Дизелови котли за отопление

В днешния пазар на отоплителни системи и оборудване, предоставени от различни топлинни генератори домакинство течно гориво, повечето от които работи на дизелово гориво - дизел (много по-малко гориво и гориво за отопление), така че тя се нарича - дизелови котли.


Отопление вили: газ или дизел?


Дизеловите и газови котли всъщност представляват конкурентно оборудване, използвано за отопление на дачи или селска къща. В случай, че можете да донесете главния газ в къщата, газят котел със сигурност печели. В повечето други случаи котлите се избират за дизелово гориво. Този избор се дължи на тяхната непретенциозна работа, стабилна работа по всяко време на годината и висока ефективност. Котлите за течно гориво се характеризират с голям капацитет, който им позволява да отопляват големи помещения (големи вили), за да инсталират такъв бойлер не изисква специални разрешителни и накрая дизеловото гориво е много по-евтино от електричеството. (Виж също: Как да изберем газови отоплителни котли за вили?)

котли за дизелово гориво

Все пак, има очевидни недостатъци, като например високо ниво на шум при работа на горелката, необходимостта от резервоари за съхранение на дизелово гориво, elektrozavisimost бойлер (след всяко спиране на тока, и се изключва котела самата не работи). Отделна стая, в която е монтиран дизелов отоплителен котел, задължително трябва да има качулка. Освен това при температури под + 5 ° C е необходимо допълнително загряване на горивните тръбопроводи, тъй като горивото се уплътнява и запушва филтрите.

Котлите на дизелово гориво могат да бъдат едно- и двуканални. Едноконтурните котли първоначално са проектирани само като отоплителни уреди за дома. Тези котли са в състояние да предоставят на къщата с топла вода за битови нужди различни, но това, което искате да добавите допълнителни елементи и устройства (съдомиялна машина, баня с душ и така нататък.) - заедно с помощен помпа бойлер на индиректно нагряване. Поради големия си размер тази котелно помещение се нуждае от отделна стая, но ви позволява да избирате и поставяте подходящо оборудване за всяка отделна къща, като се съобразявате с нейните индивидуални характеристики.

Двускоровите котли са по-популярни сред собствениците на жилища, тъй като те първоначално са предназначени както за отопление, така и за топла вода. Корпусът на такъв котел вече е оборудван с допълнителна отоплителна инсталация за битово отопление. Този дизайн значително пести пространство и намалява броя на допълнителното оборудване. (Виж също: Отоплителни пещи за вили)


Дизелов котел - "виж в корена"


Структурно е, че дизеловият отоплителен котел е практически същият като газов котел и има подобен принцип на работа (с изключение на това, че дизеловите котли се предлагат само в подови версии). Единствената фундаментална разлика е начинът, по който се използва енергийният носител, който се определя от конструкцията на горелката на котела.

Гориво нефт или нефтени горелки се използват за смесване на дизелово гориво или дизелово гориво с подаване на въздух и запалване готов микс и образуват стабилен пламък (горивен пламък) към котел горивната камера. Дизеловите горелки са оборудвани с горивни системи за отопление и автоматизация за запалване и контрол на изгарянето на пламъка. Днес има едно- и двустепенни дизелови горелки, които веднага или постепенно дават пълен капацитет.

Дизеловите горелки за котли са снабдени с допълнителен специален вентилатор за впръскване на въздух в работната камера на горелката и се наричат ​​вентилатори или надуваеми горелки. Вентилаторът има сериозен недостатък - това е много шумно. При по-скъпите котли се прилагат допълнителни мерки за изолация на шума, но най-простият и ефективен начин е оборудването на котелното помещение в отделна стая. Ако това не е възможно, тогава в къщата трябва да има добра звукоизолация. (Виж също: Котли за дизелово гориво за отопление у дома)

Дизелови горелки за котли

При избора на дизелов котел е важно да се вземе предвид дълбочината на засмукване (заграждението) на дизеловото гориво от горелката. Поради факта, че резервоарите за гориво често са заровени в земята, дълбочината на засмукване характеризира границата на дълбочина, от която горивото може да влезе в горелката.

Използването на отоплителни котли с дизелови горелки е най-оптималното решение при условия за създаване на автономно отопление и при отсъствие на неуспешен газопровод. Поради високата си рентабилност, котлите с горелки за течно гориво могат значително да намалят разходите за отопление на къщата.


Характеристики на котлите с двойно гориво




Някои котли за течно гориво могат да работят не само на дизелово гориво, но и на втечнен газ. Котлите са оборудвани с две специализирани горелки, които се използват в зависимост от вида на избраното гориво. Такива двугоривни или комбинирани котли се предлагат с мощност от 10 kW - 1000 kW или повече. Газовата горелка за такъв котел трябва непременно да е с вентилатор, затова трябва да се подготвите за шумна работа, дори при преминаване към газ. (Виж също: Карта на сайта)

Ако не се очаква преход към газ и дизеловото гориво ще бъде единственият енергиен източник на котела, възможно е да се използват продукти, в които се изграждат само дизелови горелки за котли. Такива бойлери са по-евтини, оборудвани с пълна тръбопроводна система, оборудвана с стоманен топлообменник, който позволява да се намали теглото им и да има течащ бойлер.

Котел с две горива


Ние разглеждаме консумираното гориво


За работата на котел за течно гориво винаги е необходимо гориво, най-често става дума за дизелово гориво, което се отличава с неговата наличност и евтиност. За съхранение се закупува специален резервоар, който е свързан директно към котела. Специалната помпа непрекъснато подава гориво в горелката.

Разходът на гориво за всеки котел ще зависи от неговия капацитет, степента на изолация на къщата, температурата на околната среда, седмичните и дневните режими на отопление, наличието на автоматични устройства за управление и много други фактори. Приблизително, котлите на дизелово гориво имат разход на гориво, съответстващ на максимум 10 мощност на неговата горелка. (Виж също: Чугунена фурна за вили)

С други думи: Консумирано гориво (кг / ч) ≈ 0.1х Мощност на горелката (kW)

Разбира се, капацитетът на котела зависи пряко от площта на отопляемото помещение. Колкото по-голяма е къщата, толкова по-мощен е котелът. Настъпват се топлинни загуби или "изтичане на топлина" през вентилационното стъкло, отворените прозорци и вратите, затова е необходимо да изберете котли с резерв за захранване.

Експертите могат точно да изчислят необходимата мощност на котела, но може да се изчисли приблизително най-много от сметката, че 1 kW капацитет на котела загрява 10 квадратни метра. метри жизнено пространство.

Например: площта на жилищната сграда е 200 квадратни метра. м.

200 кв. М m = 20 kW (мощност на котела) + 15 (марж за загуби) = 23 kW.

Следователно, изискваният капацитет на котела трябва да бъде повече от 23 kW. При неговата рентабилност това няма да се покаже, тъй като котлите с дизелово гориво имат консумация в количеството, необходимо само за отопление. В същото време котелът ще осигури необходимото количество топлина, но няма да работи на границата на неговите възможности и следователно ще продължи по-дълго.

Към днешна дата има голям избор на местни и чуждестранни производители на котли за течно гориво, така че закупуването на този продукт не е свързано със специални трудности. Основното е да определите вашите желания и техническите характеристики на продуктите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разход на гориво на дизелови отоплителни котлиРазход на гориво на дизелови отоплителни котли
Котлите за отопление с течно гориво са плюсове и минусиКотлите за отопление с течно гориво са плюсове и минуси
Външни котлиВъншни котли
Котлите за течни горива предимства и недостатъциКотлите за течни горива предимства и недостатъци
Какви са отоплителните котли?Какви са отоплителните котли?
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Стенни окачени газови котлиСтенни окачени газови котли
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
» » Дизелови котли за отопление
© 2021 BggeHat.com