Двуциклични газови котли

Представени са двуциклени газови котли. Класификацията на котлите се дава, всички видове се разглеждат подробно. Съдържат се съвети за избор на котел и се очертават основните критерии за избор на тип котел.

Отоплителната кола наскоро разшири пазара на газово оборудване, но почти веднага спечели огромна популярност. Те са доста икономични, сравнително лесни за използване, функционални и абсолютно свободни да се поберат във всеки интериор. Към днешна дата производителите предлагат огромно разнообразие от това оборудване: газови котли с един и два цикъла - монтирани на пода и стена - различни при власт, тип запалване, метод за отстраняване на изгорелите газове на модела. Как може човек да разбере цялото това разнообразие? (Виж също: Двуканални газови котли: технически спецификации)

Видове газови котли


Всички модели газови котли се произвеждат в два варианта: под и стена. Цената на подовите газови котли е с порядък по-висок от цената на техните стенни колеги, така че техните характеристики ще бъдат описани по-долу. Котлите за стенни газове се класифицират според следните параметри:

  1. Ел. Този индикатор варира между 12-35 kW (в зависимост от марката на котела и производителя). Съответно, площта на помещенията, които те са в състояние да нагрява, а също и осигуряват топла вода е 50-350 квадратни метра.

  2. Брой на веригите. Всички газови котли са разделени: едно верижно и двуканално. С помощта на едноконтурни котли се осигурява само отопление. Е, двустепенният стенен газов котел също може да захранва стаята с топла вода. На свой ред двуциклените котли са разделени според методите за производство на топла вода за течащи и тези, които са с котела.
  3. (Виж също: Газови стени двукамнени отоплителни котли)
  4. Чрез метода за отстраняване на отработените газове котлите могат да бъдат с принудително натоварване и с естествено течение.

  5. Според вида на запалване, газовите котли идват с електронно запалване и пиезо-запалване.


Съвет! За да се изчисли капацитета на котела, необходим за помещението, е необходимо да се използва следното съотношение: за отопление на добре изолирана площ от 10 квадратни метра. а височината на тавана от 3 метра ще изисква около 1 кВт мощност.

Видове отоплителни котли


Фигура 1: Видове отоплителни котли



Как да изберем газов котел


Ако стаята изисква само отопление, всичко е просто: имате нужда от един-циркулационен газов котел, който на цена е по-евтино. Ако се изисква да се осигури стая с топла вода, тогава са възможни различни опции. Газовите котли на две стени с поточен метод за подготовка на гореща вода ще бъдат подходящи в случай, когато търсенето е ниско, до около 15 л / мин. с нагряване при 30 ° С.

Стенни газови котли


Фигура 2: Стенен газов котел


По-удобни условия могат да бъдат постигнати при монтаж на котел с вграден котел. Такъв котел ще може да отстранява от 45 до 60 литра гореща вода (в зависимост от модела), която винаги е готова за употреба. Освен това котелът ще даде възможност за подаване на топла вода, когато газът е изключен (естествено за известно време). Въпреки това, трябва да плащате за комфорт, има малки минуси: котлите с бойлер са по-големи по размер и тегло, консумацията на газ ще се увеличи леко от необходимостта да се запази водата в топлата бойлер. (Виж също: Отопление и комфорт на двуканални газови котли)

Ако потребностите от гореща вода са много големи, в къща съществува няколко точки изпомпване на вода, които работят едновременно, например, душ, джакузи, баня, най-доброто решение би било една единствена верига или двукръгова бойлер свърже бойлер с по-голям капацитет, например, 200 литра. Тази опция е гаранция за удовлетворяване на нуждите на всички взискателни клиенти.

Метод за отвеждане на отпадъчни газове


При този нюанс е необходимо да се спре отделно, тъй като това са двуциклени газови нагревателни котли с принудителен метод за изпускане на димни газове, които имат много предимства както при монтаж, така и при експлоатация. При такива котли отпадните газове се отстраняват посредством вентилатор, вграден в самия котел. Тези модели ще бъдат идеалното решение за стаи, които нямат традиционен комин. Всички продукти на изгаряне ще бъдат изхвърлени чрез специален коаксиален комин, единственото нещо, което трябва да се направи, е специална дупка в стената.

Коаксиален комин също се нарича "тръба в тръба", името говори за себе си. Външната тръба ще получи въздух, а вътрешният с помощта на вентилатор ще изведе абсолютно всички горивни продукти на улицата. Освен това, такива котли не изгарят кислород в стаята, не се нуждаят от допълнителна доставка на студен въздух от улицата, за да подпомогнат процеса на изгаряне. Също така, такива модели могат значително да намалят финансовите разходи за инсталация, тъй като няма нужда да се изгражда скъп традиционен комин. Вместо това е добре експлоатиран евтин и къс коаксиален комин. (Виж също: Газови двуциклични отоплителни котли Baksi)

Етажни газови котли


Както вече беше споменато, газовите котли са монтирани на стена и на пода. Газовите котли на пода на две кръгове имат своите нюанси, които също трябва да обърнат внимание. Моделът в такива модели може да бъде направен от стомана или чугун. Всеки разбира, че всеки от тези материали има предимства и недостатъци. Например, стоманена капачка е много по-лека, но ще бъде много по-чувствителна към въздействията, отколкото чугун. Следователно, при транспортиране, както и при товарене и разтоварване на пешеходец, стоманата трябва да се третира много внимателно, в противен случай може сериозно да я повреди. Но на пода от чугун има много по-дебел топлообменник. В резултат на това периодът на нейното действие ще се увеличи значително, но теглото му ще бъде много по-голямо от това на стоманена капачка.


Етажен газов котел


Фигура 3: Подгряващ газов котел



Вид запалване


Ако решите да закупите модел с пиезо запалване, не забравяйте, че котелът ще трябва да се стартира ръчно, като натиснете бутона. При електронно запалване котелът ще стартира автоматично. Освен това газовите котли, които са електрически запалени, са по-икономични поради липсата на запалване, при което пламъкът винаги гори. Е, друго предимство на тези котли е, че след временно прекъсване на захранването на котела се включва автоматично, веднага след като се възобновява доставките, а моделът с pezorozzhigom ще трябва да бъде активирана ръчно.

Допълнителни устройства


Повечето от газовите отоплителни котли са двукрили, по принцип, както и едноканални, и подови, оборудвани с допълнителни устройства, които могат да им осигурят безопасна работа. Най-важните от тях са: (Виж също: Бойлери за стени)

  1. Детектор на пламъка, който ще изключи захранването с газ, когато пламъкът изчезне;

  2. Блокиращ термостат, чиято задача е да изключи котела, когато температурата на водата в котела се повиши до аварийната температура;

  3. Устройство, което изключва котела, когато захранването е спряно;

  4. Устройство, което блокира котела при прекъсване на подаването на газ;

  5. Устройство, което изключва котела, ако индикаторът за обема на охлаждащата течност спадне под нормата;

  6. Сензорът за управление на сцеплението.


Производители на газови котли


Фирми, които произвеждат газови котли и ги доставят на руския пазар - огромен брой. Те включват Ariston (Италия), Bosch (Германия), Ferroli (Италия), Мора (Чехия), Kiturami (Южна Корея), Vaillant (Германия) и така нататък. Един от най-популярните сред руските потребители е газовият бойлер на двойната верига baxi (Италия). Какво причини тяхната популярност? На първо място, за отличното съотношение цена-качество, утвърдена услуга, компетентна работа на руския представител Baxi.

Бойлер бакси


Фигура 4: Бойлер бакси


Логичното заключение възниква само по себе си. Каквото и да изберете: газовият отоплителен котел е двуканален или едноканален, монтиран на стена или на пода, трябва да поемете тази отговорност с пълна отговорност.

Съвет! Газовите котли са сериозно оборудване, така че трябва да се купуват само от специализирани фирми. Това ще послужи като гаранция за добри цени, качествено инсталиране и пускане в експлоатация, задължително гаранционно и следгаранционно обслужване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой подов газов котел е по-добърКой подов газов котел е по-добър
Кой стенен газов котел е по-добър?Кой стенен газов котел е по-добър?
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Газови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристикиГазови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристики
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Газови котлиГазови котли
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
Едноканален газов котел baxiЕдноканален газов котел baxi
Газови котли без димГазови котли без дим
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
» » Двуциклични газови котли
© 2021 BggeHat.com