Енергоспестяващи отоплителни котли

Избирайки за домашните си енергоспестяващи отоплителни котли, човек разчита на някои изисквания към оборудването. Той трябва да бъде безопасен, екологичен, лесен за поддръжка и работа. Що се отнася до финансовата страна на проблема, има два фактора: цената на цялата система и сумата, която ще трябва да платите за гориво всеки месец. Всеки знае, че цените на енергията (газ, електричество, дизелово гориво и въглища) нарастват с тревожно темпо. В тази връзка много експерти прогнозират икономическите недостатъци на всички "стари" системи. И напоследък много от тях са загрижени от въпроса за спестяването на природни ресурси.

В резултат на това пазарът предлага на потребителите икономични отоплителни котли. Те се отличават положително сред своите газ, твърдо гориво, течно гориво и други колеги, защото наистина обещават добра икономика. Това е тяхното качество поради факта, че те използват специално захранване с електроди, а във вътрешната верига има термохимични реакции. (Виж също: Кондензиращи котли за отопление)

икономични котли за отопление

Сред газовите отоплителни котли има и марки, чиито производители се грижат за икономия на енергия. Те са оборудвани със съвременни панели за управление, те са малки по размер, много лесни за поддръжка. Това са марките Vaillant и Baxi, както и газови котли от подови тип Rusnit, Proterm (Protherm), Viessmann.

Има газови котли с електрическо запалване. Те се стартират автоматично и се считат за по-икономични, защото нямат пилот с постоянно пламнал пламък. След внезапно прекъсване на захранването котелът се включва автоматично.


Допълнителни мерки за пестене на енергия


Можете да купите най-добрия и икономичен бойлер в света, но никога да не постигнете необходимото ниво на икономия на енергия. Добрите резултати могат да дадат допълнителни мерки, а след това енергоспестяващите отоплителни котли ще работят според нуждите. Така че: (Виж също: Котли за битово отопление)



  • Необходимо е правилно, в съответствие с всички стандарти и норми, да се затопли къщата.

  • Необходимо е правилно да се изчисли, проектира и инсталира отоплителна система. По-добре е, ако експерт прави това.


Икономични системи за отопление


За да се постигнат значителни икономии в отоплението на къщата, можете да използвате електрически бойлер, освен внимателна и целенасочена изолация. Благодарение на многобройните си предимства, това оборудване стана много популярно и широко разпространено, се използва не само в частни къщи, но като цяло във всяка сграда. Той е компактен и свободно монтиран във всяка стая.

Едно от основните и безусловни предимства е пълната стопроцентова безопасност на околната среда. Те не изискват за себе си отделни помещения със специални характеристики. Типът нагревател, разбира се, електрически, който е различен и бойлера битумни. Цената за тях е ниска, а разходите за поддържане на такива котли в работен режим са минимални. Те работят абсолютно безшумно, което също е важно. Те нямат открит огън, те не изискват качулка и по принцип могат да се инсталират дори в детската стая. Освен това те могат да бъдат свързани към всяка вече инсталирана отоплителна система и във всяка стая. Тази универсалност поставя електрическия бойлер на първо място сред останалата част от икономичното оборудване. (Виж също: Дизелови котли за отопление)

енергоспестяващи отоплителни котли



Електрическите котли трябва да бъдат инсталирани въз основа на одобрен във всички случаи проект. Инсталацията се извършва от квалифицирани специалисти. Общият капацитет на такъв бойлер не може да надхвърля капацитета, предвиден в проекта. Оборудването се стартира и от специалист, който има сертификат за този вид дейност. На отоплителната система, преди да влезете в котела, е необходимо внимателно да поставите филтър. И на изхода - спирателен кран. Мерките за безопасност трябва да се спазват изцяло, точно както при използването на битумен котел за работа. Когато всички дейности по монтажа са завършени, специалистът трябва:



  • уверете се, че котелът е запечатан

  • проверете надеждността на електрическите връзки

  • проверете функциите на котела

  • Провеждане на инструктаж на потребителя относно правилата за поддръжка на котела


В по-голямата си част се използват електрически бойлери, където няма начин да се инсталира друго оборудване. Но благодарение на своите предимства това са икономични отоплителни котли, поради което понякога собствениците на къщи предпочитат да ги поставят точно, тъй като ефектът от прилагането им е много осезаем.


Икономични котли на твърдо гориво


Котлите за твърдо гориво, които могат да се нарекат икономични, включват домакинско оборудване на линията KCHM5. Това са уникални котли, сглобени от чугунени секции, излят в завода на Киров. По принцип, при някои модификации, те могат да консумират почти всеки вид гориво (например дървесина, торф, въглища, дизелово гориво, отработени масла, балон или природен газ). Тяхната мощност варира от 15 kW до 96 kW, така че те могат да се използват за отопление на малки селски къщи, както и големи промишлени помещения. (Виж също: Газови котли, които не са летливи)

Например, микро котел KCHM е адаптиран изключително за малки сгради (от 140 m² до 170 m²). Той разполага с компактни размери, модерен дизайн и неговата горивна камера е разширена. Точно както всички котли на тази линия могат да работят с различни видове гориво (дърва за огрев, брикети от въглища с гориво и при инсталиране на друга горелка и на природен газ или дизелово гориво). Поради това, микроцентърът KCM се счита за една от най-добрите възможности за организиране на икономична къща за отопление.

котел KCHM микро


Икономизатори за котли


За да се увеличи ефективността на котлите, както и за по-голямата им икономия, е препоръчително да се инсталират икономисти за тях. Това устройство е предназначено за загряване на захранващата вода с продукти от горенето, които напускат котела. По този начин е възможно да се използва допълнителна топлина от вече изгореното гориво.

Икономизаторите на котли, изработени от тръби, се произвеждат. Тези тръби се огъват във вертикални серпентини и се сглобяват в торби. За по-голямо удобство при експлоатация и ремонт, пакетите са направени до един метър височина, с разкъсвания между тях от 65-80 см. Тръбите са разпънати. (Виж също: Отоплителни котли)

Материалът за производство е чугун или стомана. Според основните характеристики, те се различават по степента на нагряване на водата (те могат да се кипят, както и невиращ тип), схемата на свързване и поставяне спрямо самите котли (индивидуални или групови).

Економизаторите за контакт с вода за котли се използват за отопление на вода в системи за БГВ. Топлината, която се получава при използването им, се използва само ако са налице междинни топлообменници. Инсталирайте ги веднага след котли.

Икономайзерът от чугун се използва в парогенератори с работно налягане не повече от 2.4 MPa при загряване на захранващата вода. Стоманените економайзери се поставят на котли с наднормено налягане на парата над 23 kgf / cm². Благодарение на своите качества и характеристики, икономисторът е един от основните елементи на съвременната котелна централа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства и недостатъци на котлите за твърдо горивоПредимства и недостатъци на котлите за твърдо гориво
Изисквания за съхранение на дизел и газИзисквания за съхранение на дизел и газ
Външни котлиВъншни котли
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Избор за газов котелИзбор за газов котел
» » Енергоспестяващи отоплителни котли
© 2021 BggeHat.com