Бойлери за битови газове за промишлена употреба

Увеличеното търсене на промишлени и битови газови котли е доста високо. Те са много популярни, особено защото са икономически, което е особено важно за постоянното нарастване на цените на енергията.

Котли, работещи с газ, идеално затоплят както домакинствата, така и промишлените съоръжения. Те могат едновременно да затоплят както охладителите, така и помещенията. С помощта на газови котли се получава нагряване и топла вода. Отоплителните котли са разделени на промишлени и битови газови котли. Индустриалните газови котли консумират газ по-интензивно и генерират топлинна енергия. За разлика от домакинските котли, те имат по-сложно устройство. Поради особеностите си на устройството за промишлени котли, те са по-практични в практикуването на газово гориво.

вътрешни газови котли за отопление
Промишлени газови котли

Използват се и електрически бойлери за отопление. Електричеството обаче е скъпо удоволствие. Ето защо, електродните бойлери за битово отопление се използват като резервна опция или ако няма газ.

Цел и експлоатация на газови котли

Промишлени газови котли, които концентрират голямо количество топлинна енергия, могат да се нагорещят и да имат по-голям обем вода и по-обширни помещения. Природният газ се счита за най-евтиният горивен ресурс, въз основа на който горивото се генерира. Газовите промишлени котли са източник на отопление за административни сгради и комунални услуги.

Газовите котли за промишлеността, като котлите за битово отопление, които имат приблизително същото устройство, функционират еднакво.

Устройството включва газова горелка, меден топлообменник. Горелката осигурява загряване на водата, топлообменникът улеснява транспортирането на охлаждащата течност.

Класификация на промишлени газови котли

Индустриалните котли за отопление имат две модификации: окачени и стационарни. Подобно на моделите на котлите с шарнирно устройство, те изпълняват две основни функции - отопление и водоснабдяване. Сгъваемите модели, на свой ред, подобно на бойлерите за битово отопление, са разделени на едноканални и двуканални. Еднокотелни котли отоплителни помещения, двуканални, с изключение на отопление, произвеждат отопление с вода. Някои газови котли с двуциклено устройство са снабдени с котли, които постоянно произвеждат топла вода. Други сортове имат диаграма на устройството.

домакински електрически котли за отопление
Основните елементи на промишления котел

Стационарните котли, работещи с газ, имат по-специализирана цел. За разлика от устройства като домакински газови котли, те се използват в отоплителни системи със специфични технически изисквания.

Съществува една обща структура на промишлени котли, така че има някои индивидуални характеристики на всяка модификация.



Различията от различни вариации могат да се отнасят до мощността, обема, функциите, компонентите на котелното устройство. Съответно, моделите имат различно представяне.

Видове промишлени котли

Индустриалните котли могат да имат нагревател за пара или вода. Всичко зависи от предназначението. Водните котли за отопление на промишлени помещения се използват по-често. Всъщност те са малка котелна къща с газова горелка, топлообменник, регулатор, помпи, резервоар, манометър, термометър. Модерните модели са оборудвани с надеждна система за сигурност.

бойлери за битово отопление
Принцип на работа на промишления газов котел

Индустриалните котли работят както следва: под високо налягане, водата се нагрява, което не се нуждае от врязване. Водата се движи по ясен начин. Газопроизводствените инсталации за отопление на водата са лесни за работа. Те са лесно без загуба и последствията могат да функционират на различни видове гориво. В зависимост от климатичните и климатичните условия специалните регулатори контролират тези промени.

По правило газовите устройства се инсталират в блоково-модулни котелни помещения. Устройствата за контрол и измерване първоначално са включени в опаковката.

Тялото им е направено от чугун или стомана. Индустриалните газови котли са най-често използваните отоплителни уреди, както и домакински газов котел.

Предимства на водогрейни котли:

  • висока ефективност и връщането на топлинна енергия надвишава потреблението му;
  • движението на газ през специални магистрали под определено налягане, което се фиксира от регулаторите;
  • компактност на промишлени газови котли;
  • наличието и икономичността на газовите инсталации;
  • няма нужда от електричество.
газови промишлени котли
Основни части на котела

Безопасност при употреба

Индустриалните газови устройства са удобни и безопасни за използване. Съществуват определени изисквания за тяхното функциониране, задължителното изпълнение на които ще намали риска от промишлени аварии и аварии. Възможно е да се намали газовата горелка, която дори може да доведе до газова експлозия. Такива ситуации могат да възникнат, ако:

  • натискът в системата не отговаря на определени стандарти;
  • внезапно напрежението беше прекъснато;
  • имаше спиране на тягата в комина.

За да се избегнат тези ситуации, производителите инсталират инсталираните системи за сигурност в произведените модели. Сега на пазара на газови котли могат да бъдат закупени с модерно оборудване за самодиагностика система оборудвана с термостати за защита от прегряване на водата от блокиране на помпата контролер, който регулира интензивността на пламъка.

В допълнение към тези предимства има още една важна функция. При газовите инсталации функционира защитната система от мащаба. Това се дължи на специални предпазители, монтирани в отоплителния кръг. Многофункционалните газови котли са по-скъпо оборудване, но това увеличава тяхната стабилност и надеждност, а най-важното - гаранцията и безопасността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котли за отопление на отработени маслаКотли за отопление на отработени масла
Кои електрически бойлери предпочитат по-добре?Кои електрически бойлери предпочитат по-добре?
Какви са отоплителните котли?Какви са отоплителните котли?
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Едноканален газов котел baxiЕдноканален газов котел baxi
Автоматизация на котли за газово отоплениеАвтоматизация на котли за газово отопление
Настенни, енергонезависими газови котлиНастенни, енергонезависими газови котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
» » Бойлери за битови газове за промишлена употреба
© 2021 BggeHat.com