Отоплително котле за вили

Да си починеш на лятната резиденция или дори да живееш постоянно в селска къща е съкровената мечта на мнозинството от жителите на града. Човек вече е успял да го изпълни, други са в процес на изпълнение, но и двамата се стремят да постигнат максимален комфорт и удобство в дома си. Пълнотата на решаването на този въпрос е невъзможна без създаването на енергийно-ефективна и надеждна система за автономно отопление в собствената му собственост.

Основата на повечето съществуващи автономни отоплителни системи е котелът, който е и най-важният елемент от системата за вътрешно оборудване на помещението. Следователно, да изберете котел за дача, трябва да бъде много внимателно, след като изучавате изчерпателно целия предлаган диапазон от тези устройства. (Виж също: Комбинирани отоплителни котли)

котел на вилата


Внимание, препоръчваме ви!


Голям брой местни и чуждестранни производители предлагат на потребителите разнообразие от бойлери и котелно оборудване. За да не изпаднем в отчаяние в началния етап от изобилието от технически термини, числа и характеристики, за простота на възприемането, всички котли могат да бъдат разделени на няколко групи според следните характеристики:



  • мощност;

  • вид използвано гориво;

  • място и начин на инсталиране;

  • вид работа;

  • цена.


Сега можете да разгледате всяка група по-подробно. На първо място, трябва да определите силата на устройството, което ще отоплява стаята ви. Тази стойност обикновено зависи пряко от размера на загрятата стая. Тук, специални трудности не трябва да възникнат, най-важното - не забравяйте, че за загряване 10 квадратни метра. м стая може да бъде, разходите 1kW на топлинна енергия.

След това трябва да определите горивото за нагревателя. По отношение на използваното гориво, предложените отоплителни котли за вили са разделени на: (Виж също: Отоплителни котли за селска къща)



  • твърдо гориво (дърва за огрев, въглища);

  • газ (основен, втечнен газ);

  • Течно гориво (дизелово гориво, мазут, отопление);

  • електрически;

  • Комбинирани (могат да използват няколко вида гориво).


оборудване за котли

Този избор ще зависи от наличието на подходящи комуникационни линии (газ и електричество). След това трябва да се определи местоположението на котела в стаята: на пода или на стената, съответно, отоплителни котли за вили могат да бъдат под или стена. В същото време стените монтирани котли са по-компактни и са предназначени за отопление на сравнително малки помещения (200-300 кв. М.). Повечето подови котли, от друга страна, имат значителен капацитет (до 1000 кВт) и могат да загреят до 9,000-10,000 кв. М. m (поради това в малки райони използването им може да бъде икономически непрактично).

Също така, независимо от вида на горивото или версията, котлите са разделени според типа работа. Има едно-верига, две-верига, комин и bezmodohodnye отоплителни котли за вили. И накрая, последният по ред, но по никакъв начин не значим, критерият за разделяне на котлите и котелно оборудване е цената.

Цената на отоплителните системи се определя от много фактори. Въз основа на вида на използваното гориво можете да подредите категориите в следния ред на увеличение на цената: (Виж също: Пещ от тухли за лятната резиденция)



  • електрически бойлери;

  • котли на твърдо гориво;

  • газов комин;

  • газово охлаждане (с турбокомпресор);

  • дизелово гориво;

  • комбинирани котли.



Моля, обърнете внимание! Тази последователност не е строга, поради факта, че цената на продукта също зависи от марката на котела (производителя), материала на производство, продължителността на експлоатация,



Изберете "идеален" котел


След като се запознаете с първоначалната информация за котлите, е възможно да започнете по-подробно проучване и избор на вида на вашия бъдещ виенски котел. За да направите това, помислете за разликите, положителните и отрицателните аспекти на всеки "тестван кандидат". Трябва веднага да се отбележи, че всички котли за вили имат своите предимства, но те не са без недостатъци.



Газовият котел е най-популярен поради икономията на гориво и неговата компактност, но не всички крайградски зони се газифицират, а понякога полагането на газовия си захранващ блок може да стане "златно". Освен това изискванията за противопожарна безопасност на газовото оборудване са много високи и не е позволено във всяка сграда да инсталира газов котел. (Виж също: Комбинирани котли за отопление на дома)

Дизеловият бойлер се отличава със своята надеждност, висока мощност, наличие на гориво, но изисква капацитет с голям запас от гориво и отделна стая поради силен шум. В допълнение, дизеловият котел спира дори при краткотрайно прекъсване на захранването.

Котел на твърдо гориво е добре, защото това не зависи от инженеринг на магистрали, е с висока ефективност, тя използва най-евтино гориво (въглища, торф, дървесина), но се нуждае от комин оборудване, доставка на гориво, както и постоянното му натоварване в работната камера.

Elektrokotol има компактен размер, не изисква сложна комуникация, лесен за работа и управление, но то има малко власт, електрическо оборудване износва бързо, а цената на електроенергията за водопада всяка година ... (Виж също .: Пещи от тухли за лятна резиденция)

Коминните котли (с изключение на електрическите) изгарят горивото и отвеждат продуктите от изгарянето в атмосферата чрез коминната система. Без него работата на котела е невъзможна. В този случай е изграден отделен комин за котела, разположен над покрива на къщата.

Безделни (турбокомпресори) котли също използват комин, но продуктите от изгарянето се извличат от тях чрез специална турбина. Коминът се намира хоризонтално и се извежда от котела директно през стената.

Комбинираните (многогоривни) котли могат да преработват всякакъв тип гориво: твърдо, течно, газообразно, както и електричество. Те могат да бъдат с взаимозаменяеми горелки или с интегрирана универсална горелка.

От гледна точка на безопасността, всички съвременни отоплителни уреди, независимо дали е тежкотоварни котли за котела или котли за миниатюрни къщи са оборудвани с електронни системи за мониторинг и контрол, охранителна техника, която работи в случай на каквито и да било извънредни ситуации.

котли за котли


Отопление и топла вода


Голямо значение в къщата има топла вода, така че потребителите ще се интересуват от отопление котли за вили, които също могат да затоплят водата.

Едноконтурни котли, въпреки че са предназначени за отопление на къщата, но могат да се използват и за отопление на водата. В комбинация с котел за индиректно отопление и допълнителна помпа, този котел може да осигури и топла вода за битови нужди. Но за да се поставят такива котли за котелни помещения е необходимо да се предвиди отделно помещение за спомагателно оборудване.

Двустенните отоплителни котли са много популярни в дача, който разполага с вграден воден нагревател. Отоплителната вода и отоплението в този котел се извършват едновременно. Този дизайн ви позволява да спестите място в къщата, но ограничава избора на оборудване. Например капацитетът на захранващия блок за гореща вода е проектиран за едновременна работа на 2 точки за гореща вода, а в къщата може да има много по-конструктивно.

По този начин, за да изберете необходимия бойлер за дачата, можете само внимателно да анализирате техническите възможности на собствеността, техните нужди, както и инженерни и финансови възможности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на системи за самозатоплянеМонтаж на системи за самозатопляне
Подови и стенни котлиПодови и стенни котли
Независимо отопление на частна къщаНезависимо отопление на частна къща
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Критерии за избор на газов котелКритерии за избор на газов котел
Газови котлиГазови котли
Енергоспестяващи отоплителни котлиЕнергоспестяващи отоплителни котли
Настенни, енергонезависими газови котлиНастенни, енергонезависими газови котли
Автономно парно отоплениеАвтономно парно отопление
Двуканални електрически отоплителни котлиДвуканални електрически отоплителни котли
» » Отоплително котле за вили
© 2021 BggeHat.com