Настенни, енергонезависими газови котли

В някои области много често е възможно да се срещне такъв отрицателен момент като постоянно прекъсване на електрическата енергия. И ако в такива райони жителите имат възможност да се свържат към газовия уред, тогава монтираните на стената, енергонезависими газови котли ще бъдат отлична възможност. Най-важното предимство на такива котли е независимостта от електрическа енергия, както и малкото пространство, което ще бъде заето от такова устройство.
не-летливи газови котли за отопление
Стенни газови котли

Принцип на действие

Този тип котел е енергонезависим. Веднага става ясно, че работата на такива устройства не изисква електрическа енергия. Възниква въпросът: какви са тези котли, работещи за сметка на? - в този случай се използва естественото течение на въздуха.

Настенният, неотваряем газов котел е оборудван с две горелки. Първата горелка се уволнява, втората - основната.

Когато натиснете бутона за запалване, пиезоелектричният елемент се задейства. Той свързва пилотската горелка и това от своя страна е основната. Основната горелка ще загрее топлообменника. Работете, докато не загрее до желаната температура. След това доставката на газ ще намалее, ще престане да гори. Освен това системата чака сигнал от температурния датчик, който ще работи, когато топлообменникът достигне ниската стойност на температурата. Пилотската горелка отново възпламеня основната горелка след получаване на сигнал от температурния сензор и системата се захранва с газ. След това се загрява топлообменникът.

електрически бойлери за индивидуално отопление
Газови котелни агрегати

Имайте предвид, че такива автономни газови нагреватели могат да имат и вентил за обратно виждане. Тя спира притока на газ, ако тягата е лоша или изобщо няма. Такъв клапан служи за подобряване на нивото на безопасност на устройствата.

Характеристики на отоплителния тръбопровод

За качественото циркулиране на водата в отоплителния кръг трябва да се спазват няколко важни условия:

  • Необходимо е да се избягват ненужните завои на магистралата.
  • Тръбите трябва да се движат под ъгъл.
  • В отоплителната система тръбите трябва да имат голям диаметър.

Силата на стените монтажни газови енергонезависими котли

Неподвижните отоплителни котли от стенен тип са доста компактни по размер и не са много тежки модели на оборудване. Такива котли се използват добре в помещенията, където спестяването на пространство е важен въпрос.

Това е само основата за свойствата на такива котли. Тяхната мощност няма да надвишава 35 кВт с тегло до 50 кг. Струва си да се отбележи, че изчисляването на капацитета на котела и стената не е различно.

Брой бримки



Както обикновено, един самостоятелен котел за отопление е предназначен само за отопление на помещенията. Двуконтактните котли също осигуряват топла вода. Имайте предвид, че отоплението на водата в този случай може да се извърши по два начина - съхранение и поток.

Методът на потока предполага, че водата ще бъде нагрята по метода на потока. Най-често този метод се получава при модели стенни. Ако е избран методът за съхранение, за това е предвиден специален бойлер, където водата се нагрява. Това е най-често прерогативът на подовите, енергонезависими котли.

автономен отоплителен котел
Двуканален котел на стена

Вентилационна система и комин

Тъй като електрическите котли за индивидуално отопление са независими от електрическата енергия, за нормалното функциониране на системата се изисква комин. Този елемент може да осигури добро и естествено изтичане на въздух.

Струва си да се отбележи, че комините са доста скъпи, но тяхното монтиране трябва да се извърши в съответствие с всички разпоредби.

Вентилационната система за енергонезависимите котли също е важен въпрос. А необходимостта от инсталиране на вентилация или извличане се дължи на факта, че коминът не може да се справи с отстраняването на всички горивни продукти по естествен начин.

автономни газови котли за отопление
Коаксиален котел за димни газове

Плюсове и минуси

Предимствата на енергонезависимите котли включват:

  • Първото и най-важното е, че електричеството не се изисква. И за самия котел и за отоплителната система няма нужда да го свързвате. Така че не е нужно да поставяте допълнителни устройства за непрекъсната работа на системата, а това спестява време и пари.
  • Автономните отоплителни котли са малки по размер и тегло. Така че, такива котли няма да заемат толкова много пространство, те ще се поберат перфектно във всеки интериор. И поради ниското тегло на такива котли са добре монтирани на стената.
  • Висока ефективност. Почти всички модели имат такъв параметър на високо ниво, така че индивидуалните отоплителни котли са придобили толкова широка популярност.
  • Security. Газовото захранване се регулира от клапана за обратно виждане и ако се изключи - котелът може да се включва само ръчно.
  • Разходи за инсталиране. Не е нужно да поставяте различни допълнителни елементи.

Сега нека очертаем недостатъците на такова устройство като автономен отоплителен котел:

  • Изисквания към отоплителната система. Тя трябва да бъде поставена под малък ъгъл, не трябва да има излишни завои, а диаметърът на тръбите трябва да е доста голям.
  • Нуждаем се от комин, който ще осигури естествено течение.
  • Необходима е качествена вентилационна система.
  • Необходимо е да поставите клапата на газта.
  • Нуждаете се от налягане в газопровода, в противен случай може да излезе котелът.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой стенен газов котел е по-добър?Кой стенен газов котел е по-добър?
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Газови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристикиГазови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристики
Принцип на работа на газов котелПринцип на работа на газов котел
Нелетливи газови котли за отоплениеНелетливи газови котли за отопление
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
Едноканален газов котел baxiЕдноканален газов котел baxi
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Газови котли с един кръгГазови котли с един кръг
» » Настенни, енергонезависими газови котли
© 2021 BggeHat.com