Автономно парно отопление

В студените времена, поддържането на комфорт и уют в къщата е възможно само с помощта на отоплителна система. Оборудването на такава система може да бъде на различни видове гориво. Най-оптималната възможност обаче е природният газ, който е екологичен и икономичен. Ако изберете самостоятелно отопление на газ, тогава определено трябва да се запознаете с теоретичния материал за инсталацията, изискванията и оборудването на такава система.
Автономно парно отопление
Можете да затоплите къщата и така

Как да започнете инсталирането на самостоятелно отопление на газ

На първо място се разработва проект за автономно отопление на газ. Това включва не само създаването на схема, но и създаването на необходимите изчисления, където се отделя специално внимание на капацитета. В крайна сметка, ефективността на завършеното отопление във вашата къща зависи от фактора на мощността. Разбира се, дизайнът трябва да се занимава с професионалисти. Всичко тук се взема предвид - площта на отопляемите помещения, броя на прозорците, топлоизолационните характеристики, температурните условия, местоположението на жилището, коефициентите на топлинните загуби.

самостоятелно отопление на частна къща с газ
Диаграма на отопление на двуетажна къща

След като проектът бъде изготвен и одобрен от съответните власти, дойде етапът на закупуване на оборудването. Най-важният елемент, включен в самостоятелното отопление на частна къща с газ, е котел.

Днес пазарът представя много котли, които се различават по размер, мощност, цена и т.н.

Котелът е избран въз основа на предпочитанията и изискванията за него. Автономните прегледи за отопление на газ показват, че за такива цели най-подходящи са надеждни, издръжливи и мощни котли за под. Трябва да се отбележи, че такива котли са доста големи и изискват комин.

Какво е включено в газовата котелна инсталация

Автономното парно отопление на селска къща използва различни газови котли в системата. По принцип котелът е сложно оборудване за отопление, което включва списък на компонентите:

  • горелка;
  • Топлообменник;
  • Система за защита;
  • Циркулационната помпа;
  • Устройство за управление на изгарянето;
  • Система за управление.
самостоятелно газово отопление на селска къща
Монтаж на двуканален газов котел

Запалването на газа в контакт с въздуха се извършва в горелките. Горелките са вентилатори, атмосферни и с регулируемо смесване. Горелките подават газ в необходимото количество за нормалната работа на отоплителната система. Автоматичното загряване на топлообменник на частна къща използва за загряване на водата, която се отделя при изгаряне на горивото. Защитната система включва възвратен клапан и разширителен резервоар. Циркулационната помпа е проектирана да поддържа нивото на водата в батериите. Благодарение на системата за управление е възможно да се регулира и коригира работата на газовия котел.

Къде трябва да се инсталира газовото оборудване?

Индивидуално нагряване на газ може да се оборудва във всяка стая на къщата, ако мощността е до 60 кВт. Ако мощността е до 150 кВт, тогава ще е необходимо специално оборудване за оборудването.

Площите, които сте разпределили за тези цели, трябва да бъдат най-малко 15 кубически метра.

Ако капацитетът на котела е повече от 70 kW, тогава за всеки kW мощност се добавят 0,2 кубически метра. Височината на тавана на помещението, където ще бъде разположено автономното отопление на газта, трябва да бъде най-малко 2,5 метра.

индивидуално парно отопление
Изисквания за инсталиране на газов котел


Също така в стаята за газово оборудване трябва да има прозорец и отделен изход към улицата. Освен това трябва да се осигури вентилация, която ще доставя кислород в необходимите количества и ще доведе до трикратно смяна на въздуха в тази стая.

По този начин може да се спомене, че самостоятелните газови отоплителни системи са изгодна възможност за вашия дом. В същото време минималният размер на финансовите ресурси ще бъде изразходван за отопление, а системата ще ви служи много години.

Алтернативна версия на автономно отопление - гащеризон

За да загрявате частна къща, вила или вила, можете да използвате система като отопление на къщата с гнездо за газ.

Gasholder е специален резервоар с втечнен газ, който се поставя на обекта на разстояние 10 м от къщата.

Мини-газопровод към котела се осъществява от държача на газ. Точно оттук отоплителната система на газовия държател ще захрани топлината и топлата вода. Средно гащеризонът се пълни с втечнен газ около 1-3 пъти годишно.

автономни газови системи за отопление
Устройството за самостоятелно загряване на газ с гащеризон

Нагряването на канавката за къщата се установява в следните случаи:

  • Във вашия район няма газопровод;
  • Връзката с градския газопровод е много скъпо за вас;
  • Налягането на природния газ в градския газопровод е много ниско.

Капацитетът на гащеризон зависи от това колко гориво се планира. Ако възнамерявате да произвеждате нагревател за газови резервоари през цялата година и отопляемата стая не е малка, тогава малък държач за газ няма да работи.

По принцип отоплението на помещенията с гащеризон е добър вариант. Ако спазвате правилата за безопасност при работа с резервоар за газ и препоръки за работа, системата ще работи дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на отоплителния котелИзчисляване на отоплителния котел
Автономно отопление със собствени ръце и веригаАвтономно отопление със собствени ръце и верига
Отопление на газОтопление на газ
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Парно отоплениеПарно отопление
Автономно отопление в апартаментаАвтономно отопление в апартамента
Отопление на газ в апартаментОтопление на газ в апартамент
Как да направите отопление в къщата?Как да направите отопление в къщата?
Системата за самостоятелно отопление на жилищна сградаСистемата за самостоятелно отопление на жилищна сграда
Парно отопление от собствените ръцеПарно отопление от собствените ръце
» » Автономно парно отопление
© 2021 BggeHat.com