Как да изберем газов котел?

1Монтажът на отоплителната система е необходимо да решите кой газ котел е идеален за вашата къща, защото този избор ще определи консумацията на газ, загряване на водата и микроклимата в къщата. За да разберете разликата между котлите, нека да разгледаме какви са те и как се различават.

1. За хората, живеещи в частни домове, е по-удобно и икономично да се инсталира комин котел. Както и в такива къщи вече има изграден комин. Такива бойлери се намират през комина и предизвикват отделяне на продукти на горенето. Но живеейки в апартаменти, ще бъде по-удобно да се инсталира турбинен бойлер. Такива бойлери отделят продукти от изгарянето чрез отвор в стената и малка тръба.

2. Котлите са разделени на едноканални и двуканални. Газовият котел с един кръг има един кръг за нагряване на вода, който влиза в стоманените радиатори. Но двойната верига има втори (за отопление на вода за битови нужди), но тук трябва да обърнете внимание на факта, че газовите котли с малък капацитет няма да имат време да затоплят необходимото количество вода. От това следва, че при закупуването на двуканален котел е желателно неговата мощност да надвишава 20 kW.



3. Двуциклените котли са с отделен и двумоторен топлообменник. Котлите с битермичен топлообменник затоплят водата едновременно за гореща вода и радиатори. Голям недостатък на такива топлообменници е, че е много чувствителен към лоша вода и ако не използвате специални прахове срещу мащаба, бързо го запушват, което намалява нивото на работата му и води до изгаряне. Двуконтактните котли с отделни топлообменници са по-малко чувствителни към лоша вода и поради това са по-устойчиви преди разрушаване и изгаряне. Такива бойлери имат два топлообменника, един затопля вода за битови нужди, а другият за радиатори.

4. Също така котлите кондензират. Такива бойлери спестяват около 16 консумирания газ. Запазването е по този начин. Водата, влизаща в котела, първо се загрява от отработените газове, тъй като те имат достатъчно висока температура и едва тогава се нагрява в горелката с газ.

След като сте разбрали разновидностите и предимствата на газовите котли, с помощта на тази статия можете лесно да определите най-приемливия вариант за вас или да помогнете при избора на приятели и роднини.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Двуциклични газови котлиДвуциклични газови котли
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Котли за отопление на домаКотли за отопление на дома
Отоплително котле за вилиОтоплително котле за вили
Газови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристикиГазови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристики
Кой котел да избере?Кой котел да избере?
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Газови котли без димГазови котли без дим
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
» » Как да изберем газов котел?
© 2021 BggeHat.com