Котли на дълготрайно изгаряне Buderus

Германската компания Buderus, специализирана в производството на отоплителна техника, произвежда широка гама от продукти, предназначени за отопление на жилищни и промишлени помещения. Моделната гама "Buderus", представлявана нефт и природен газ котли, котли на твърдо гориво, горелки, котли, термопомпи, панелни радиатори, системи за управление на отоплителните кръгове с всякаква сложност, паропроводи, слънчеви топлинни колектори и друго оборудване. Колонките за продължително горене "Buderus" са снабдени с продукти с мощност от 12 до 45 kW.

Котли за дълготрайно изгаряне


Предимства при експлоатацията на бойлерите за твърдо гориво Buderus


Отоплителните котли Buderus подчертават високото си качество и издръжливост. В допълнение, моделите за твърдо гориво са удобни и безопасни за работа. Икономичният разход на гориво и екологичната работа на котлите допринасят за ефективното отопление на помещенията. Оборудването е произведено с помощта на съвременни технологии, използващи висококачествени стомани и сплави. (Виж също: Как да изберем котли на твърдо гориво с продължително изгаряне)

Малките размери на котлите позволяват монтирането им в малки помещения. Използването на модели твърдо гориво е ефективно за вили, административни сгради, жилищни и промишлени помещения с малка площ. Монтирането на продуктите на Buderus е проста, не изисква използването на специални технически средства.


Характеристики на дизайна на котли на твърдо гориво за продължително изгаряне


Котлите за дълготрайно горене в своя дизайн представляват самостоятелна термична инсталация, работеща с твърдо гориво. За отоплението на помещения с голяма площ е ефективно да се създаде отоплителна мрежа, която включва серийно свързани бойлери, които се захранват от различни видове гориво. Дизайнът ви позволява да свързвате котела "Buderus", работещ с твърди горива, с моделите за газ и течно гориво.

Безопасността на работата се осигурява от вградените топлообменници, които ефективно предотвратяват прегряването на отоплителните уреди и намаляват опасността от пожар до нула. Наличието на термостат ви позволява да регулирате стайната температура, да настроите желания режим на отопление и плавно да превключвате от един режим в друг. Като гориво за котли на твърдо гориво могат да се използват дърва, въглища и кокс. (Виж също: Пещи за продължително изгаряне за лятна резиденция)


Поддръжка и ремонт на котли на твърдо гориво за продължително изгаряне


Продуктовият проект на Buderus позволява свързване и поддръжка без значителни разходи за труд. Ергономичната пещ е проектирана, като се има предвид възможността за ефективно и най-удобно почистване на шлаката и пепелта, които възникват в резултат на изгаряне. Монтажът и ремонтът на бойлерите на Buderus трябва да се извършват в съответствие с приетите стандарти за безопасност от висококвалифицирани специалисти.



ремонт на котли «Будерус»

Инсталацията трябва да се извърши, като се вземе предвид площта на помещенията, видовете и качеството на строителните материали, от които е изградена отоплявана конструкция, правила за пожарна безопасност. Недопустимо е да се инсталират и ремонтират котлите "Будерус" независимо, без да се прибягва до услугите на специалисти. Благодарение на качественото монтиране и последващо обслужване на бойлерите за твърдо гориво, продуктите на Buderus могат да продължат 15-20 години, независимо от факта, че компанията гарантира тяхната непрекъсната работа за 2-3 години.


Котли на твърдо гориво от серията Buderus Logano


Най-популярни в широката гама модели на твърдо гориво на Buderus са котлите Logano с дълъг живот, които се отличават с висока ефективност (до 89). Друг важен параметър, който характеризира бойлера Buderus Logano, е икономичността и високата горивна ефективност. Като гориво могат да се използват въглища, кокс или дърво. Котел с твърдо гориво "Buderus logano" е съвместим с газови и течни горивни устройства. (Виж също: Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне)

Структурно, монтираните на пода котли за твърдо гориво от серията Logano са двукамерен корпус, направен от стомана или чугун. Предният панел е оборудван с тракшън контрол, амортисьори, отвори за зареждане, през които се подава гориво към камерата и се изваждат горивните продукти.


Технология на изгаряне на гориво


Бойлерите "Будерус" се отличават с техническите си характеристики, сред които се осъществява уникален метод за изгаряне на гориво, чиято същност се крие във факта, че изгарянето се извършва постепенно в пещта. Първо, горният слой гориво, зареден в пещта, се изгаря, след това гравитацията намалява разделителя на въздуха по-ниско, където следващият слой в пещта гори. Въздухът е подложен само на нивото на изгаряне на горивото. Системата за автоматично регулиране на скоростта на изгаряне със специални амортисьори намалява подаването на въздух към пещта при повишена температура на охлаждащата течност. При ниска температура на горене, въздушното захранване, от друга страна, се увеличава. Такава технология позволява горивото да се гори с максимална ефективност, както в продължителност, така и при освобождаване на топлина.

Бойлерови технически характеристики на бойлерите

Обемните камери за горене и скарата за пепел позволяват непрекъснато непрекъснато горене, при което се извършва пълно изгаряне на горивото. В същото време димът, излъчван от тръбата на котела, почти не съдържа вредни примеси. Продължителността на процеса на изгаряне се осигурява и чрез контролирано тлеене, постигнато чрез подаване на кислород в горивната камера. Горещите газове, образувани по време на изгарянето на горивото през специална разширена глинена огнеупорна дюза, се връщат в горивната камера, допринасяйки за окончателното отгряване на горивните елементи в саждите. (Виж също: Връщане на котли с дълъг изгаряне)

Използването на тази уникална технология на горене позволява непрекъсната работа на котлите за твърдо гориво от серията Buderos Logano при пълно натоварване от 6 до 12 часа в зависимост от типа гориво. В серията Buderus Logano досега съществуват пет модела котли за горене с различен капацитет от 20 до 42 kW.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Всичко, което трябва да знаете за отоплението на газовите котлиВсичко, което трябва да знаете за отоплението на газовите котли
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
Автоматични котли на твърдо гориво с продължително изгарянеАвтоматични котли на твърдо гориво с продължително изгаряне
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Положителни качества на газовите котлиПоложителни качества на газовите котли
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Класификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използванеКласификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използване
Предимства на котлите за твърдо горивоПредимства на котлите за твърдо гориво
» » Котли на дълготрайно изгаряне Buderus
© 2021 BggeHat.com