Производство на отоплителни котли

Отоплителният котел е основният компонент на всяка система за отопление на водата. Ето защо производството на отоплителни котли е отговорна задача, чието решение е необходимо да се вземат предвид всички основни закони, по един или друг начин, свързани с дизайна на къщата, предназначението на оборудването. За да се вземат предвид всички необходими изисквания и да се осигури на клиента най-високо качество на надеждни продукти е целта, преследвана от съвременните производители на котли.

производство на отоплителни котли


Производство на котли на твърдо гориво и неговите характеристики


Оборудването за отопление на твърдо гориво е проектирано специално за извършване на най-ефикасната работа в труднозапалими райони и където има прекъсвания в доставката на течни горива и електричество. Понастоящем котлите за твърдо гориво притежават най-малко 20 пазара на отоплителни уреди и друго оборудване. Тъй като основните потребители на такива стоки са жители на частния сектор, които се нуждаят от оборудване с капацитет не повече от 30-100 kW. Въпреки факта, че използването на котли на течно гориво ви позволява да постигнете много по-висока ефективност и оставя много по-малко вредни вещества, в този случай използването на котли на твърдо гориво е много по-оправдано. (Виж също: Предимства и недостатъци на котлите за шарнирни газове)

За да се гарантира функционирането на котли на твърдо гориво се използват чипове, кокс, дървесина, въглища, пелети и торфените брикети. Газовите котли могат да работят и с газ, изхвърлен от горивото. Това се дължи на факта, че въздух навлиза в бен съдържащ огънче което се образува наситен горивен газ. След газ преминава през дюзата и се смесва с въздушната смес газ така образуваната при контакт с генератора за пара и запалване в горивната камера на котела.

Производството на такива котли за твърдо гориво позволява на купувача да се възползва от редица предимства. Пиролизните котли имат голям обхват на регулиране на мощността, значителна ефективност достигаща 85 и изгаряне на горивни материали, оставяйки минимално количество пепел и сажди. Димните газове, отделяни от такъв отоплителен котел, практически не съдържат токсични примеси. Независимо от това, заслужава да се отбележи, че зависимостта на пиролизните котли от електроенергията е доста висока.


Котли за твърдо гориво, работещи на дървесина: производство


Отличителните качества на отоплителните котли, работещи с дърва за огрев, са ефективност, равна на 70-80, а също и доста неравномерна калоричност. За дървения материал този показател е малко по-нисък от този за въглищата, като тази характеристика се взема предвид при процеса на проектиране на пещта в зависимост от необходимото количество калоричен ефект. Котли на твърдо гориво с руско производство, както и котли на твърдо гориво от белоруски производство и много други. Котлите от този тип обаче не могат да работят автоматично и изискват постоянно натоварване на горивото (за дърва за огрев тази цифра е около 2-3 часа, за въглища - от 6 до 8 часа). Трудно е да се контролира изгарянето на твърди материали, което отрицателно влияе върху способността за поддържане на температурния режим на необходимото ниво. (Виж също: Карта на сайта)



котли на твърдо гориво с руско производство

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че модерните котли за отопление на газ с руско производство нямат такива недостатъци. Модерните модели са по-надеждни, безопасни и ефективни. Максималното оползотворяване на енергията се осигурява от оборудването на съвременните котли със специални горелки. В долната част на пещта възниква тлеенето на дърва за огрев, продуктите от горенето се обработват окончателно в допълнителна камера. Топлинната загуба на оборудването поради добра топлоизолация е минимална.


Автоматично подаване на гориво и неговите характеристики


Автоматичното подаване на гориво към котела е една от функциите, характерни за съвременните котли на твърдо гориво. Структурата на конструкцията включва елементи като самия котел, устройство за горелка, вентилатор за въздух и автоматичен механизъм за подаване на гориво. Като гориво в такова оборудване най-често се използват пелети (пресовани дървесни отпадъци). Основно предимство на този вид гориво е неговата висока екологичност и липсата на каквито и да е химически добавки. Ако капацитетът на котела е около 150 литра, горивото може да продължи около два дни непрекъсната работа (по-точните данни зависят от параметрите на външния въздух).

Същото е и използването на основния и резервния (или допълнителния) вид гориво. За да се научат двата типа гориво, е необходимо да се избегнат много проблеми с оборудването. Освен това можете да се погрижите за закупуването на руски газов подов котел. Разработени, като се вземат предвид метеорологичните условия, те могат да работят гладко в почти всеки регион на Русия. Основното предимство на такова оборудване е пълната независимост от електричеството. (Виж също: Стабилизатори на напрежение за газови котли)

газов под на руското производство


Ролята на топлообменните материали в производството


Топлообменният материал играе изключително важна роля в производството на котли на твърдо гориво. По принцип съвременните топлообменници използват чугун и стомана. Предимствата на чугунните топлообменници са достатъчно високи топлинна мощност, издръжливост. Въпреки това чувствителността към спада на температурата може да доведе до разпадане на топлообменника и образуването на агресивни реактиви върху вътрешните му повърхности. За да избегнете всички тези проблеми, можете стриктно да спазвате препоръките на производителя. Стоманеният топлообменник е значително по-малко чувствителен към температурните промени, но е склонен на корозия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Предимства на котлите за твърдо горивоПредимства на котлите за твърдо гориво
Избор на котел за отопление на дачи или селска къщаИзбор на котел за отопление на дачи или селска къща
» » Производство на отоплителни котли
© 2021 BggeHat.com