Котлите за отопление с течно гориво са плюсове и минуси

Когато няма възможност за свързване към главния газопровод, не е възможно да се използват газови котли в селска къща. Тогава най-добрият вариант - отоплителни котли за течни горива. Служенето им е лесно, защото не е нужно да се грижите за тях всеки ден.

Важно е да не забравяме постоянната наличност на гориво за такива котли, които обикновено са дизелови (конвенционално дизелово гориво). В промишлените предприятия в петролните котли се изгарят отпадъчно масло, което решава този проблем с използването му и не причинява вреда на околната среда. (Виж също: Котли за течни горива: предимства и недостатъци)



Моля, обърнете внимание! Съхранявайте дизеловото гориво в стоманени кутии Ако са намерени само пластмасови, те трябва да бъдат направени от непрозрачна пластмаса - въздействието на светлината ще влоши качеството на дизеловото гориво. Не дърпайте кутии с гориво в къщата. Мнозина ги съхраняват в помещения за обществено хранене, но най-идеалното решение на този въпрос е да се изкопаят в резервоарите в земята до дълбочината на замръзване на почвата. Това ще ви спести от появата на неприятна миризма.



Дизелови котли стават все по-популярни, което не е изненадващо - на ефективността на брутните Котли е висока, тя може да издържа на замръзване е добра, но ако не се забравя да се затопли помещението, в което ще бъде, че дизеловото гориво се сгъсти, и котелът ще работи добре.

отоплителни котли за течни горива


Отопление на селска къща


Да кажем, че имате къща в малкото селище,, което е не (и не е известно кога ще бъде) газопровод. Искате ли да прекарате в тази къща дълго време, може би сте избрали да живеят там целогодишно. Необходимо е да се реши проблема с отоплението на руския климат, не е възможно да се отвърне от. Ток? Твърде скъпо. Особено, ако плюс до къщата на площади за триста има и плувен басейн. Единственият изход е да се използват дизелови котли за отопление на селска къща. Не забравяйте да добавите към горните положителните аспекти на този избор е, че не е необходимо инсталирането на котел на течно гориво разрешителни на всяка организация (за разлика от газови котли). (Виж също: Разход на гориво на дизелови отоплителни котли)

Освен това, нагревателят на горивото не изисква допълнителни мерки за пожарна безопасност. Основното е да се съхраняват правилно резервите от соларно масло (както бе споменато по-горе) и да се грижи за наличието на вентилационна зала тип мин и комин от неръждаема стомана. Това е важно поради причината, че отработените газове и кондензатът, които се отделят, когато отоплителните котли работят с течно гориво, трябва да бъдат своевременно извадени от помещенията.

Подобно на всички останали котли, течните горива се различават по мощност - колкото е по-висока тази стойност, толкова по-висока е цената (най-мощната цена е около 15 000 рубли). Ефективността на тези устройства е висока и един литър соларно масло може да замени 15-17 kW електроенергия. Предварително да се изчисли какъв точно е котелът в зависимост от отопляемата площ, е възможно с общата формула: 1 kW на 10 квадратни метра. По-прецизни изчисления се извършват от специалист. Консумацията на гориво на котела за един работен час може да бъде определена чрез умножаване на капацитета му с 0,1.

Често котлите за отопление на селска къща са от комбиниран тип. Това означава, че имате възможност да преминете от дизел към природен газ. За това е достатъчно да смените горелката на котела. И, разбира се, котлите за течно гориво, както и всички останали, са оборудвани с автоматизация, с която лесно се поддържат. (Виж също: Дизелови котли за отопление)


Отопление на въздуха


Въздушното отопление отдавна не е новост за Русия, но се използва основно за отопление на големи промишлени или търговски сгради, както и на гари и летища. Но в други страни със северен климат този тип отопление е много популярно в частните домове, благодарение на няколко предимства пред отоплителните системи, където охлаждащата течност е вода. И, разбира се, сърцето на такива системи са котлите за въздушно отопление.



котли за въздушно отопление

Прилики на въздушно отопление:



  • Висока надеждност и дълъг експлоатационен живот;

  • Въздухът се почиства от прах и се навлажнява;

  • С правилното инсталиране се постигат значителни икономии;

  • Такава система е лесна за интегриране с климатичната система;

  • Висока степен на надеждност;

  • Къщата не се нуждае от радиатори и батерии от отоплителни системи (пространството в помещенията е облекчено и естетичен);

  • Преференциална цена на оборудването и неговата инсталация;

  • Котлите за отопление с въздух могат да бъдат както течно гориво, така и работи върху твърдо гориво или газ.
  • (Виж също: Котли на втечнен газ)

Недостатъкът на такива системи може да е шум. Но ако инсталирането и инсталирането ще се извършват от квалифицирани специалисти, това е лесно да се избегне.


Котли за течни горива


Бойлерите, работещи с дизелово гориво, са стомана и чугун. Последните изгарят по-малко, но се нуждаят от еднакво попълване поради факта, че чугунът е достатъчно крехка сплав и не харесва температурните промени. Ето защо, ако постоянно живеете в къща, тогава ще ви бъде пригоден чугунен котел. Стомането, както и петролните котли, са с по-голяма мощност и често се използват в големи сгради и конструкции.

Пазарът предлага дизелови отоплителни котли за отоплителни инсталации, едноканални и двуканални (с топлообменник и с бойлер), които служат както за отопление, така и за топла вода. В същото време трябва да се отбележи, че има занаятчии, които знаят как да свързват котли за водопровод с еднотръбен котел. (Виж също: Какви са отоплителните котли?)

Повечето от петролните бойлери са с подови настилки. Те задължително изискват комин, въпреки че има изключения. Например, шведски монтиран на стената дизелов котел на марката STS може да бъде оборудван с топлообменник или бройлер. В столичния комин няма нужда от него, защото продуктите от изгарянето се изхвърлят със сила.

Необходимо е да запомните следното: вградената горивна помпа за котела не може да доведе до налягане над 12 атмосфери. Това влияе върху дължината на тръбопровода от котела до резервоара за гориво.

отоплителни котли за отопление


препоръки


Почти всички отоплителни системи за котли за отопление с течно гориво се произвеждат в чужбина. Факт е, че производството на горелки за тях е сложен технологичен процес, а вътрешното развитие по този въпрос е все още малко. Е, изборът между внесените котли е частен въпрос за всеки. Най-популярни са Будерус и Виесман (Германия), Китурай (Южна Корея), Протерм (Чехия). Тези производители доставят на пазара необходимите компоненти. Например, трябва да смените помпата на котела. По-добре е да си купите същата марка като самата техника.

Не купувайте рекламни твърдения, че ефективността на котела е повече от 100. Това просто не може да бъде, защото загубата на топлина е неизбежна. Разбира се, в момента отоплителното оборудване е направено от съвременни материали, това значително увеличава ефективността на брутния котел, но не го прави 100%, независимо колко не ни харесва. Според някои "стандартни", производителят обикновено показва 92 ефективност в техническите характеристики на котела. Някои - 96, но това вече много прилича на преувеличение. В действителност по-голямата част от времето котелът може да работи на максимум 70 от пълния товар. И това вече е доста достоен показател.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Разход на гориво на дизелови отоплителни котлиРазход на гориво на дизелови отоплителни котли
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Външни котлиВъншни котли
Котлите за течни горива предимства и недостатъциКотлите за течни горива предимства и недостатъци
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
» » Котлите за отопление с течно гориво са плюсове и минуси
© 2021 BggeHat.com