Пещ с бойлер за отопление

Всички, които решиха да построят селска къща, рано или късно трябва да се справят с проблема с избора на най-оптималната отоплителна система за къщата. Съвременният пазар предлага избор от няколко вида системи, но най-оптималната и приемлива е системата за отопление на водата.

По това време все повече хора се опитват да заменят прекалено голямото и тромаво централизирано отопление за по-компактна. Ето защо започват да се появяват все повече и повече устройства, които осигуряват автономно отопление и са най-разнообразни по своята мощ. Такива източници на отопление работят върху доста евтин тип гориво, което лесно може да бъде заредено в пещта. Досега всички искания са изпълнени от печка с бойлер, защото е изключително удобна за използване и в същото време използва гориво, което е доста достъпно и лесно се попълва в природата. Пещите с водогрейни котли са разделени на няколко вида и типове, като най-приемливите от тях са електрически бойлери или котли, работещи с газ. (Виж също: Модерно отопление на водата)

фурна с бойлер за отопление


Необходими видове котли за вода


Печката с бойлер за нагряване на вода събира топлина с камина за еднократна употреба само за няколко часа и след това поддържа стабилна температура през деня. Също така, тази пещ трябва да поддържа необходимия климат в помещението, като използва електричество. Освен това този тип котел не изсушава въздуха по време на работа, така че абсолютно не е необходимо да се използват специални системи за овлажняване на къщата.

Освен това има бойлери за вода на дърва, които се използват постоянно и по този начин значително се спестява енергия. Тези котли също са много екологични, защото работят върху природно гориво, което при горене осигурява висока температура в отопляемата стая и не замърсява околната среда с вредни емисии в атмосферата.


Дизайн на пещите


Модерните водонагревателни котли действат напълно съгласно нов специален принцип. Изгарянето в най-обикновените пещи е много различно от изгарянето в пещи с водни котли. (Виж също: Отопление на водата)

водогрейни котли



При изгаряне в обикновени пещи въздухът тече перфектно над повърхността на горивото. И през този период кислородът се комбинира с въглерод на атомно ниво. В резултат на това частично се образува въглероден диоксид и частично въглероден окис. Горивото с този тип отопление се изгаря непрекъснато, докато през цялото време намалява обема, което в резултат дава незапалим остатък под формата на пепел. Непосредствено над самото гориво изгаря летлива смес. Само по себе си, кислородът има много висока степен на изгаряне, а не въглерод.

Всичко това се случва поради причината, че водородът е много по-лек и когато се комбинира с кислород, се превръща в състояние на водна пара по време на горенето. Въглеродът, на свой ред, когато се изгори, става петно ​​от сажди. Когато се отопляват, те първо започват да свети, а след това напълно да горят. В основата си самият пламък е изгарящ въглеводород. Освен това може да има известно количество въздух, който не участва в процеса на изгаряне. Ето защо в резултат на изгарянето се образува смес от няколко вида газове.

При изгарянето на пещи с водни котли, газовите частици реагират с кислород, така че топлината се освобождава и след това те стават водна пара и въглероден диоксид. В резултат на това се получава по-висока температура от водната пара на горивото. Така кислород и азот, които не участват в процеса на горене се събират в горната част на капачката, и в същото време има област на много висока температура. Но водните пари на горивото, азота и кислорода, които дадоха топлината си, се натрупват в долната част на качулката. Благодарение на това разположение на всички частици се получава оптимален температурен режим поради много точно и точно разделяне на температурните зони. Това е, което осигурява по-стабилен и естествен процес на горене, който е в състояние да се саморегулира и ще бъде най-оптималният. (Виж също: Електрически котли за индивидуално отопление)


Характеристики на отоплителната система


Най-надеждните и прости са бойлерите с вода на дърва, освен това са също много икономични. Този дизайн е предимно удобен, защото използва много по-малко консумация на гориво, което от своя страна също е много екологосъобразно, поради което при изгаряне не замърсява околната среда. Ето защо котлите за отопление на вода от този тип са най-приемливи. При използване на вода котел нагряване първоначално нагрява водата, след като водата преминава през тръбите и се доставя топлина мивки вътрешни, така им дава чрез топлина в помещението, и вече охладена вода се връща обратно през тръбите на котела. В същото време системата циркулира през цялото време в кръг, като по този начин осигурява непрекъснато движение чрез специална циркулационна помпа. Основните елементи на най-простата и обикновена система за автономно отопление са котел, радиатори и тръбопровод.


Характеристики на отоплителните котли


Електробойлите за частна къща трябва да бъдат избрани предимно въз основа на зоната на отопляемата стая. Котелът може да бъде едно верига или двуканален. Едноконтурната отоплителна система се използва изключително за осигуряване на отопление на помещенията, но също така се използва двойна система за осигуряване на топла вода. Въпреки това, за предпочитане е да се инсталират два котли с един контур, единият от които ще бъде отговорен за отоплението на стаята, а другият ще осигури топла вода в къщата.

Електрически котли за частни къщи

Бойлерите и колоните, които се използват за отопление на къщата, понастоящем са много популярни, тъй като те не само подобряват топлината на къщата, но също така осигуряват индивидуална топла вода. Най-популярни по това време са газовите котли, защото цената на газа е много по-ниска от цената на електроенергията, така че тези видове котли са по-икономични. (Виж също: Специфичност на водната отоплителна система)

Електрическите котли за частна къща се предлагат в различни типове и типове, но всички работят единствено върху електричеството, което гарантира по-малко вредни емисии в атмосферата, като осигурява екологосъобразност, когато се използват. Отоплението на вода в частна къща е проектирано в съответствие с различни схеми и планове, които зависят от това дали трябва да се затопля само една къща или имате нужда от отопление за всички близки сгради. За затопляне и осигуряване на топла вода частна къща и околните сгради, можете да използвате различни котли и колони, но в повечето случаи тази задача перфектно се справя и един много мощен котел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Електрически бойлерЕлектрически бойлер
Индустриални отоплителни котлиИндустриални отоплителни котли
Отоплителен котел с водна схемаОтоплителен котел с водна схема
Бойлер за отопление с дървоБойлер за отопление с дърво
Кое отопление е по-добро за къщата?Кое отопление е по-добро за къщата?
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Селска къща и опции за отоплениеСелска къща и опции за отопление
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
» » Пещ с бойлер за отопление
© 2021 BggeHat.com