате брикети:



  1. В жилищни райони с площ до 200 квадратни метра. m като средство за нагряване. Необходими са около 30 кг гориво от дървени стърготини на ден. Предлага се в опаковки от 10 кг.

  2. Като гориво в отоплителните системи в производството, в складовете. Процесът на товарене на гориво може да бъде автоматизиран, което решава проблема с обслужващия персонал.

  3. За използване в независими отоплителни системи на населени места и частни къщи. Дайте равномерно нагряване.

  4. За отопление на железопътни линии.

  5. За барбекю, барбекю или лагер в природата.

  6. В сауни и руска баня, като брикети отговарят на всички екологични и санитарни изисквания. А също и темпът на нагряване се удвоява.


Всички котли на твърдо гориво с голяма камина, камини и отворени или затворени пещи са подходящи за тях. Всяко отоплително устройство може да работи с този вид суровина.


Доверете се, но проверете!


За гориво брикети много реклама. Много често доставчиците малко надценяват реалните числа. В по-голяма степен това не се отнася за характеристиките на материала, а за сравнението на неговите свойства с другите. Практиката обаче показва действителното предимство на брикети за разпалване. Можете да се свържете с Bayonet Topki, за да изучите други интернет ресурси по този въпрос.

Дърва за огрев или брикети - всеки избира за себе си. На цена материалите са приблизително съпоставими, но няма да могат да се възхищават на пламъка. Да, и няма да има аромат на дърва за огрев.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Пещ за изгаряне на дърваПещ за изгаряне на дърва
Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкцииКак да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
Горивни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ прегледГоривни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ преглед
Въглища за отоплениеВъглища за отопление
Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
» » Брикети за пещи за пещи
© 2021 BggeHat.com