Какво трябва да бъде котел на твърдо гориво

Когато има нужда от закупуване на бойлер за твърдо гориво, купувачът отбелязва, че цената на различните производители се различава значително. Има много видове котли, но те винаги се избират според два основни параметъра - качество и цена.

Фактът, че купувачът винаги иска да получи повече за по-малко пари, е известен на всички. Ето защо, производителите, най-често, надценяват мощността, периодът на изгаряне на котли и други характеристики, за да получат повече печалби. В случай на оплаквания, производителят се позовава на неправилно монтиране на котела или на дефектно гориво.

Изборът на мощността на котела е необходимо да се знае закона за съкращения, т.е. необходимия резерв за спешно увеличаване на топлината. Например, за бързо затопляне на студена селска къща. в този случай ще се изисква много повече енергия. Котелът има среден резерв на мощност от 20-30, но понякога, за специални нужди, се нуждае от резерв от 200-300.

Основното нещо, което трябва да се запомни - големината и цената зависи от типа му. Не можете да укажете киловата на котли с дълъг изгарящ котел и котел с директно изгаряне, тъй като теглото на тези котли е няколко пъти по-различно.

Цената на котлите включва и сертификати, патенти и други документи.

Ако живеете в близост до котела и можете да го нулирате по всяко време с твърдо гориво, купете обикновен бойлер като KCHM. Ако времето за чести рестартиране не е достатъчно за вас, ще трябва да си купите котел с продължителен изгаряне. Цените на котлите за твърдо гориво можете да намерите тук в pelletshop.com.ua.



Трябва да се вземе предвид и колко пространство е необходимо за котелното помещение. Ако котелното помещение е голямо, то различните котли са инсталирани във всяка комбинация, а за малка площ е необходимо да се избира според размерите.

Например пиролизните котли имат достатъчна ефективност, но тяхната мощност трябва да бъде изчислена с приличен резерв, тъй като те имат бързо изгаряне, те също ще се нуждаят от топлинен акумулатор. Котел с директно изгаряне също е малък, но трябва да се знае времето на изгарянето му.

Котлите за продължително изгаряне, използващи брикети и дърво, могат да бъдат отстранени, така че да могат да бъдат заредени за 4-5 дни.

Цената на котела е много важна при избора. От една страна, вие не искате да плащате (пари винаги не е достатъчно), а от друга страна, съществува риск, че гони ниска цена качество мис на мъчение и след това поправи вашия бойлер е евтин.

Котелът трябва да бъде избран така, че да има резерв на мощност най-малко 20 и не трябва да сравнявате цената на киловат за различните видове котли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Външни котлиВъншни котли
Котли за гореща вода за твърдо горивоКотли за гореща вода за твърдо гориво
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Избор за газов котелИзбор за газов котел
Класификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използванеКласификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използване
» » Какво трябва да бъде котел на твърдо гориво
© 2021 BggeHat.com