Дизелови котли за отопление на дома

Дизеловите котли за отопление на жилища са решение, което сега може да се намери много често в крайградски и частни домове. Такива системи имат своите предимства и недостатъци, но все пак те са в голямо търсене в съвременните времена.
Класификацията на дизеловите котли включва няколко елемента. Нека разгледаме основните.
дизелови котли за отопление на дома
Дизелов отоплителен котел

Едноканални и двуканални

Както и в класическата ситуация, едноканалните дизелови отоплителни котли са предназначени само за отопление на помещенията. Такива котли включват топлообменник в дизайна. Отоплението на водата, ако се изисква, се извършва с такива котли с помощта на котел, който е включен в контура на отоплителния кръг.

Дизеловите двутръбни отоплителни котли включват два дизайна на топлообменници.

В същото време този двоен отоплителен дизелов котел може да загрява както отоплителната среда за отоплителната система, така и водата за топла вода.

едноциклични дизелови отоплителни котли
Двуколесен дизелов котел

Топлообменник материал

Ако разгледаме видовете дизелови котли в зависимост от материала на топлообменника, той може да бъде от стомана и чугун. Дизелов котел за отопление на къща, която има стоманен топлообменник, има по-малко тегло и размери, а струва и по-малко. Основният недостатък е, че тези устройства имат по-малък експлоатационен живот - това се дължи на факта, че се образува кондензация по време на изгарянето на горивото.

монтиран на стена дизелов котел
Стоманен топлообменник

Дизеловите котли, които имат чугунен топлообменник, стават много разпространени. В крайна сметка такива топлообменници имат дълъг експлоатационен живот, тъй като материалът е устойчив на корозионни процеси. Също така чугунът е непроницаем за конденз, който се появява, когато горивото се запали.

Монтиране на горелката

котел за битово отопление
Дизелова горелка

Бойлерът за битово отопление в слънчевото масло може да бъде оборудван с вградена и шарнирна горелка. Дизайнът на първата опция предполага инсталирането на горелка за течно гориво в производителя. Поради тази особеност цената на котела намалява, както и размерът му. Също така, предимството на дизеловите котли с вградена горелка е регулирането на горелката от производителя на котела. Така че, не е нужно да отделяте повече време и усилия за инсталирането на котела.
Що се отнася до шарнирната горелка, първоначално такива котли се доставят без горелка.



Благодарение на това можете да изберете и поставите горелката, която е най-подходяща за конкретно решение. Освен това, когато става възможно да се пренася газ, шарнирната горелка може просто да бъде заменена от дизелов двигател с газ. Така лесно и лесно можете да прехвърляте отоплителната система от дизелово гориво към природен газ. Освен това трябва да се отбележи, че котлите с шарнирна горелка осигуряват допълнително регулиране на работата. Това изисква повикване от специалист с помощта на специално оборудване.

Модел на стена или етаж?

Дизеловите отоплителни котли за вили или частни домове могат да бъдат монтирани на стена или на пода. Стенният монтиран дизелов бойлер има своите предимства и недостатъци. Струва си да се отбележи, че основното предимство на този котел е неговите размери, които перфектно ще се поберат в интериора. Но недостатъците на такива модели - повече.

Нагревателните котли, монтирани на стена, произвеждат вибрации. И ако изберете котел в магазин, ви казва, че това не е вярно, никога не трябва да се доверявате на такива продавачи.

Поради факта, че монтираният на стената котел е прикрепен към стената, тяхната конструкция е улеснена. Ето защо всички части са изработени от материали като стомана и мед. Въпреки това, ако сравним тези материали с чугун, те са по-лоши от него в много отношения - по-специално в дълголетието на котела.

Ако разгледаме дизелов котел за подово отопление за дах, обикновено производителите казват, че такъв котел ще може да работи поне 50 години. Струва си да се отбележи, че специалистите в този случай цитират фактите, когато котлите за битово отопление с дизелово гориво работят в продължение на 60 години, но работата им е правилна и поддръжката е навременна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Разход на гориво на дизелови отоплителни котлиРазход на гориво на дизелови отоплителни котли
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Какви са отоплителните котли?Какви са отоплителните котли?
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
Най-икономичния електрически бойлерНай-икономичния електрически бойлер
Инверторни отоплителни котлиИнверторни отоплителни котли
Йонни електрически котли за отоплениеЙонни електрически котли за отопление
» » Дизелови котли за отопление на дома
© 2021 BggeHat.com