Газови котли без дим

В момента едно от задължителните условия за комфорт в къщата е наличието на топла вода в нея. Без такъв привидно тривиален въпрос човек вече не може да си представи уютен и достоен живот. Времето, когато горещата вода беше по-скоро лукс от правило, днес премина безопасно. За съжаление модерните комунални системи все още са далеч от перфектни, така че не всеки може да се похвали с непрекъснато водоснабдяване.


Газови котли


За да организирате собствената си система за отопление на водата, има много начини. Едно от най-лесните за работа и икономични устройства е газовият котел. Такива модели са разделени на две основни групи: коминни и газови газови котли. Последното от своя страна също е разделена на котли със затворена горивна камера, и моделът с освобождаването на продуктите от горенето директно в стаята. За средния частен дом може да бъде съвършено глоба до тези опции, но ако трябва да се постави на котела в апартамента, по-добре е да се откажете за bezdymohodnyh котли, тъй като не всички къщи са снабдени със съответните комини. Трябва обаче да бъдат изброени предимствата и недостатъците и на двата типа. (Виж също: Устройството за комини на газовите котли)

газови котли


Котли с комин


В котлите за отработени газове процесът на изгаряне се извършва в присъствието на течение през коминната тръба. За да се запази изгарянето на газ, той изисква приток на въздух от помещението. По този начин, за оптимална работа на котела за димни газове е необходима добра вентилация. Всички съвременни котли се характеризират с висока ефективност. За съжаление, поради рязкото спадане на температурата върху тухла, от която е изграден коминът, се образуват кондензации, което има много негативен ефект върху свързващия разтвор. За да неутрализирате този ефект, коминът трябва да бъде подходящо обработен и вътре в него да се спусне тръбата, да се изсуши кондензата. Ако пренебрегнете всичко това, най-вероятно коминът ще трябва да се промени след две или три години работа, което се оказва сериозен проблем. Подмяната на комини не е скъпо, както по отношение на финансовите, така и по отношение на разходите за време.


Без котли


В котлите за свободно охлаждане се монтира специална горивна камера. Такива устройства работят на малко по-различен принцип: използва се специална коаксиална тръба за всмукване на въздух, която се изисква за запазване на изгарянето и последващо изпускане на горивни продукти. При използване на котел от втори тип, всички продукти за изгаряне ще бъдат изпратени директно в стаята, където е монтиран котелът. От една страна, този метод може да изглежда на някой изключително вредни, тъй като посетителите в тази стая ще трябва да вдишват газовете от пещите. Но всъщност, ако сравним обема на веществата, които се отделят по време на експлоатацията на такъв котел с конвенционална готварска печка, в условията на нагряване на един обем вода, печката ще даде два пъти повече продукти на изгаряне. Всички такива модели са оборудвани със специални сензори за кислород, които внимателно контролират времето за автоматично включване / изключване на колоната.

В други отношения критериите за избор на газов котел без комин са различни по какъвто и да е начин от другите негревателни уреди. При закупуване е необходимо да се обърне внимание на параметрите на капацитета, компактност, варианти на запалване и дизайн на мед. (Виж също: Индустриални газови котли за отопление)



газ котел


Коаксиална тръба


Специални изисквания се налагат и върху тръбата за вземане на проби от емисии. При газовите котли всички продукти за изгаряне се изпускат през хоризонтална тръба, която най-често се използва като коаксиален комин. Диаметърът на този комин е около 11 см, той е включен в комплекта за доставка на котела. Коминът се отвежда през стената на къщата директно към улицата. Дизайнът на коаксиалния комин позволява не само изхода на дим към улицата, но и входът на въздуха. По своя дизайн, тръбата се състои от две тръби, вградени един до друг. В същото време външният е проектиран за подаване на въздух, а вътрешният отвежда отработените газове.

Важно е да се отбележи, че отработените газове на котела са доста вредни за здравето. Коаксиалната тръба се отвежда през тази външна стена, на която няма изводи на вентилационни системи или прозорци.


Газови парапети


Отделно внимание заслужават газовите котли, които също са един от видовете газови котли на комини. Такива устройства са оборудвани със специална горивна камера, извеждането на продуктите от изгарянето, от които се подава въздух и въздух, се извършват извън сградата. В резултат на това възможността за въвеждане на въглероден окис в помещението е напълно изключена. За изтеглянето на горивни продукти се прави специална дупка в стената на къщата. В резултат на това е възможно да се използват такива котли дори в тези къщи, където комините не са конструирани по конструктивен начин. Също така, когато се използва газов котел без газ, купувачът може да спести проверка на комините и инсталиране на самия котел. (Виж също: Кой газ котел е най-икономичен?)

газови котли, които не охлаждат

Всички парапетни котли са с правоъгълна форма. За да се улесни монтажа, производството на котли се извършва в две версии: ляв и десен модел, въпреки че има и универсални опции. Силата на тези котли често е малка, не повече от 15 кВт, въпреки че на пазара можете да намерите модели с цифри над 40 кВт.

Основното предимство на парапетния бойлер е, че не е необходимо да се свързва към комина, което е и плюс използването на всички коминни котли. В резултат на това парапетният бойлер може да бъде монтиран на абсолютно всяко място. Най-популярното място за тяхната инсталация е перваза на прозореца. Често такива котли се използват и за организиране не само на водоснабдяването, но и на отоплението на сградата. Свързването на отоплителната система към този котел е възможно както от дясната, така и от лявата страна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Двуциклични газови котлиДвуциклични газови котли
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Газови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристикиГазови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристики
Какви са отоплителните котли?Какви са отоплителните котли?
Принцип на работа на газов котелПринцип на работа на газов котел
Монтаж на газови котлиМонтаж на газови котли
Нелетливи газови котли за отоплениеНелетливи газови котли за отопление
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Газови котлиГазови котли
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
» » Газови котли без дим
© 2021 BggeHat.com