Критерии за правилен избор на котли на твърдо гориво

Котли, работещи на твърдо гориво - универсално устройство, в което е възможно да изгори не само въглища, но също така и дърво, дървени стърготини, дървени стърготини, брикети, торфени брикети и пелети. Основната разлика между тези видове котли е нивото на топлопреминаване и ръчното или автоматично зареждане с гориво.

Ръчно подаване на гориво.

Този тип котли за твърдо гориво работят до 11 часа при натоварване с въглища и 8 часа при натоварване с дървесина в зависимост от дървесните видове. След това трябва да заредите следващата част от горивото ръчно в пещта. Поради това такива устройства се наричат ​​котел с ръчно зареждане на горивото. Основният им недостатък е ръчният начин за доставяне на гориво. Можете да си купите котел за твърдо гориво в онлайн магазин.

Автоматична система за подаване.

Този тип бойлер за твърдо гориво може да работи на едно натоварване от 3 до 6 дни. Устройствата са пригодени за изгаряне на пелети или въглища, т.е. гориво с малки размери. Устройството се състои от устройство за автоматично подаване и вентилатор, което улеснява автоматично впръскване на въздух в горивната камера.

Пиролизни котли.



При такива котли, почти без остатък, зареденото гориво се изгаря. Те са в състояние да работят върху дървесината и отпадъците си, с влагосъдържание 20. По време на процеса на горене остава малко количество отпадъци, така че тези котли не се нуждаят от почистване.

Изчисляване на мощността.

За точно изчисляване на изхода на котела се изисква следната информация:

-Площта на помещението;
-Нивото на затопляне на стените;
-Необходима стайна температура;
-Възможен вид използвано гориво.

Обикновено изходът на котела се изчислява на 2 kW на 20 кв. М. метри при височина на тавана не повече от 3 метра. Въпреки това, трябва да се вземе под внимание факта, че нивото на ефективност на котли на твърдо гориво варира от 75 до 85. Също така е необходимо да се вземе предвид факта, че в случай на резултати над или под капацитет настройки, това може да повлияе на разхода на гориво, което от своя страна ще се отрази на продължителността на горене на една изтегляне. Например, за двуетажна размер на стайна 8-9, за да се изчисли зоната на нагряване, такава формула се използва: * 2 (8h9) = 144 кв. м. Тези изчисления се прилагат за сгради, стари сгради и за нови сгради с модерен инсталация отоплителна система и изолация, е необходимо да се избере етапа на котела 1-ниска.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котли за твърди гориваКотли за твърди горива
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Котли на твърдо гориво за продължително изгарянеКотли на твърдо гориво за продължително изгаряне
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
» » Критерии за правилен избор на котли на твърдо гориво
© 2021 BggeHat.com