Всичко, което трябва да знаете за отоплението на газовите котли

Доста често, когато газовият котел работи, има такъв проблем като изпускането в пещта на котела. Но този проблем има най-простото решение. За тази цел газовият бойлер е оборудван с автоматична система за изгорели газове. Целта на тази система е да поддържа непромененото изпускане на пещта в горната си част, това е едно от съществените условия за постоянния процес на изгаряне в котела. Основната причина за изпускането в котелната пещ е промяната в дебита на въздуха, която варира в зависимост от зададения режим на горене. Всичко това в крайна сметка може да доведе до извънредна ситуация.

отрицателно налягане в пещта на котела

Идеалното решение на този проблем е инсталирането на автоматична система за управление в котлите, която компенсира всички промени в въздушния поток чрез регулиране на амортисьора. Атмосферната температура се контролира чрез промяна на скоростта на вентилатора и на работното колело на работното колело. Такава регулираща система позволява спестяване на до 30 електрически мощности, които изпомпващите димни газове консумират през целия период на отопление. (Виж също: Кои газови котли за частна къща е по-добре да избирате)

Основните методи за регулиране на изпускането в котелната пещ са:



  • дроселиране;

  • някои промени в дизайна на вентилатора (можете да коригирате ъгъла на атака на лопатките си или да помислите за броя на самите лопатки);

  • периодично регулиране;

  • промяна на скоростта на ротора на ротора на вентилатора (може да се зададе параметрично регулиране);

  • монтаж на плъзгащи се втулки и вариатори;

  • е възможно да се промени честотата на захранващото напрежение на електрическото задвижване на изпускателните и вентилационните системи за дим.


Най-популярните отоплителни котли


Най-качествените и следователно най-популярните немски отоплителни котли, но те са и най-скъпите. Лидерите на продажбите на отоплителна техника в страната ни може да се нарече фирма Viessmann, Wolf, Buderus, Fro линг Vaillant, Вайсхаупт. Също така много популярни доставчици на такива циркулационни помпи за битова гореща вода (БГВ), както и системи за отопление, като Wilo и радиатор Grundfos- - Kermi- оборудване за пречистване на водата - Grunbeck- на метални тръби, фитинги за тях, групи за защита и обезвъздушители - Oventrop.

Ценовата политика за продажба на котли зависи от материала, от който са направени (неръждаема стомана, чугун), мощност, оборудване с някаква автоматизация, както и от вида на горелката. (Виж също: Как да изберем котел за отопление на газ)


Универсални котли за водно отопление


Отоплителните котли KCHM също се използват широко. Те се отнасят за универсални водонагревателни чугунени секционни котли, предназначени за отопление на частни къщи и други помещения. Отличителна черта на този вид отоплителна техника е възможността за работа с газово гориво (природен газ с ниско налягане) или твърдо гориво (лигнитни въглища, антрацит подредени, въглища, торф, брикети, дърва, смлян торф).

отоплителни котли KCHM

Единственият нюанс при използването на този котел с твърдо гориво е, че в същото време в котлите за отопление KCHM трябва допълнително да се монтира вентилатор. За да поддържате автоматично зададената температура в охлаждащата течност, трябва допълнително да инсталирате регулатора RT-2T (трябва да се поръча отделно). Ако е необходимо, тези котли могат да бъдат превърнати в работа на газ или твърди горива. Такава гъвкавост ги прави просто незаменими, тъй като всички промени в работата на газовите системи (или пълна липса на газификация в селището) няма да бъдат пречка за работата на котела KCHM.



Съставните части на газовия котел са горелка, топлообменник, защитна система, устройство за йонизиращо управление за горене, автоматично управление и циркулационна помпа. (Виж също: Карта на сайта)


Видове горелки и видове котли за отопление


Горелката за котела може да бъде от 3 вида: вентилатор, атмосферно и с регулируемо смесване. Изгарянето на газ в котли с атмосферна горелка се дължи на факта, че въздухът навлиза в системата с помощта на естествен течение в комина. Газът генерира топлина по време на горенето, който след това се прехвърля към топлообменника и след това през охлаждащата течност през тръбите директно към уредите за отопление на помещенията, отоплителните радиатори.

При вентилаторите на горелките въздухът влиза в горивната камера на газа с помощта на вентилатор. По този начин е възможно регулирането на всмукателния въздух с голяма точност, което на свой ред увеличава ефективността на изгарянето на газ. Кондензиращите котли използват горелки за предварителна смес.

Предимството на модулната горелка е способността й да избира независимо правилната мощност на горене, за да запази температурата в стаята точно на зададената от вас температура. Това е доста икономично, защото котлите с този тип горелки са в голямо търсене. (Виж също: Как да инсталирате правилно един газов котел сами)


Видове котли


Има следните видове котли: стени и подове. Поради обстоятелствата, пред които са изправени наемателите на високи сгради, много от тях решиха да откажат централизирано отопление и да установят индивидуално. За апартаментите, поради факта, че помещенията в помещенията им са малки, най-рационалното решение е да се монтира стенен двоен котел. Същото решение е подходящо и за жилищна къща, където няма възможност за построяване на котелна къща. Освен това, такова устройство не само загрява дома ви, но и загрява водата. Това е много икономично и практично.

Видове котли

Котлите за стени могат да се различават помежду си при такива параметри: мощност, вид изгорено гориво, вид запалване, метод за отстраняване на газове, брой на веригите. Едноконтурните котли могат да осигуряват само отопление на стаята, а отоплението на водата изисква инсталиране на хотелско оборудване - котел. Едноконтурният котел може да загрява жилищна площ, която не надвишава 200 м2.

Двуконтактните котли веднага решават два проблема - затопляне на жилище и загряване на вода. Много котли от този тип работят на принципа на приоритета на топлата вода, т.е. ако горещата вода е включена, отоплението временно се изключва. Това ви позволява да спестите значителна консумация на газ, ако сравнявате този поток с едно верижен котел или например с газови колонки. (Виж също: Разход на гориво на дизелови отоплителни котли)

Също така е възможно да се разграничат три вида газови котли: атмосферни, кондензни и турбинни. За атмосферни котли с отворена горивна камера е необходимо да се закачи горивната камера към двигателя с вътрешно горене. Но за турбина с затворена камера комина не е необходимо. Отвеждат въздуха отвън за изгаряне и изхвърлят димни газове.

Кондензиращият бойлер позволява приемането на топлина не само от изгорелия газ, но и от димните газове, превръщайки съдържащата се във тях пара във вода. Това позволява значително намаляване на газовия поток с около 30%.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства и недостатъци на котлите за твърдо горивоПредимства и недостатъци на котлите за твърдо гориво
Електрически котли за индивидуално отоплениеЕлектрически котли за индивидуално отопление
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
Какво трябва да знаете за външните котли?Какво трябва да знаете за външните котли?
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Къде използват петролни котли?Къде използват петролни котли?
Газови котли без димГазови котли без дим
Автоматизация на котли за газово отоплениеАвтоматизация на котли за газово отопление
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
» » Всичко, което трябва да знаете за отоплението на газовите котли
© 2021 BggeHat.com