Избор на бойлер за твърдо гориво за продължително изгаряне

Хората все още измислят нови изобретения, за да затоплят домовете си добре и евтино. Съвременните пазари на отоплителна техника представляват достатъчен брой възможности, които могат да се използват за отопление на частна селска къща. Най-традиционният вариант е използването на котли с продължително горене, които все още са популярни, въпреки голямото количество работа. Като евтина цена, котел на твърдо гориво с продължително изгаряне е най-евтиният вариант за отопление на дома.

Днес на пазара можете да видите както модерното отоплително оборудване, така и моделите с остарели конструкции. Днес се използват и лесни за използване продуктивни и модерни единици.

Бойлерите, които работят с твърди горива, са разделени на няколко вида. Те се различават помежду си в много отношения.

Що се отнася до основните характеристики, те могат да бъдат разделени на четири вида. Най-често срещани са класическите котли, в които се получава топлина от изгаряне на гориво. Дизайнът се състои от две врати. Единият е зареден с гориво. Другият се използва за почистване на котела от изгаряне. За работата на тези котли се използват два вида гориво - въглища и дърва за огрев. Изработен от различни материали - чугун или стомана. От гледна точка на трайността, чугунът ще бъде приоритизиран и използван в продължение на 20 години. Но има и недостатъци: той не обича температурните промени и механичните удари. Какво не може да се каже за стоманен топлообменник. Въпреки това. стабилност при повреди и температурни промени и удължава експлоатационния му живот. Той може да служи само за 6 години.



Друг вид котел - пиролиза, които работят на принципа на газификация и разлагане на твърдо гориво. Котелът работи с затворена горивна камера и със затворен комин. При горене температурата достига 1200 градуса и процесът продължава до пълното изгаряне на твърдото гориво.

Има проекти за дългосрочно изгаряне, при които дългосрочното изгаряне се осигурява с помощта на специални методи. Днес дългосрочното изгаряне се постига с помощта на две системи: канадската - Булиеланд и Балтийско - Стропунов. Въпреки това, поради сложността на работата и високата цена, втората възможност се използва от няколко.

Автоматичните котли осигуряват зареждане с гориво и отстраняване на пепел, като използват автоматизация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Външни котлиВъншни котли
Котли на твърдо гориво за продължително изгарянеКотли на твърдо гориво за продължително изгаряне
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
Автоматични котли на твърдо гориво с продължително изгарянеАвтоматични котли на твърдо гориво с продължително изгаряне
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
» » Избор на бойлер за твърдо гориво за продължително изгаряне
© 2021 BggeHat.com