Отопление частна къща без газ

1Въпреки факта, че отоплението на къщата с газ е най-удобният, евтин начин, има натурално гориво не навсякъде. Ето защо трябва да потърсим други възможности не само да готвим храна, но и да се запазим топло в студената зима.

Отопление на къщата с въглища и торф
Въглищата се считат за сравнително евтини, но доста ефективни твърди горива. Неговата цена не зависи от цените на петрола и петролните продукти.
Експертите казват, че най-скъпият и висококачествен материал е антрацит, но вместо това могат да се използват по-евтини видове въглища, като дълъг пламък с голяма гайка или плоча. Можете също така да дадете предимство на обикновените кафяви въглища. За да купите тон твърдо гориво, трябва да платите около 5-5.5 000 рубли, но цената включва доставка.

Що се отнася до торф, за отопление на къщата, тя ще се нуждае от много повече. Следователно, не е много изгодно да се използва това гориво, дори да се има предвид, че тонът на брикети струва около 4000 рубли.

Отопление с втечнен и основен газ
Разбира се, ако няма главен газ, можете да използвате гориво в бутилки. Въпреки това, в допълнение към разликата в цената, има разлика и в състава. Основният компонент на природния газ е метанът, а втечненият от него се състои от смес от пропан-бутан, в зависимост от годината, добавените компоненти също се променят. Освен това, природното гориво струва няколко пъти по-малко.



Отопление с пелети
Екологично чистите горива, които се използват за котли, са пелети. Този материал има много предимства. Например, пелетите могат да се използват в автоматични котли и тяхната влажност е само 8-10.

Топлинна помпа
За разлика от електрическите нагреватели, термопомпата струва много повече и ще спечели много пари, за да плати за топлина. Големият плюс е, че изпаряването се получава дори при много ниски температури. Тръбите са поставени или на дъното на езерото, или дълбоко в земята. Следователно, дори и при най-голяма студ, хладилният агент не може да замръзне.

Отопление на частни електроуреди
Електрически уреди - това е най-лесният начин за отопление на къщата, освен че процесът на отопление се получава достатъчно бързо. Има обаче недостатъци. Първо, след изключване на къщата бързо ще се охлади. На второ място, сумата, която ще трябва да бъде платена в края на месеца, ще бъде достатъчно достойна. Следователно не всеки селянин ще може да остави къщата да затопли тока.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Въглища за отоплениеВъглища за отопление
Връщане на котли с дълъг изгарянеВръщане на котли с дълъг изгаряне
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Как може да изгорите фурна, различна от дърва за огрев, помислете за торф и въглищаКак може да изгорите фурна, различна от дърва за огрев, помислете за торф и въглища
Автоматични котли за въглищаАвтоматични котли за въглища
Отопление на къщата с бойлер за твърдо горивоОтопление на къщата с бойлер за твърдо гориво
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Котли за изгаряне на дърва за отопление на домаКотли за изгаряне на дърва за отопление на дома
» » Отопление частна къща без газ
© 2021 BggeHat.com