Газови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристики

двуканален газов котел
Класически двуканален газов котел

Както показват редица прегледи на потребителите, основната жалба за отопление на потребителите е лошото представяне на комуналните услуги. Когато е студено, отоплението все още не е включено и чака началото на отоплителния сезон. И когато е горещо - отоплителната система все още затопля къщата - по същата причина. Като правило това се отнася не само за отоплението на жилищни сгради, но и за захранването с топла вода.

Ето защо автономните системи станаха много популярни. В края на краищата, това е много удобно - не зависи от никого и изберете вашия собствен режим на работа на отоплителната система. Това са тези системи, които най-често използват газов двуканален котел. Това е практично и удобно решение, а по-долу ще разберем защо такива котли са станали доста разпространени.

Предимства на двутръбен котел

Газовият двутръбен котел ще бъде еднакво ефективен за използване в апартамент и за използване в домове от много различни области. Това отопление има много предимства, които позволяват на системата да бъде използвана от голям брой потребители.

По този начин газовите двутръбни котли са сравнително евтин начин за организиране не само на отоплителната система, но и на захранването с гореща вода. По този начин комуналните услуги ще се използват само за заплащане на газ и студена вода.

газови двуконтурни котли
Отопление и водоснабдяване от двуканален котел

Ако изберете един котел, тогава, за да получите топла вода, ще трябва да инсталирате отделен бойлер отделно. Двуциклената система може едновременно да затопля стаята ви и да Ви осигури гореща вода в необходимия обем.

Всички тези предимства, които потребителят получава на достъпна цена. Инсталационните разходи не са толкова големи. Мястото на такава инсталация отнема относително малко.

В допълнение, модерните модели имат автоматични системи, които не само осигуряват механизма, но също така повишават нивото на комфорт при работа с него.

Недостатъци на отоплението с двойна верига

Газовите отоплителни котли, двуканалните нагреватели не са застраховани срещу недостатъци, тъй като това е същата система като всички останали механизми. Когато избирате котел с двоен кръг, трябва също така да разгледате тези нюанси.

Така че един от недостатъците е, че газовият отоплителен котел, двойният кръг може да осигури само една точка на водата с гореща вода - и това се осигурява, че дебитът на водата не е по-висок от стойността, която е определена в паспорта. Ако тази цифра е по-голяма, след това до температурата, която очаквате, водата не може да се нагрее. Ако се изисква допълнителна входна точка за вода, ще е необходимо да поставите колонка или котел.

газови котли за отопление
Отоплителна система с допълнителен котел

Друг нюанс, който ви очаква, ако изберете двуканални отоплителни котли. От кранчето, топлата вода няма да се излее веднага, тъй като механизмът няма да позволи да се направи незабавно. Котелът преминава в режим на захранване с гореща вода, след което водата, която се охлади от тръбите, се изсипва и едва тогава ще се нагрее.

Ако имате достатъчно твърда вода, тогава може да има повреди на такъв елемент като топлообменник.

Такава съдба най-често изпреварва онези подови газови нагревателни котли, двуциклени, които осигуряват директен контакт с топлоносителя. Въпреки всички тези недостатъци, двуканалните газови нагревателни котли са удобни и практични.

Дизайн функции



Ако имате намерение само да се инсталира оборудването в къща, която не е предназначена първоначално за автономно отопление, след което ще трябва да направите комина или за модел, който ще работи без това съобщение изглежда. Така че продуктите от изгарянето ще бъдат изхвърлени през стената със специална тръба. По същия начин ще бъде доставен въздух, който е необходим за процеса на изгаряне.

двуканални отоплителни котли
Структурата на двуканален котел

При някои модели отоплението се изключва при нагряване. В този случай се използва отделен топлообменник за захранване с гореща вода. Други газови отоплителни котли, енергонезависими двойни кръгове имат комбиниран топлообменник. Такава система е по-ефективна, но в случай на повреда ремонтът на такъв възел ще изисква големи финансови инвестиции. Цената на тези модели котли също е по-висока, но те ще бъдат по-удобни за използване.

Двуканалните газови нагревателни котли също се различават една от друга и в зависимост от принципа на устройството за горелка. Най-модерната горелка - модулирана, която ви позволява да консумирате газ в оптимален обем.

Избор на бойлер

Изборът на такива устройства като газови отоплителни котли 2 контурни не е лесна задача. И това изисква доста внимание, сериозен подход и средства. Тук трябва да се съсредоточите не само върху цената на котела, но и върху техническите характеристики във връзка с вашето положение.

Газовият отоплителен котел двойна верига е сложен и доста скъп уред, а производителите на такова оборудване до момента, доста.

За някой, който изобщо не разбира нагревателите, ще бъде трудно да се избере котел. Ако изобщо не разбирате котлите, най-добре е да поканите специалист, който да ви каже коя опция ще бъде оптимална за вашето жилище. Ако няма такава възможност, да се ръководите от придобиването на такива модели, които няма да предизвикат оплаквания от позицията на надеждност и безопасност.

газови отоплителни котли, двуканални, под
Има много различни модификации на двуконтурни котли

Газовите двуциклени отоплителни котли трябва да се купуват в специализирани магазини. В този случай самият уред трябва да е в оригиналната опаковка, да има фабричен монтаж. Точката на продажба трябва да бъде проверена. Газовите отоплителни котли, двутръбни турбини или други видове трябва да се вземат при оптимална цена. Ако предлагате откровено евтин и нискокачествен модел, е по-добре да откажете.

Трябва да запомните, че закупувайки двуканален отоплителен котел, все още не решавате напълно проблемите с подреждането на отоплителната система. В края на краищата, ако къщата не е била предварително снабдена с автономна система, тогава ще е необходимо да се координира отделен проект. Този процес може да продължи няколко месеца, освен това ще трябва да направим няколко подобрения, които ще изискват надзорни услуги. Поради това е по-добре да имате незабавно търпение или да се обърнете към специалисти, които ще могат да координират всички проблеми в най-кратки срокове.

Не забравяйте едно нещо - инсталирането на всеки тип газов котел може правилно да извършва сертифицирани професионалисти.

В този случай не е уместно да се извършват любителски резултати. В края на краищата, газовият котел е обект на повишена опасност. В допълнение, гаранционното обслужване в сервизния център ще ви бъде предоставено само ако сертифицираните професионалисти са инсталирали оборудването, това трябва да се отбележи в паспорта на устройството.

По този начин, въпреки факта, че двуциклените газови котли са практичен вариант за оборудването на отоплителната система, все още трудностите при монтажа и предишните работи могат да изплашат потенциалните потребители. Въпреки това, ние отбелязваме, че тези системи, въпреки някои недостатъци, са най-добрият вариант.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Газови котлиГазови котли
Двуканални газови котли, които трябва да знаете?Двуканални газови котли, които трябва да знаете?
Кой подов газов котел е по-добърКой подов газов котел е по-добър
Стенни газови котлиСтенни газови котли
Газови котли с един и два кръгаГазови котли с един и два кръга
Газови котлиГазови котли
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Настенни, енергонезависими газови котлиНастенни, енергонезависими газови котли
Автономно парно отоплениеАвтономно парно отопление
Отоплителни котлиОтоплителни котли
» » Газови двуконтурни котли предимства, недостатъци и характеристики
© 2021 BggeHat.com