Кой стенен газов котел е по-добър?

Пазарът на газово оборудване е изпълнен с доста различни модели на газови котли. Сред населението в последно време най-популярен е стенният отоплителен газов котел.

Към днешна дата са монтирани на стена газови котли с различна техническа характеристика и могат да варират значително в стойности. Това не са прекалено скъпи едноциклични отоплителни котли (проектирани само за водоснабдяване). Също така популярни са двукорпусните модели (имат и втори допълнителен топлообменник, предназначен за захранване с топла вода), но те са малко по-скъпи. (Виж също: Кой котел да избере?)

стенни отоплителни газови котли


Как да направите правилния избор?


В зависимост от характеристиките (размер, мощност, както и производителност), монтираните на стената котли осигуряват отопление на помещения с площ от 50 до 350 кв. М. м. Отговорът на въпроса кой стенен газов бойлер е най-подходящ за придобиване зависи пряко от съответното лице, както и от неговите индивидуални нужди.

Ако основната задача е да се осигури отопление в жилищна сграда, тогава е подходящ евтин и прост модел с една верига. В същото време един килограм мощност на котела е достатъчен за отопление около десет квадратни метра. метри жилищна площ. Ако в бъдеще съществува необходимост от наличието на надежден източник на топла вода, тогава трябва да обърнете внимание на двустепенния стенен котел за отопление.

Следващата стъпка е да изберете вида на котела, който да бъде закупен. Например, котлите за отопление на стени с газови потоци са снабдени с около десет, петнадесет литра топла вода. И ако имате нужда от много повече топла вода. По-добре е да обърнете внимание на моделите с вграден котел. Такива котли могат да загряват повече от 60 литра вода. В същото време те имат не само малко по-големи размери, но и разход на гориво. (Виж също: Кой подов газов котел е по-добър)

Има и подови котли, които имат свои предимства. Преди да сложите край на избора, трябва да решите: кое устройство е най-добрият - подов или стенен газов котел?


Малко сравнение на подовите и стенните газови котли


Газовите котли са най-популярното оборудване за отопление. Тъй като газът е най-евтиното гориво днес. Но кои котли все още са по-добри: стени или подове? Всъщност отговорът на този въпрос не е от белите дробове. Тъй като всеки вид има своите предимства, след като сте запознати с тях, можете да направите своя избор.

За начало ще се вземат предвид котли за стени. Основното им предимство е компактността. С тегло от 50 килограма и размер от 850 до 500 на 400 милиметра, те лесно се вписват във всяка стая. (Виж също: Как да инсталирате стенен газов котел?)

Второто предимство е, че е лесно да се инсталира. Това предимство засяга не само ускоряването на самия процес, но и значителни икономии. В края на краищата, клиентът няма да се нуждае от отделна инсталация на помпи, разширителен резервоар, както и котел.

Е, третото му предимство е пълен пакет. След закупуването на такъв бойлер, човек става собственик на собствената си "мини котелно"! Тъй като корпусът включва не само горелка, контролно устройство и топлообменник, но и кръгова помпа, манометър, експандиращ резервоар, термометър и голям брой други еднакво важни елементи.

Такива газови котли са много по-малки от тези, които са на пода. Тъй като цената не включва разходите за всички по-горе, и без това правилната работа на котлите не е възможна. (Виж също: Технически характеристики на газовите котли )

И така, какви са основните предимства на котлите за подово отопление? На първо място, те се определят от силата им, защото могат да достигнат няколко хиляди киловата. Като се започне от това, може твърдо да се каже, че с негова помощ е лесно да се затопли доста голяма дневна.

Има подови котли с атмосферни и надуваеми горелки. Но монтираните на стената котли имат само атмосферни горелки. Купувайки котел, оборудван с надуваеми горелки, човек може да използва както газ, така и течно гориво.



В допълнение, котлите за подово отопление имат топлообменници, които са направени от чугун или стомана. Особеността на стоманените котли се състои в тяхното леко тегло и в това, че не се страхуват от малки въздействия, присъщи на процесите на разтоварване и натоварване. Топлообменниците от чугунени котли са с по-голяма дебелина, което означава, че експлоатационният им живот ще бъде значително увеличен. В допълнение, чугунът има много силна устойчивост на корозия. (Виж също: Настенни, енергонезависими газови котли)

Има още много такива устройства, предназначени за отопление на помещенията. По-долу ще разгледаме някои от тях.


Кондензиращи котли


Газовите кондензни котли на стена са подобрена система за загряване и захранване с вода, която има удобен контрол и компактен дизайн. Сега не е необходимо да се обмисля въпросът за местоположението на пещта: иновативните мощни мини-котелни къщи лесно се окачват на стената, както в промишлени, така и в жилищни райони.

Стенни газови кондензни котли

Такива котли са отличен пример за иновативен подход към бизнеса, защото имат такива качества като удобство, икономичност, екологосъобразност, компактност и безшумна работа. Те могат да се използват за подобряване на вече готовите котелни помещения.

Тайната на кондензационните котли е съвсем проста, е да се използват кондензиращите температури на пара. С помощта на разтопен бойлер можете да постигнете максимална ефективност при минимално потребление на газ. Те плащат само за един отоплителен сезон. Приблизителната експлоатационна продължителност на кондензационните котли е около 20 години. Понастоящем газовите кондензационни котли заемат водещи позиции в продажбите на пазара на топлотехника.


Корейски газови котли


В Руската федерация и страните от ОНД са много популярни корейските газови котли на стена. Те съчетават много добро качество и разумна цена. Такива котли се произвеждат както за отопление на частни къщи, така и за използване в промишлени предприятия.

Производителите са много сериозни по въпросите, свързани с безопасността. Например котлите за газови стени, произведени в Корея, са снабдени с дванадесет сензора за сигурност, а европейските компании не предоставят такива единици. Корейските газови котли имат доста висока ефективност, а също така различават надеждността и компактността. При някои образци на такива котли се монтира тръбен топлообменник.

Потребителите на тези котли получават само един от недостатъците си, свързани със сложността на избора на резервни части. Например, ако се изисква ремонт на европейски бойлер, липсващите компоненти са подходящи за много производители, а ако техният корейски колега не успее, ще трябва да се справите усилено, за да намерите необходимите части.

стенни газови котли


Газов котел Electrolux


Стенен газов котел за изгаряне на Electrolux обединява гама от различни технически предимства, като например: в дългосрочен план и безопасна експлоатация на котела, което е гарантирано от осемнадесет устройства, както и простота и лекота на работа.

Доста често те са оборудвани с безжична система, наречена Fly-by-wire. С негова помощ става възможно да се контролира котелът от всяка част на жилищните помещения. По този начин всички котли са напълно атмосферни компенсиран контрол, че е станало възможно благодарение на системата, наречена ETC, което е в зависимост от наличието на външна температура датчик контролира температурата на апартамента, на базата на действителната температура навън.

Постоянното наблюдение на температурата на водата се осигурява от силно чувствителна динамична стабилизираща система. Непосредственото подаване на вода към входните точки на водата се осигурява от функцията за възстановяване на водата.

Въз основа на гореизложеното може безопасно да сложим плюс видовете газови котли, които се представят, въпреки че повечето от тях не са споменати. Но по принцип всеки от тях и следователно изборът на котли трябва да се изпълняват, като се разчита не толкова на плюсовете и минусите, а по-скоро на характеристиките на жилището, в които се изисква тяхното инсталиране.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Двуциклични газови котлиДвуциклични газови котли
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Подови и стенни котлиПодови и стенни котли
Котли за отопление на домаКотли за отопление на дома
Газови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристикиГазови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристики
Критерии за избор на газов котелКритерии за избор на газов котел
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Настенни, енергонезависими газови котлиНастенни, енергонезависими газови котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
» » Кой стенен газов котел е по-добър?
© 2021 BggeHat.com