Класификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използване

Задължително условие за удобно живеене във всяка къща е наличието на отоплителна система. Модерните производители предлагат на разработчиците разнообразни видове котли, които ви позволяват да организирате автономна отоплителна система, основана на много фактори. И така, какво трябва да знаете на собственика на селска къща за котли?

На първо място, тази класификация на такова отоплително оборудване, което се извършва въз основа на използваното гориво и специфичната употреба на всеки от видовете.

Газови котли

Благодарение на своята икономичност, лекота на използване и висока мощност, този вид оборудване се счита за най-разпространеното в нашата страна. Вярно е, че инсталирането му се счита за доста обезпокоителен бизнес: необходимо е да се получи специално разрешение в местните надзорни органи и да се оборудва добре проветрявана стая с комин. В допълнение, наистина висококачествени устройства с дистанционни горелки и автоматизация, реагиращи на изтичането на газ, са доста скъпи.

Котли на твърдо гориво

От всички видове котли на твърдо гориво се считат за най-екологични, поради което те са много популярни в европейските страни. Недостатъците в този случай са само две: редовни разходи за закупуване на дърва за огрев, въглища или торф, както и необходимостта от непрекъснато поставяне на гориво в работата на оборудването.



Котли за течно гориво

Проектирането на такива котли е много подобно на газовите котли, с разлика, че работят върху дизелово гориво или нефт. Те са достатъчно лесни за монтиране и са в състояние да отопляват големи площи, но изискват отделна стая с качулка, както и закупуване на специален контейнер за съхраняване на гориво и филтър за почистване. Това означава, че разходите за експлоатация на такова оборудване се оправдават само в изключителни случаи.

Електрически бойлери

Електрическа система за отопление е препоръчително да се инсталира само в малки пространства, тъй като, от една страна, тя може да не разполага с достатъчно мощност за отопление на голяма площ, и второ, на законопроекта за електроенергията, консумирана в този случай ще се увеличи с няколко пъти. Но в малки къщи такова оборудване е много удобно - той заема малко място, не пуши и не прави шум по време на работа, и също е доста лесен за използване.

Комбинирани котли

Основното предимство на използването на такова оборудване е, че лесно "смила" всякакъв вид гориво. Това означава, че ако във вашия район изведнъж изключите електричеството, можете веднага да превключите на дърво или соларно масло. Вярно е, че такива котли са най-скъпите и трудни за инсталиране, работа и ремонт.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплително котле за вилиОтоплително котле за вили
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
Едноканален газов котел baxiЕдноканален газов котел baxi
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Отоплително оборудване и климатична техникаОтоплително оборудване и климатична техника
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
Положителни качества на газовите котлиПоложителни качества на газовите котли
» » Класификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използване
© 2021 BggeHat.com