Външни котли

Външните котли се използват за отопление на жилищни сгради, обществени сгради и съоръжения, както и промишлени помещения. Тъй като котелът е инсталиран извън отопляемата сграда, тя е добре изолирана. Бойлерите от този тип са котел за гореща вода в отопляем метален блок. Често стените на котела са направени от сандвич панели, чиято дебелина може да достигне до 55 мм. За да стане по-удобно да се работи с котела, предната и задната стени могат да се отварят. Топлообменникът за външни котли е изработен от тръби, които имат повишена повърхност на топлопренасяне.

Външните котли са мини-котелно помещение, за инсталирането на което не са необходими специални помещения. Топлината влиза в стаята чрез нагревателни тръби, които водят през стените на сградата. Процесът на управление на работата на котела е доста прост. Всички дейности са автоматизирани, така че процесът на контрол и регулиране се осъществява с помощта на контролния панел. Той се намира вътре в сградата и е свързан към котела чрез кабел. (Виж също: Спестяваме гориво с автоматизация)

Външни котли


Котли за външно монтиране на видеонаблюдение


Най-популярните представители на групата външни котли са универсалната стоманена външна инсталация (KSUV). Моделите на такива котли са оборудвани с горелка с атмосферна или доменна пещ с природен газ. Трябва да се отбележи, че при наличието на атмосферна горелка работата на котела не зависи от вложената енергия. Поради това те често се използват в зони, където няма електропроводи или има постоянни откази в работата им. В допълнение към отоплението на помещенията, външните котли действат като бойлер.

Оборудване на котли KSUV вентилационните горелки ви позволяват да увеличите мощността на оборудването почти 2 пъти. Много често те се използват за отопление на сгради над 6 етажа без допълнително изграждане на покрив или земя котел.

В индустрията те се използват като резервен източник на отопление, за да се предотврати непреодолима сила. Трябва да се отбележи, че котлите могат да се използват едновременно в система с естествена и изкуствена циркулация. Тъй като котлите от този тип могат да работят в автоматичен режим, те могат напълно да изключат персонала за поддръжката му. Някои модели са оборудвани със специални светлинни и звукови сигнали, които показват безпроблемна работа и в случай на проблеми изпращат информация на конзолата на контролера. (Виж също: Как да изберем газов котел на втечнен газ)



Основното предимство на котлите KSUV е безопасността на процеса на изгаряне на газ, тъй като се изключва рискът от замърсяване с газ на помещението. В допълнение, липсата на необходимостта от електричество - един от най-скъпите ресурси, спестява бюджета. Трябва да се отбележи, че безопасността на външните котли с естествена циркулация е много по-висока от тази на другите видове котли за отопление.

Предимствата на тази отоплителна система не свършват тук. Настаняването на открито изисква оборудване на специално помещение. В допълнение, техническите характеристики на външните котли им позволяват да работят дълго време. Що се отнася до производителността на котлите, тяхната ефективност е доста висока. Бойлери за външно разполагане - оптимална комбинация от цена и качество на продуктите.


Многофункционални отоплителни котли


Многофункционалните отоплителни котли или универсални отоплителни инсталации, които могат да работят с различни видове гориво. (Виж също: Кои газови котли са по-добри за избор)

Многофункционални отоплителни котли

Предимства на многофункционалните отоплителни котли:

- превключване от едно гориво към друго. Тази възможност е по-вероятно да спести и постоянно снабдяване с топлинна енергия, което е особено важно за селските къщи, в районите, където има възможни различия в доставките на електроенергия и газ;



  • капацитетът на оборудването е доста висок. Тя е до 90;

  • надеждност и издръжливост;

  • възможността да се осигури пълна самостоятелност в работата.


Комбинации от универсални котли в зависимост от типа гориво



  • Газ и дизел. Изглежда, че такава комбинация не се осъществява, тъй като тези видове гориво са абсолютно противоположни един на друг. От техническа гледна точка обаче те са най-компетентните многофункционални отоплителни котли. Това е възможно благодарение на факта, че котелът за течно гориво и газовият бойлер имат един и същ дизайн. Те се различават само при горелките и това е незначително. Що се отнася до процеса на преконфигуриране, това е много просто. Всяко лице може да се справи с него. Следва да се отбележи, че мощността на универсалния бойлер, работещ както от дизелово гориво, така и от газ, не зависи от типа гориво. Той е идеален за отопление на голяма къща.

  • Газ, твърдо гориво и дизелово гориво. Въпреки че много западни експерти смятат, че дървесината като гориво е преживяла дълго време. Горивните котли от този вид обаче са популярни. Те могат да работят на 4 вида гориво: втечнен и основен газ, твърдо и дизелово гориво. От своя страна твърдото гориво се разделя на: кокс, въглища, дърво. Тъй като твърдото гориво може да се използва за отоплителни дейности, не може да се говори за висока степен на безопасност и автоматизация на уреда. Котелът от този тип губи гориво по много начини: както по отношение на мощността, така и на ефективността и надеждността. Въпреки това, този отоплителен котел е евтин, той може да се използва за отопление на малка селска къща.
  • (Виж също: Как да изберем котли на твърдо гориво с продължително изгаряне)
  • Електричество, газ и дизелово гориво. Следва да се отбележи, че е ирационално да се смени дизеловото гориво за електричество, дори ако първата е приключила. Възможността за използване на котел с електрически ресурс позволява нагряване на течността в случаите, когато основното гориво е изтекло. Такава функция ще избегне разрушаването на тръбите, докато не се достави основното гориво. В някои случаи електричеството се използва за отопление на охлаждащата течност в случаите, когато горивото е на път да изтече. Горелката автоматично се настройва на минимален разход на гориво. Този отоплителен котел е много ефективен за отопление на сгради на всяка област.

  • Газ, дизел, електричество и твърдо гориво. Този модел е търсен сред нестерилните собственици, които са свикнали да спестяват. Котелът не се характеризира с висока степен на безопасност и надеждност. Това ще изисква допълнителни грижи в случай на използване на твърдо гориво.


горивни котли


Проблемите на работата на универсалните котли



  • При превключване към друг алтернативен тип гориво трябва да се направят промени в конструкцията на котела.
  • (Виж също: Преглед на стенния газов котел Neva Lux)
  • Монтирането на допълнителни компоненти ще усложни ремонта на котела.

  • Универсалният бойлер има по-ниска ефективност от специализирания котел: газов котел, котел за течно гориво и др.

  • Котел с няколко горива е по-голям от всеки специализиран бойлер, което затруднява намирането му.

  • Наличието на голям брой единици увеличава риска от повреда на оборудването. Ремонт на котела може да бъде трудно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Какво трябва да знаете за външните котли?Какво трябва да знаете за външните котли?
Кой котел да избере?Кой котел да избере?
Монтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръкиМонтаж на методологичните действия за отопление на котела и важни препоръки
Едноканален газов котел baxiЕдноканален газов котел baxi
Парен котел със собствени ръцеПарен котел със собствени ръце
Домашен електрически бойлер за отопление на домаДомашен електрически бойлер за отопление на дома
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
Йонни електрически котли за отоплениеЙонни електрически котли за отопление
© 2021 BggeHat.com