Къде използват петролни котли?

Отоплителните котли на мазут могат да работят само върху мазут и могат да бъдат комбинирани - газьол, който се използва в системите за централно отопление. Понякога в частни домове можете да намерите котли за многофункционална вода.

Котлите за гориво могат да имат различни горивни камери, както и различни количества, форма и местоположение на димни канали, в които се осъществява конвективен пренос на топлина. Видът на горелката определя целта на котела, ефективността на оборудването зависи от възможността за излъчване на горелката и пълнотата на изгаряне на горивото. Тези компоненти зависят от качеството на самото гориво в изхода на модула на дюзата на горелката. (Виж също: Нагревателни котли за пелети)

Котли за отопление на тежки масла

В зависимост от това какъв тип горелка, използвани в котелното гориво, машини може да бъде разделена на мазут, газьол, както и устройства, които работят на емулсии вода в масло. Ако образуването на масата на гориво като добавка се използва природен газ, процентът на изгаряне на горивото се увеличава значително в единицата инжектор, а оттам и на работата на котела става много по-ефективно.

Комбинираните горелки за газьол са в състояние да доставят мазут през централния горивен канал и втечнен природен газ през периферните. Такъв котел дава възможност за отопление на помещението както с газови смеси, така и отделно с мазут или газ.

Котелът има OE мазут горелка, предоставена от подгряване камера за понижаване на вискозитета на маслото на гориво, което може да бъде paromehanicheskoy ротационен тип или завъртане на ротационен чашата. Както в paromehanicheskih и в газова нефтени горелки използва принципа на "усукване" мазут, който метод представлява лентата по ръбовете на дюзата. В котела за течно гориво с помощта на пара, ръбовете на филма се издухат, така че се получава смес въздух-вода-масло. Горелките, подходящи за работа с такива смеси, се използват най-често пневмомеханично, но понякога и ротационни, поради намаления вискозитет на горивната смес. (Виж също: Как да изберем котел за отопление на твърдо гориво)


Котлите са ефективни ли са за дървесни отпадъци?


Много области в нашата страна са запознати с такъв проблем като липсата на газификация. Продукцията от сегашната ситуация може да се счита за котли на дървесни отпадъци. За работа с дървесни отпадъци и други твърди горива се изисква котел на твърдо гориво с мощност от 100 до 700 kW.

бойлери за дървесни отпадъци

Котел за промишлени стомани с твърдо гориво, предназначен за ръчно зареждане на гориво, е подходящ за отопление на жилищни и промишлени помещения. Тези котли са предназначени за отопление на вода. Това оборудване изисква твърдо гориво - дървесни отпадъци, стърготини и торфени брикети, въглища и еднократни торф.



Otaplivaya помещения такива котли може да бъде значително подобрена ефективност се използват няколко техники: първо, пещта е най-добре да изложи на шамотни тухли (огнеупорни) - от друга страна, по-ефективно да разсее топлината да се използва в котела turbulizatory- трето, зоната Изгаряне на първичен и вторичен горещ въздух. (Виж също: Отоплителни котли)

Освен това е възможно работата на този котел да стане по-ефективна с помощта на оптимални дизайнерски решения. С помощта на циркулационен воден поток се постига охлаждане на стените на котела, което позволява защита на топлообменника от мащаба и значително удължава експлоатационния му живот.


Как работят котлите


При газовите системи принципът на котела е както следва. При кондензационните котли се използва интегрирана отоплителна система за генериране на топлина. Газов котел основната охлаждащата течност преминава както топлинната енергия, която се образува от горивен газ и скрита, която се получава чрез кондензация на водната пара. Топлинната енергия през димните газове се прехвърля към топлоносителя, който циркулира през топлообменника и го загрява непрекъснато. Газовете се охлаждат.

По този начин се предава очевидна част от топлината. Ако, от друга страна, продуктите на изгарянето се охлаждат до нивото на кондензация на водните пари, водата от газовото състояние преминава в течно състояние. Тази латентна топлинна енергия значително ще повиши ефективността на газовия котел. В резултат на това той може да служи като оптимално решение за подово отопление. Така че, след като сте решили избора на котела, е време да помислите за инсталирането на система от подово отопление. (Виж също: Отопление на частна къща с бойлер за твърдо гориво)

Основният работен елемент на подгряващите подове е система от тръби, специално проектирани за тази цел. Топлата вода - охлаждащата течност циркулира през тези тръби. Водата може да бъде нагрята или чрез котел с газ или твърдо гориво, или чрез използване на електрически бойлер. Освен това водата минава през тръбите на системата и равномерно загрява повърхността на пода.

Монтирайте котела за топъл под, е препоръчително на етапа на изграждане на помещението, тъй като ако се прави в готово помещение, е необходимо да се извършат доста скъпи ремонти. Отоплителните тръби в такава система трябва да бъдат разположени под подовата замазка.

котел за топъл под

За да се създаде циркулационна верига в отоплителната система, е инсталиран смесител. Той поддържа зададената температура на водата, както и потока във вторичната циркулационна верига. С помощта на смесителния блок потокът и температурата на топлоносителя могат да бъдат регулирани според изискванията на потребителя. Ако сравним две системи от топъл под (вода и електричество), тогава електричеството е по-евтино, но най-надеждна е водната система. Предимствата на водните подови настилки могат да се нарекат екологосъобразност, икономичност и гъвкавост. (Виж също: Газови горелки за котли)

Тръбите за котли трябва да бъдат специално подбрани за тези строителни работи, които да отговарят на изискванията за безопасност и да са достатъчно надеждни и издръжливи. Те са свързани един с друг чрез плъзгаща се ръкава и стават неразрушени. Тези тръби са устойчиви на абразия, корозия и образуване на драскотини. Те не формират депозити, дори и да се използват от много години. Също така, тръбите са устойчиви на много високи температури, те са изключително еластични (дори и силно извитата тръба не се счупва), химикалите не са засегнати от нея.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разход на гориво на дизелови отоплителни котлиРазход на гориво на дизелови отоплителни котли
Отоплителни котлиОтоплителни котли
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Външни котлиВъншни котли
Котлите за течни горива предимства и недостатъциКотлите за течни горива предимства и недостатъци
Котел за отопление с течно горивоКотел за отопление с течно гориво
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Производство на отоплителни котлиПроизводство на отоплителни котли
Парен котел със собствени ръцеПарен котел със собствени ръце
Комбинирани универсални отоплителни котлиКомбинирани универсални отоплителни котли
» » Къде използват петролни котли?
© 2021 BggeHat.com