Какво трябва да знаете за външните котли?

Котелът за външно разполагане е устройство, предназначено за отопление на жилищни сгради и различни обществени сгради (болници, училища, културни и търговски центрове), сгради за промишлени и комунални цели. Външните котли с горно горене имат изолирани корпуси и се монтират извън отопляемото помещение. Тяхната мощност, като правило, е от 40 до 600 kW.

И така, какво прави производителят на първо място, когато решава как да направи котел? Разбира се, той решава как ще работи. Например котелът, работещ с въглища, не е толкова удобен, колкото външния котел на газ. (Виж също: Какво представлява котелът за хидролиза?)

котли с горно горене

Газовите външни котли са водогрейни водогрейни котли в изолирани метални кутии. За по-лесна работа, задните и предните панели се отварят. Топлообменниците са изработени от тръби с доста висока повърхност на топлопренасяне.



Препоръчва се! Предимството на външните бойлери е, че те се поставят на улицата, затова най-напред си струва да се отбележи, че при монтажа им не се изисква допълнително изграждане на отделна сграда. Вътре в отопляемите помещения тръбите за отопление са изградени през стената, а котелът може да бъде използван безопасно. Такива котли се контролират чрез дистанционно управление, монтирано в сградата и свързано с котела чрез кабел.



В газовите външни котли също има отворен бутон, а също така са снабдени с циркулационна помпа и горелка за атмосферни газове. (Виж също: Спестяваме гориво с автоматизация)


Завършване на газови външни котли


Външният газов котел далеч не е подова, шарнирна или пелетен котел - това е по-удобно устройство, което спестява място в отопляемата стая.

Между другото, струва си да обърнете специално внимание на инсталирането на такова устройство, че настройването на котлите може да изисква допълнително оборудване, затова при закупуване на устройството е препоръчително да не забравяте и:



  • индивидуален комин;

  • Сигурност и пожароизвестяване

  • система за предаване на сигнал чрез радиосигнал за всяка възникнала авария.


Между другото, често в сравнение с външните котли стени котли Proterm. Въпреки това, външните котли, дори и с комин в комплекта, струват около 3 пъти по-евтино от обикновен стенен котел. (Виж също: Монтаж на отоплителния котел: методични действия и важни препоръки)


Предимства и характеристики на външните котли


Нека да говорим за външния бойлер, какви са неговите предимства? Нека се опитаме да разберем:



  • в комбинация с голяма топлинна мощност на котела, заедно с висок коефициент на полезно действие с малки общи размери и сравнително малко тегло на самия котел;

  • при ниски нива на замърсяване и шум;

  • Няма нужда от допълнителни помещения, тъй като котелът е монтиран директно на улицата;
  • (Виж също: Кои газови котли са по-добри за избор)
  • Заслужава да се отбележи и простата инсталация, поддръжка и работа;

  • и друг важен фактор е възможността за използване на различни допълнителни функции.




външен бойлер

Много хора днес обръщат голямо внимание на котела за въглища, но не много хора знаят, че газовите котли на открито са по-функционални устройства. Те могат да работят на газ от мрежата и на втечнен газ в домакинството, както бе споменато по-горе. Мини котела циркулационни помпи непременно момента обаче персонализирани горните котли горене може да бъде оборудван с оборудване за контрол на възли и (ако газът на високо и средно налягане).

Производителите на такива котли днес могат да се похвалят с много от постиженията си. Сега новите производствени компании нямат абсолютно никакви проблеми как да направят котел. Те са монтирани в метална кутия с изолация между стените, направени под формата на специални трислойни структури, които се състоят от ламарина профил със специално предназначена вътрешна изолация от минерална вата (0.6 см). (Виж също: Монтиране на газови отоплителни котли от нашите собствени ръце: нека го направим заедно)

Станцията за дистанционно наблюдение позволява на оператора да извърши пълен контрол на котела по време на изгарянето му. В случай на авария котелът автоматично се изключва и се изпраща специален сигнал към станцията за дистанционно наблюдение. Когато захранващото напрежение изчезне - котелът незабавно се изключва, веднага щом захранващото напрежение се възстанови - той произвежда второ независимо запалване.



Препоръчва се! Монтажът на външни котли може да се извършва не само извън отопляемата сграда (на една от стените), но и на разстояние до 50 метра.



Благодарение на автоматичното управление на котела уредът осигурява:



  • автоматично запалване на горелката (съгласно програмата за котли с мощност от 100 до 600 kW);

  • Изключете горелката, когато сте извън контролираните граници;

  • затваряне на газа към горелката в случай на замърсяване с газ на вътрешния обем в бойлера;

  • звукова и светлинна аларма;

  • автоматично поддържане на вода на необходимото ниво;

  • алармена система за сигурност.


Принципи на работа на външни котли


Външният котел за пелети или пелети работи изключително в автоматичен режим. Принципът на действие на такива котли е, че топлината се предава през стените на топлинните тръби и топлообменника на котела. Регулирането на котлите изисква задължителна координация на отоплителната система на сградата и топлинната мощност на котела. Трипътният автоматичен кран, който предотвратява образуването на остатъци от утайки и конденз в пещта, трябва да се постави в веригата за закрепване на устройството.

Настройване на котли

За отоплителни системи, използващи принудителна циркулация на охлаждащата течност, трябва да се монтират циркулационни помпи с необходимата мощност. В затворена отоплителна система, обезвъздушаване се получава, когато нагревателната среда се нагрява до 90 градуса и когато въздухът се отстранява през въздухопровода. При затоплянето и отстраняването на отделения въздух целият цикъл на обезвъздушаване на системата завършва, което между другото служи като отлична защита на системата от корозия на метала.

система данни котли прилича Proterm стенни котли с автоматично регулиране на притока на газ в зависимост от външната температура и системата за излитане отопление топлина при свръхналягане на газ в пещта, а липсата й пръти, преминаващи ignitor горене. Това е точно това, което сигнализира за някои неизправности в газовата система или в димохода.

Последната точка, която си струва да помним на наемодателя, е за началната последователност на външния бойлер:



  • системата първоначално е заредена с охлаждащ агент;

  • След това на газовата тръба, водеща към котела, се отваря газов вентил;

  • следващата стъпка е стартирането на котела (според паспорта на горелката);

  • След като охладителят достигне 60 градуса - помпата на електрическата мрежа е включена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Външни котлиВъншни котли
Електрически котли за отопление на вилиЕлектрически котли за отопление на вили
Кой котел да избере?Кой котел да избере?
Бойлери за битови газове за промишлена употребаБойлери за битови газове за промишлена употреба
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Йонни електрически котли за отоплениеЙонни електрически котли за отопление
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Важни въпроси при избора на котел за отопление на къщатаВажни въпроси при избора на котел за отопление на къщата
Избор на газов котелИзбор на газов котел
Положителни качества на газовите котлиПоложителни качества на газовите котли
» » Какво трябва да знаете за външните котли?
© 2021 BggeHat.com