Електрически бойлер

Представен е модерен начин за отопление на селска къща с помощта на такова отоплително оборудване като електрически бойлер. Посочени са всичките му видове, характеристики, предимства и недостатъци. Сравнителните характеристики на няколко типа котли са дадени.

Ако една селска къща или лятна къща няма газопровод, то отоплението с природен газ става невъзможно. В такива случаи ще помогне електрически бойлер, който ще осигури на къщата топлина и няма да причини проблеми при работа. Такива бойлери са лесни за инсталиране и поддръжка, те работят безшумно и не отделят никакви вредни вещества. Топлината от такъв котел се разпределя равномерно в помещението и доста бързо. (Виж също: Електрически и електродни котли)

Модерен електрически бойлер

Модерен електрически бойлер


Предимства на електрическите котли за отопление



  1. Компактен размер;

  2. Различни видове монтаж (стени, подови котли и радиатори на тавана);

  3. Няма шум по време на работа;

  4. Еднородност на разпределението на топлината;

  5. Автоматичен процес на нагряване без човешка намеса (не е необходимо да се зарежда гориво след известно време, както е необходимо за бойлерите за твърдо гориво);

  6. Сравнително ниска цена;

  7. Екологична чистота. Няма вредни емисии на газове или токсични вещества;

  8. Не се нуждаете от вентилационна система (екстрактор), за да се премахнат неприятните миризми и вредните газове;

  9. Лесна инсталация и работа;

  10. Сигурност (без открит пламък);

  11. Не е необходимо да зареждате и зареждате гориво (дизел, въглища, дърва за огрев).


Недостатъци на електрически бойлери



  1. Достатъчно високи разходи за електроенергия, необходими за работата на котела;

  2. Ако площта на къщата е 200 квадратни метра, тогава ще се изисква котел за отопление на такава сграда с мощност от 20 kW (с изчисление от 1 kW на 10 квадрата от площта). Не винаги подходящ за къщата е такава мощност, и ако е подходящо, кабелът ще се нуждае от най-надеждни;

  3. Зависимост от електричеството (ако електричеството е изключено или ще има прекъсвания с електричество, то няма да е възможно да се загрява такъв котел).
  4. (Виж също: Електрически двуциклични отоплителни котли)


Съвет! За да се отървете от недостатъците на електрически бойлер, е възможно да изберете котел от комбиниран тип. Тя няма да зависи само от един източник на гориво. Например, за загряване на помещение може да се използва твърдо гориво, а когато отоплителната система достигне максималната си температура, възможно е котелът да бъде включен в електрическото захранване, за да се поддържа топлина. По този начин електрическите котли, комбинирани с котли на твърдо гориво, значително ще намалят цената на електроенергията, без да губят топлина в къщата.



Класификация на електрически бойлери


Видове електрически бойлери

Видове електрически бойлери

Чрез монтажа на тръбопровода за охлаждане, електрическите котли могат да бъдат:



  • с по-ниската връзка на дюзите;

  • с долната връзка на тръбата за входящия отвор и горната връзка на изходната връзка.


Според принципа на работа, отоплителните тела са разделени на електрически двуканални и едноконтурни котли. От гледна точка на инсталацията, електрическите котли могат да бъдат: под, стена и таван. Съгласно принципа на работа, котлите са разделени на едноканални и двуканални. В зависимост от метода на отопление на охлаждащата течност, котлите могат да бъдат:



  • тен;

  • електрод;

  • Film.


Филмови нагреватели (инфрачервен нагревател)

Филмови нагреватели (инфрачервен нагревател)


Електрически техници


Работата на такива котли прилича на работата на котела. С помощта на големи нагреватели отоплителната среда се нагрява. Принципът на действие на такъв котел е прост: нагрятите тийнейджъри раздават топлината си на течност, която чрез тръби и батерии прехвърля топлина във въздуха в стаята. Предимството на тези котли е, че като охладител може да се използва специална течност антифриз, което е много важно за страната къщи и вили, където топла стая не се нуждаят от цялата студения сезон, но само част от него. (Виж също: Достъпно решение: електрически бойлер)

Видове електрически бойлери

Видове електрически бойлери


Електрически бойлери


Принципът на действие на такива котли е по-сложен от този на предишния тип. Водата се нагрява в резултат на преминаването на електричество през нея. Съотношение на полезна работа електрод 96. Котелът може да бъде електрически нагревателни котли, работещи чрез електроди имат автоматична система за защита вина, излишък температура или изтичане на течност от системата.

Електрически бойлери за отопление



Електрически бойлери за отопление


Двуциклични електрически котли


Бойлерите от този тип са доста полезни за инсталиране, тъй като те са в състояние не само да затоплят стаята, но и да затоплят водата за използване (батерии с топла вода, душ). Тези котли са безопасни и надеждни при работа, не изпускат вредни газове или токсични отпадъци и с помощта на автоматизацията можете да използвате такъв котел без да сте вкъщи.

Ако сте инсталирали електрически бойлер в къщата си, сега ще се сблъскате с въпроса за намаляване на цената на електроенергията без загуба на комфортна топлина в помещенията на къщата. Можете да отидете по два начина: да закупите специални тариметри или да използвате програмисти, с които можете да спестите до 30 електрическа енергия. (Виж също: Защо газовият бойлер изгасва)

Стенни монокисели електрически бойлери

Стенни монокисели електрически бойлери


Характеристики на едноканални и двуканални електрически бойлери


Основната разлика между отоплителните и двуканалните отоплителни котли е, че с помощта на втория тип котел е възможно не само да се отоплява помещението, но и да се загрява вода за битови нужди. Но двуканален електрически бойлер трябва да има по-голяма мощност от същата, но една верига и те струват повече. Ето защо, ако вашето семейство се нуждае от достатъчно голяма топла вода за селска къща (вили, вили), по-добре е да направите отделна мрежа от топла вода. Той ще включва котел за съхранение или поток, който може да стане или газов колон или електрически бойлер.

Електрически бойлери

Електрически бойлери

Котелът може да бъде свързан към електрическата мрежа с една фаза или три. Ако котелът има мощност от 3 до 6 kW, тогава връзката ще бъде еднофазна, трифазното свързване на електрическия котел ще бъде на мощност от 6 kW. Тези характеристики трябва да се вземат под внимание при избора на котел.

Монтаж на електрически бойлер

Монтаж на електрически бойлер


Как функционират електрическите котли?


Съвременният електрически отоплителен котел има доста прост принцип на работа. В специален блок с нагревателите топлоносителят се нагрява (най-често вода), с помощта на циркулационна помпа, нагрятата течност се премества към радиаторите. Целият процес се контролира от автоматизацията, която изключва котела, когато достигне желаната температура. В случай на повреда, изтичане на охлаждаща течност или късо съединение в мрежата, котелът автоматично ще се изключи. (Виж също: Свързването на топъл под с бойлер със собствени ръце)


Електрически котли на стена. Удобства


За модерните къщи на село най-често се използват електрически бойлери от типа стени. За тях не е нужно да отделяте отделна стая, можете да я прикрепите към стената на почти всяко уединено място. Монтирането на такъв котел не отнема много време и усилия. Използвайте такъв бойлер може да бъде и основен източник на топлина в къщата, и като резервен.

Електрически котел на стена

Електрически котел на стена



Съвет! Ако къщата има площ от повече от 100 квадратни метра, тогава най-вероятно захранването на къщата ви не е достатъчно за електрически бойлер, който може да отоплява такава голяма сграда.



Но дори и да няма проблеми със захранването, все още е ирационално да се използва такъв котел за отопление на големи сгради, тъй като цената на електроенергията не позволява да се нарече печеливша такава. Ето защо електрическите котли за отопление на жилища се инсталират като спешна алтернатива, когато основното отопление (газ, дизелово гориво или твърдо гориво) е временно невъзможно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Електрически котли за отопление на частна къщаЕлектрически котли за отопление на частна къща
Електрически котли за индивидуално отоплениеЕлектрически котли за индивидуално отопление
Отоплителни вилиОтоплителни вили
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Кои електрически бойлери предпочитат по-добре?Кои електрически бойлери предпочитат по-добре?
Енергоспестяващи отоплителни котлиЕнергоспестяващи отоплителни котли
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Пещ с бойлер за отоплениеПещ с бойлер за отопление
Използване на електрически бойлериИзползване на електрически бойлери
» » Електрически бойлер
© 2021 BggeHat.com