Производителите на горивни брикети, какви продукти произвеждат?

Напоследък е станало популярно да се загрява къща и вана с гориво брикети. Този алтернативен вид гориво се появи напоследък, но благодарение на характеристиките си той със сигурност заема своята ниша на строителния пазар. В тази статия ще говорим за видовете горивни брикети, ще разберем как се произвеждат и какво, да споменем известните местни доставчици на такива продукти.

Горивни брикети от Pine-Kay
Горивни брикети от марката Pini-Kay

Обща информация

Горивни брикети са създадени от остатъците от селскостопански продукти, дървен материал, торф, въглища. Суровината за създаването на евро-дърва за огрев могат да направят дървени стърготини, слънчогледови семки и слънчогледова люспа, слама, царевица или пшеница, торф и дори тор. Под високо налягане и температура нарязан суровина се пресова в брикети, и производството на алтернативни горива е толкова просто и ясно всеки жител.

Използването на горивни брикети е повсеместно, те могат да изгорят печки, камини, котли, барбекюта. Няма ограничения в приложението им, с изключение на това, че брикети от торф и въглища приемат използването на специални пещи. Но такива брикети се използват само за промишлено отопление. Основният дял на пазара на дребно се дължи на горивните брикети от дървени стърготини, слама, люспи от зърнени храни. Трябва да се отбележи, че брикетите от дървесни горива превъзхождат конвенционалните горива от дървесина във всички аспекти няколко пъти.

Брикети от Нестро Гориво
Горивни брикети от марката Nestro

Понастоящем има три групи горивни брикети с различни имена. Това име идва от марката на оборудването, върху което са направени евро-пръчки. Например, RUF е немски производител на прес-оборудване, PiniKay е австрийски доставчик.

  • Горивни брикети RUF (RUF) - най-популярният тип евро тухли. Те са създадени с помощта на мощна хидравлична преса. Брикети, наречени RUF имат правоъгълна форма, наподобяваща тухла, от едната страна на която е направена съответна маркировка. Повечето предприятия произвеждат този вид гориво.
  • Горивни брикети Nestro (Nestro) - се създават чрез механична ударна преса. Те са направени в класическа цилиндрична форма. В зависимост от вида на оборудването те могат да имат вътрешен отвор, а може и да нямат. Размерът на горивните брикети е малък, подходящ за всяка камина. Според техническите си характеристики брикетите Nestro са подобни на RUF Eurocards.
  • Горивни брикети Pinkey Kay (Пини Kay) - за производството на такива продукти се използват винтови преси с високо налягане и температура. Температурата на повърхността на пресата е толкова висока, че суровината просто се топи, създавайки защитна обвивка. Изгорените брикети не са толкова уязвими от влага и механичен стрес, но са по-дълги изгори в пещ на пещ. Eurodoors на тази марка имат характерен тъмен, лъскав външен вид. Във форма те приличат на многофункционален цилиндър с отвор вътре. Дупката е необходима за вентилация, която допринася за по-добро изгаряне.
Горивни брикети от марка РУФ
Горивни брикети от марка RUF

В магазините можете да намерите друг вид брикети от твърдо гориво, наречени пелети. Това са малки силни гранули, които просто заспиват в котела. Дървесните пелети се произвеждат върху дървени стърготини, прах и стърготини, нарязани на брашно. Този вид гориво е много популярен в Европа, където котлите за такива горива се произвеждат активно. Тези малки пелети се продават в чанти за тегло.

Независимо от марката Eurodoors, те са много близки в техните характеристики. Времето за горене на горивните брикети е 100-130 минути. Калоричността на вдовицата надвишава топлообмена на обикновените дърва за огрев. Когато горенето почти няма остатъци от пепел, огънят в пещта е гладък и равномерен и практически няма дим.

Това е положителната характеристика на горивните брикети, като отлично твърдо гориво за отопление на къщи през зимата, е довело до нарастващата популярност. В нашата страна, консервативно по отношение на горивата, брикети постепенно се засилват на пазара.

Високата производителност на евро-прътите се дължи на тяхната плътност и минимална влажност, които се постигат чрез пресоване и топлинна обработка. Съдържанието на влага в горивните брикети е 8-9, докато за конвенционалните дърва за огрев тази цифра е 20, а за прясна дървесина тя е почти 50.

Процесът на производство на брикети във фабриката
Производствен процес в предприятието


В този случай брикетите са херметически опаковани в целофанна обвивка, което означава, че те могат да се съхраняват толкова, колкото е желателно и при каквито и да било условия. В същото време този продукт не е оскъден, можете да го купите в магазините в цялата страна, тъй като производителите на горивни брикети са разпръснати из цяла Русия.

Производители и производство

Необходимо е да се каже, без съмнение, това производство на горивни брикети, не най-сложния технологичен процес. За да се създадат нормални продукти, е достатъчно да се закупи производствена линия за производство, да се закупят суровини и да се направят продажби. Следователно, има много производители на такива стоки. Във всеки регион на страната има няколко добре познати предприятия, произвеждащи горивни брикети за местния пазар.

Например, марката Lentoplivo е широко известна в северозападния район. Компанията продава брикети RUF марки (RUF - Birch), ПУР (ПУР - от иглолистни дървета), Nielsen (Nielsen). Гамата включва пелети и обикновени дърва за огрев от различни видове дървесина.

В централния район Novotop е известен с производството и продажбата на горивни брикети и други твърди горива. Фирмата произвежда Novotop evrodrova от обработка на дървесни отпадъци предприятия на нейна територия, се прилага: чипс, талаш, стърготини, мърморко, резитба, кора, клони, куфари, пънове.

Използване на брикети гориво за отопление
Използване на горивни брикети за тяхното предназначение

Технологичният процес на производство на горивни брикети в предприятията на фирмата е изграден по класически принципи:

  • Първо, суровината е приготвена, подготовката й за пресоване. Суровините се почистват, натрошават, изсушават.
  • След това брикетирането се извършва при преси под високо налягане, когато се излага на високи температури.
  • Готовите продукти са херметично опаковани и изпратени в склада за транспортиране и продажба на крайния потребител.

Широката гама от горивни брикети от различни производители, доста странно, притиска много хора независимо производство. Домашните горивни брикети са с лошо качество, така че не работят много по-добре от традиционните дърва за огрев.

Смята се, че е възможно да се направи независимо производство, когато има свободни дървени стърготини и много свободно време. В други случаи е по-лесно да купите готовата версия, създадена от на професионално оборудване. Струва си да се отбележи, че цената на горивните брикети е достъпна.

Популярността на горивните брикети се дължи на техните високи технически характеристики. За отопление на къщата, този вариант е отличен, но за изгаряне в откритата камина не е особено, защото за да се създаде атмосфера на комфорт и топлина, горивната брикет не е в състояние. Прагматично и икономично, това са основните характеристики на използването му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкцииКак да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
Горивни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ прегледГоривни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ преглед
Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Каква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида горивоКаква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида гориво
» » Производителите на горивни брикети, какви продукти произвеждат?
© 2021 BggeHat.com