Връщане на котли с дълъг изгаряне

Котлите за твърдо гориво са най-традиционното средство за отопление, тъй като в продължение на много векове хората са отоплявали домовете си с дърво. Концепцията за "твърдо гориво" включва: кафяви и въглища, дървесина, кокс, дървесни частици, торф и въглища брикети. Котлите за продължително изгаряне на въглища позволяват да се създаде автономна отоплителна система за жилище, независимо от доставките на газ и електроенергия, което е основното предимство на котлите за отопление с твърдо гориво. Освен това твърдите горива имат относително ниска цена. Вероятно един от малкото недостатъци на котлите за твърдо гориво е необходимостта ръчно да се зарежда гориво, срещу което не е реалистично появата на автоматизирана система за отопление за котли на твърдо гориво.

Котли за дълготрайно изгаряне на въглища


Възраждането на котли за дълготрайна употреба


Дълъг изгарящ въглен котел е отлично решение за отопление. И ако не е възможно да се свърже с основните цени на газ и дизелово гориво, както и за заплащане на цената на електрическата енергия изглежда фантастично, имате чудесно решение - предназначен за продължително изгаряне на котли за отопление на дома. В момента пазарът има разнообразие от сортове. Те могат да работят върху дърво или въглища (камък, боракс, кокс, антрацит, кокс). (Виж също: Пиролизни котли с твърдо гориво за продължително горене)

Такива котли работят в съответствие със стандартната схема, в която се разглеждат всички моменти, с изключение на единствения: изгарянето на гориво се изгаря за 2-4 часа. Оказва се, че ако го наводните вечер, ще трябва да се качите и да влезете в котелното помещение в средата на нощта, за да заредите горивото, или може да стане доста студено сутрин. Разбира се, окупацията със съмнително удоволствие: четири се събудиха, шест не заспиваха лесно, а в осем отново събудиха звъненето на будилника, като отново припомниха, че трябва да отидат в котелното. През деня работата, кой ще постави дърва за огрев? Така че трябва да се наеме настойникът.

Сега обаче има отлично решение. Сега дълго изгаряне на въглища котли, оборудвани с вземащите увеличава обема зареждането на камерата, електрически нагревателни елементи, горивни обновен вериги, освен появиха автоматични котли, които работят на нов вид гориво - пелети.


Увеличете товара


Модерен домакински котел с дълъг ъгъл на изгаряне абсорбира всички предимства на своите предшественици. Едно от важните предимства е, че отоплителната система не изисква захранване (макар че не толкова отдавна котлите са оборудвани с абсорбатори на дим, които изискват 50-150 вата електрическа мощност). В този случай котлите имат възможност автоматично да поддържат желаната температура на охлаждащата течност. Това се прави по следния начин: котелът е оборудван със сензор, който следи температурата на охлаждащата течност - ако е превишена, устройството затваря амортисьора и изгарянето протича по-бавно. Ако температурата спадне под зададената стойност, амортисьорът се отваря леко. (Виж също: Как да изберем котли на твърдо гориво с продължително изгаряне)

котел на дълъг ъгъл на горене



Съвременните котли са оборудвани с увеличен капацитет на товарната камера. Благодарение на всичко това, едно гориво зарежда 1,5-2 пъти по-дълго за 8 часа. Котлите за продължително горене на въглища са оборудвани с много производители на горивни камери с регулирана вторична система за подаване на въздух, която се използва за последващо изгаряне на димни газове, което повишава ефективността на отоплителната система. Отсега нататък е възможно да се контролира количеството на горивните продукти през димния димоотвод, използвайки димни клапи, като по този начин се осигурява оптимално сцепление. Дизайнът на котлите осигурява допълнителна защита срещу прегряване под формата на специална охладителна верига. С негова помощ е възможно ръчно ръчно охлаждане на температурата на охлаждащата течност (чрез затваряне и отваряне на клапана) и автоматично (клапанът се дава от термостата).


Котли с вградена ТЕМ


Някои котли с дълъг изгаряне на въглища са оборудвани с вградени нагреватели. Тази идея не е нова - в дизайна на така наречените многогоривни котли, които могат да функционират на четири основни типа гориво: газообразно, течно, твърдо и електрическо.

Струва си да се отбележи, че котлите с продължително горене на къщата са допълнително оборудвани с ТЕМ с малко по-различна цел от котлите с много гориво. В този случай нагревателят се осигурява само за поддържане на зададената температура на охлаждащата течност по време на прекъсвания между отоплението. Устройството се активира само когато въглищата накрая изгарят и температурата на охлаждащата течност спадне до определен минимум. Изглежда, в този случай нагревателят е същият елемент, който позволява на потребителя да не се издига в средата на нощта, за да постави въглища в котела. (Виж също: Автоматични котли на твърдо гориво с продължително изгаряне)


Въгледобив на въглища


Енергийната стойност на въглищата, наречена калорична стойност, може да бъде различна. То дори зависи от мината, в която е добита, или от сорта. Също така трябва да се помни, че количеството въглища, което е необходимо за отопление на дома зависи от нивото на качеството. Най-често срещаните видове въглища, които са предназначени за изгаряне в котли с ниско ниво на мощност, са "грах" (финни въглища), "ядки" и трохи. Понастоящем е много популярен "еко-грахът", който е битуминозен въглища с размер на зърното от 5 до 25 мм, с ниско съдържание на пепел (до 10) и сяра (до 1). Този вид въглища се продава в фолийни торби под различни марки. Поради ниското съдържание на сяра, продуктите от горенето, получени при изгарянето на "еко-грах", съдържат по-малко серен диоксид. В допълнение използването на външната среда, като по този начин увеличаване на периода на използване и комините елементи на котела през излагане на корозивни сярна и серниста киселина, които възникват по време на реакцията на водна пара и сяра. На фона на ниското съдържание на влага и пепел е осигурена по-голяма горивна ефективност.


Котли за прегряване


За да се увеличи продължителността на изгаряне на едно полагане на твърдо гориво, производителите променят обичайната схема на изгаряне на гориво и поради тази причина котелът на дълготрайните въглища има почти напълно променен дизайн.

котел на дълъг ъгъл на горене

Как действа този котел с дълготрайно изгаряне на въглища? Структурата на дизайна му включва два стоманени цилиндъра (единият е вътре вторият), а в пространството между тях има отопляема охлаждаща течност. Цилиндър с по-малък диаметър е оборудван с пещ, в която се зарежда твърдо гориво с помощта на врата на корпуса. Задължително да поддържа горенето въздух влиза пещта от върха (в същото време се загрява от топлината на отработените газове) и е във фокуса на горене, използвайки въздух дистрибутор. Последният е телескопична тръба, в края на която е монтирано устройство, приличащо на чадър във форма. Долните краища на този чадър разчитат на гориво, разположено по стените на пещта (в тази зона горенето е по-малко интензивно, отколкото в центъра). Доставянето на въздух в пещта се извършва по такъв начин, че да стимулира изгарянето само на горния слой от твърдо гориво с дебелина 15-20 см.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котли на твърдо гориво за продължително изгарянеКотли на твърдо гориво за продължително изгаряне
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
Автоматични котли на твърдо гориво с продължително изгарянеАвтоматични котли на твърдо гориво с продължително изгаряне
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Предимства на котлите за твърдо горивоПредимства на котлите за твърдо гориво
» » Връщане на котли с дълъг изгаряне
© 2021 BggeHat.com