Разход на гориво на дизелови отоплителни котли

Значителна част от топлинните генератори за течно гориво, предлагани на съвременния пазар на отопление, са предназначени за работа с дизелово гориво (дизелово гориво). Много по-рядко използвано гориво и мазут. С подреждането и принципа на експлоатация дизеловите и газовите котли не се различават. Те се произвеждат както с чугун, така и с стоманени топлообменници.

Основната разлика е в начина, по който се използва енергийният носител, което води до използването на фундаментално различни горелки. В това отношение много котли могат да използват като гориво, газ и дизелово гориво. За целта е необходимо да има две специални горелки и да се използват алтернативно в зависимост от типа гориво. Такива котли с двойно гориво могат да произвеждат топлинна мощност до няколко хиляди kW / h. Като стимулира неудобство трябва да се отбележи, че отоплителни котли дизелово гориво в повечето случаи са на разположение в открито изпълнение и изисква повече пространство, отколкото компактни монтирани газови котли. (Виж също: Отоплителни котли)

отоплителни котли за дизелово гориво

В случай че в близко бъдеще няма да се премине към газ и дизеловото гориво ще бъде единственият източник на енергия, има смисъл да се използва котел с първоначално построена дизелова горелка. Той е по-икономичен, има стоманен топлообменник (т.е. много по-лесен), е оборудван с воден нагревател и е оборудван с пълна тръба.

Работата на котела на течно гориво се осигурява от специални вентилатори или надуваеми горелки. Тяхната особеност е допълнителен вентилатор, монтиран в горелката, предназначен за впръскване на въздух в работната камера на горелката. Такъв вентилатор прави операцията на горелката доста шумна, което е значителен недостатък. За котлите с двойно гориво е необходимо да има и вентилаторна горелка, така че дори при преминаване към газ, работата на горелката ще бъде придружена от неизбежен шум. При по-скъпите отоплителни системи се предприемат допълнителни мерки за намаляване на шума от горелката, но е възможно най-реалистичното изхвърляне на шума чрез оборудването на котелното помещение в отделно помещение.



Важно е да знаете! Изследвайки комерсиалните отоплителни котли с дизелово гориво, трябва да се помни, че дълбочината на всмукване (засмукване) на дизелово гориво е много важна за висококачествена работа. Тъй като танковете за гориво често се приземяват в земята, стойността на дълбочината на засмукване определя коя максимална дълбочина може да се достави на горелката. (Виж също: Къде използват петролни котли?)



Стенен монтаж на отопление на дома


Отоплението на жилищното пространство е от жизненоважно значение за човека. Към днешна дата има огромен брой различни системи за отопление - от обикновените котли на твърдо гориво до усъвършенстваните автоматични системи. Сред най-ефективните отоплителни системи трябва да се разграничат дизеловите котли, които се характеризират с относителна простота на устройството и висока ефективност при ниска цена на използваното гориво. Котлите с течно гориво са необходими в райони, където няма главно захранване с газ.

дизелов котел за дома

Структурно съществуват два типа котли за течно гориво - подов и стенен дизелов котел. Напоследък се наблюдава увеличаване на популярността на монтираните на стената дизелови котли. Основната причина за това е възможността за инсталиране на стенни котли, както в къщи и малки вили, особено след като процесът е технологично много по-лесно, отколкото монтирането на един етаж на котела.



Използването на опция за отопление на стени е действително в случаите, когато има значим дефицит на свободно пространство в стаята. Монтажът на стена въвежда определени ограничения и причинява малки размери и тегло на котела. Съответно, компактността на основните блокове и използването на по-леки материали намалява производителността и надеждността на котела. Бойлерите с мощност над 30 kW са почти невъзможни за продажба. Средният срок на експлоатация на стенен котел е до 10 години. Ето защо експертите препоръчват използването на опция за поставяне на котела само по изключение, в малка сграда, когато няма просто място, където да монтирате подов котел. (Виж също: Комбинирани отоплителни котли)

Стенният монтиран дизелов бойлер изглежда като метален шкаф с малък размер, чиято обратна страна има специална гофрирана повърхност, което предпазва котела от вертикално преместване. Основното предимство при монтажа на стенен котел е:



  • няма нужда от инсталиране на скъп комин, който да гарантира стабилна работа на котела;

  • за да се увеличи ефективността на стенен дизелов котел, е достатъчно да се инсталира по-икономична коаксиална тръба. Тръбата се издърпва през малка дупка в прозореца или вратата;
  • (Виж също: Външни котли)
  • по време на работа, монтираният на стената течен горивен котел не гори в помещението кислород;

  • всички съществуващи модерни монтирани на стената течни горивни инсталации са оборудвани със специална автоматизация, което значително улеснява управлението на дизеловия отоплителен котел и избора на оптимална температура.


Колко струва дизеловият бойлер?


Ако има желание да се инсталира отоплителен котел, е необходимо да се определи неговият тип и необходимата мощност за отопление на къщата. Най-често се предпочита газовият котел, но не винаги газовият клон се намира близо до къщата. Става въпрос, че няма възможност за свързване към източника на газ, а най-добрият вариант е отоплението на къщата с дизелово гориво. След това, за окончателното вземане на решение, трябва да знаете поне приблизителния разход на гориво на дизеловия отоплителен котел.

разход на дизелово гориво

При избора на бойлер за гориво, важно предимство е неговата автономност, лекота на работа и икономия на дизелово гориво. Този вид отопление е много по-икономично, отколкото например електричеството. Освен това монтирането на дизелов котел е възможно без специални разрешителни. (Виж също: Комбиниран отоплителен котел)

Разбира се, тази отоплителна система има своите недостатъци. Най-важното е задължителното наличие на специален капацитет за съхранение на гориво, както и стая с качулка, в която ще бъде монтиран бойлерът.

Дизелово гориво за котела е предмет, за да запазите в специален бункер, на стоманени или пластмасови контейнери, обемът на която е пропорционална на обема на отопляем обем и необходимото ниво на термична защита. Като правило, обемите на такива контейнери са 4-10 тона.

Създава такива контейнери могат да бъдат както във вътрешността на сграда, в отделно помещение или извън него, в съответствие с нормативната уредба за пожарна безопасност, погребат в земята (ако хидрогеоложките условия позволяват). Бутилките се впръскват, за да не промиват полу-празните резервоари за гориво. Освен това, при ниски температури, вискозитетът на горивото се увеличава, натоварването на горивната помпа нараства и следователно много повече електроенергия се използва за изпомпване на дизелово гориво.

Приблизителният разход на гориво на дизеловия отоплителен котел се изчислява въз основа на следното съотношение:



  • Котелът генерира топлинна мощност от 10 kW в количество 1 кг соларно масло на час.

  • Потреблението на соларно масло, необходимо за отопление на стаята, може да се определи чрез умножаване на максималната мощност на горелката с 0,1. В резултат на това получавате количеството дизелово гориво (в килограми), което се изразходва за 1 час. Например, изчислете разхода на гориво за отопление на селска къща, площ от 150 квадратни метра. м. Простата аритметика ще ви помогне да определите, че за отопление се нуждаете от котел с капацитет приблизително 15 kW:

  • Умножаването на коефициента с 0.1 на 15 кВт, получаваме 1.5 кг / час дизелово гориво. След това определяме дневната консумация, когато горелката е на максимална мощност: 1,5 кг / ч х 24 ч = 36 кг / ден

  • Имайки предвид, че по време на отоплителния период от около 100 дни котел работи с пълен капацитет, и все още около 100 дни - в половината, ние получаваме (36 х 100) + (18 х 100) = 5200 (кг), т.е. малко над 5 тона дизелово гориво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Външни котлиВъншни котли
Котлите за течни горива предимства и недостатъциКотлите за течни горива предимства и недостатъци
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
» » Разход на гориво на дизелови отоплителни котли
© 2021 BggeHat.com