Дизелови котли за отопление

В днешно време има много отоплително оборудване за частни къщи и индустриални помещения. Особено си заслужава да се споменат отоплителните котли, работещи с дизелово гориво. Подобно на други видове отоплителни уреди, те имат своите предимства и недостатъци. Наред с други неща, те се отличават главно от факта, че те имат висока ефективност и могат лесно да бъдат адаптирани към газ, ако е необходимо. Но за всичко в ред.


Какво представляват дизеловите отоплителни котли?


Този тип отоплителни уреди използват керосин, дизелово гориво, масла и дизел за работа. Такъв бойлер има специален контейнер за подаване на гориво. Той може да се намира или извън, или вътре в стаята. Тя може да бъде погребана в земята или просто да бъде поставена на повърхността. Дизеловите котли са подобни на газовите котли. Сферата на тяхното приложение са къщи и помещения с пълна липса на газификация. (Виж също: Отоплителни котли)

Дизелови котли за отопление


Положителни качества



  • Те са в състояние да се справят с големи площи, тъй като те имат висока ефективност.

  • Такива устройства са много рентабилни финансово, за разлика от електрическите колеги.

  • Горивото струва по-малко от електричество.

  • Не е необходимо разрешение за монтаж, за разлика от газовите уреди.

  • Дизеловият бойлер произвежда вредни за отработените газове човешки части

  • Изисква периодично почистване

  • копт

  • Необходимостта от инсталиране в отделна добре проветрявана стая

  • Необходимост от резервоари за съхранение на слънчева енергия.



ВНИМАНИЕ: В студения сезон използвайте зимно гориво с нискотемпературна кристализация. Ако използвате конвенционално гориво, има възможност за замразяване на течности за отопление.



Проектиране и цялостен комплект дизелови котли


Пълният набор и дизайн на дизеловия двигател се състои от следните компоненти:



  1. Дизелова горелка;

  2. Горивния филтър;

  3. Горивната помпа;

  4. Контролен панел;

  5. Сензори за контрол на въздуха и топлина.


Такава конфигурация най-често се среща в дизеловите котли, произведени в Корея - Kiturami и Saturn. Отделно можете да закупите допълнителен набор от компоненти, който включва:



  • Циркулярна помпа;

  • Разширителен резервоар;

  • Сферичен кран.


Кой котел да избере?


Много хора имат естествен въпрос - кой дизелов бойлер да избере? Първо, да определите какъв вид захранващо устройство имате нужда. Мощността се определя въз основа на отопляемата площ на стаята: колкото по-висока е, толкова по-голяма е капацитетът на апарата. Някои нагреватели, работещи с дизелово гориво, изискват допълнителна инсталация на дизелов резервоар с възможност за навлизане на гориво в котела чрез гравитация. Това се използва при устройства с ниска мощност до 24 kW. По принцип те използват бутална помпа, която не е в състояние да впръсква гориво самостоятелно. (Виж също: Котли за отопление с течно гориво - плюсове и минуси)

дизелов бойлер

При някои модели могат да се използват задължителни системи за отвеждане на димните газове. Поради това няма нужда да се инсталира комин с тръба с голям диаметър. За тази цел ще бъде достатъчна тръба с диаметър до 80 мм и вентилатор, монтиран в самия котел. Такава система е създадена от производителите на дизелови котли за автоматично отстраняване на димни газове. Всички тези автоматизирани системи се използват ефективно в корейските отоплителни системи. Нека да разгледаме по-отблизо втория модел на корейските котли.


Бойлери Сатурн


Тези устройства се използват за отопление на големи помещения и жилищни сгради. Всеки дизелов котел Сатурн е двуканален. Така че, в допълнение към отоплението в помещението, тя също така отоплява водата, благодарение на вградената намотка.



Подовите котли Saturn имат стандартно оборудване. Горелката вече е настроена от фабриката специалисти, и благодарение на дистанционното управление е възможно да се контролира котел отдалеч. Освен това панелът ви позволява да регулирате температурата в отопляемото помещение, температурата на отоплителната среда на отоплителната система и водата с гореща вода. (Виж също: Енергоспестяващи отоплителни котли)

Дизеловият котел Сатурн е оборудван със система за принудително отвеждане на димните газове. За него е възможно да се свърже обикновена тръба с диаметър 75 мм или коаксиален комин. Изборът винаги е ваш.


Бойлери Kiturami


Дизелови котли Kyturami, използвани за отопление на жилищни и промишлени помещения. Цялата гама от модели на този производител е двуканална. В допълнение към отоплението в помещението, те могат да се използват като отоплител за санитарна вода за душ, мивка и други домакински нужди.

Дизеловите котли на открито на Kitsurami се различават от другите модели при наличието на горелка, което допринася за значително икономия на гориво без загуба на мощност. Комплектът за доставка включва устройство за дистанционно управление на температурата. Като цяло, по принцип тя се различава малко от устройствата на Сатурн. (Виж също: отоплителни вили)



Препоръчителна. За отопление на големи площи използвайте подови котли, работещи с дизелово гориво. Само те са в състояние да предоставят топлина на промишлени сгради и помещения, които се нуждаят от мощно отопление.



Етажни котли, работещи с дизелово гориво


Тъй като говорим за подово отопление, ще ги обсъдим по-подробно. За отоплението на къщи и големи производствени съоръжения този тип котли често се използват. Размерът на подовите дизелови котли е много по-голям от подобните уреди, но тяхната производителност е по-висока от тази на конвенционалните уреди. Поради своя капацитет те могат да отопляват промишлени помещения с големи площи.

При подово отопление могат да се използват не само дизелово гориво, но и газ. За да използвате газ, просто сменете горелката. Това е много важно, ако в сградата е инсталиран газопровод. Газът е много по-евтин от електричеството, а дизеловото гориво е по-малко икономично и по-скъпо, така че изборът е ваш. (Виж също: Какви са отоплителните котли?)

Всички съвременни подови котли, работещи с дизелово гориво, са произведени с помощта на най-новите технологични разработки. Те са оборудвани с електроника, предназначена да автоматизира контрола и да опрости процеса на използване. Такива електронни системи са лесно програмирани, като по този начин опростяват процеса на работа. Необходимо е да се извършва редовно почистване, както и превантивна поддръжка в началото на отоплителния сезон и в края му.

дизелови отоплителни котли


Комин за дизелов котел


Всички дизелови отоплителни котли трябва да бъдат инсталирани в отделно помещение. Обикновено дизеловите уреди се инсталират в котелното помещение - специално удължаване на къщата. Котелното помещение трябва да бъде разположено в близост до сляпа стена, разстоянието до котела от вратите и прозорците трябва да е поне един метър. Стените на котелната централа трябва да бъдат огнеустойчиви, за да се избегнат пожароопасни ситуации.

Най-важният елемент на котелната централа е коминът. То трябва да се постави вертикално. Димоходът трябва да бъде направен от неръждаема стомана с дебелина минимум милиметър. Структурата трябва да има канали за почистване, така че да може да се почисти със сажди. Спазвайте чистотата на комина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Разход на гориво на дизелови отоплителни котлиРазход на гориво на дизелови отоплителни котли
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Външни котлиВъншни котли
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
Дизелови котли за отопление на домаДизелови котли за отопление на дома
» » Дизелови котли за отопление
© 2021 BggeHat.com