Автоматични котли за въглища

Напредъкът в нашето време не стои неподвижен, а обичайното оборудване е заменено с ново, по-модерно, което значително улеснява работата и има по-голяма производителност. Това важи и за традиционните въглищни котли, които са заменени от автоматични котли, които не само улесняват значително поддръжката, но и намаляват разходите за гориво.

автоматични котли на въглища

Ако ги сравним с конвенционалните въглищни котли, трябва да отбележим, че напредъкът наистина е направил голям пробив, което прави работата много по-лесна за хората. Автоматичните котли осигуряват по-голяма вероятност за безопасна работа, което не може да се каже за техните "предшественици". (Виж също: Комбинирани котли за отопление на дома)


Предимства на автоматичните въглищни котли


Най-големият плюс на автоматичните котли е, че за разлика от конвенционалните модели твърдо гориво, те не изискват поддръжка и непрекъснато внимание при работа. Заедно с това разходите за отопление на съоръжението са значително намалени. По-конкретно, цената на един киловат тон се оценява на около 50 копейки.

В сравнение с конвенционалните въглищни котли, консумацията на въглища във веригата за много по-малко, както и ефективността на тяхната работа много повече - на ефективността от порядъка на 80-85, а в традиционните котли, цифрата е 60 (въпреки че цифрите са посочени в паспорта на 80-84 ).

Автоматичният котел на въглища изисква фракционни въглища до 50 милиметра, които да се използват като гориво. Това се обяснява с факта, че при горене на гориво от този размер се постига по-пълно изгаряне, което гарантира наличието на по-малко пепел. (Виж също: Кой котел да избере?)

Автоматичен котел за въглища

Друго предимство на автоматичните котли е, че по време на работа на дима, излъчван от тях, той не се вижда (само при запалване). Ако отново се обърне внимание на традиционните опции, тогава по време на целия процес на пещта от комина димът идва.


Видове проекти на автоматични котелни въглища


Автоматичните котли могат да имат един от двата проекта, произведени днес, всеки от които ще бъде допълнително обсъден по-долу. Нека разгледаме характеристиките на всеки от тях.


Първият тип строителство




Тази опция включва захранването на въглища с винтов механизъм, както се изисква от бункера, към ретрта в камерата. Заедно с въглищата се зарежда въздух, който е необходим за осигуряване на процеса на изгаряне. Количеството въздух и въглища, подавани в котела, се контролира от компютър. Когато въглищата изгарят в котела, пепелта остава, която също автоматично се отстранява през ретфорта в пепелната кутия. От кутията, отстраняването на пепел трябва да се извършва на всеки 3-7 дни, продължителността на този интервал зависи пряко от съдържанието на пепел в въглищата. (Виж също: Характеристики на съвременните котли за отопление)

Целият процес на изгаряне се регулира от автоматизацията на котела. Това се случва в съответствие с показанията на температурните датчици, количеството въздух и въглища, подадени в горивната камера, се регулира от котела. В същото време той може да работи ефективно в диапазона 30-100 от номиналната мощност.

Поради факта, че малко количество въглища изгаря в котела в даден момент, той може да поддържа стабилно необходимата мощност, което също така гарантира премахването на факта, че ще възникне кипене. Този факт се прилага и при такива ситуации, когато захранването е изключено или циркулационните помпи са неуспешни.

В зависимост от модела, при такива автоматични депозити могат да се изгарят различни горива. За тази цел се използват 4 системи за изгаряне и захранване на въглища, всеки от които предполага оптимално изгаряне на определен вид гориво. Друго важно предимство е, че такива котли могат да бъдат нагрявани ръчно, дори ако електричеството е прекъснато в къщата. (Виж също: Парен котел за твърдо гориво)

Котелът функционира напълно след монтаж, подготовка за работа и пускане в експлоатация на първия старт. Поради факта, че изгарянето в котела се извършва без прекъсвания, достатъчно е да се запали един от горелките за отоплителния сезон. Процесът на обслужване се състои в добавяне на въглища към бункера, което трябва да се извършва на всеки 3-7 дни. Честотата зависи от необходимата мощност и метеорологичните условия. Автоматичен котел за въглища работи в режим старт / стоп, т.е., ако е необходимо той спира режим гниене, което може да продължи до пет дни, и отново започва с повишаване на температурата до желаната марка.

Автоматичен котел на въглища


Вторият вид строителство


Вторият тип автоматични въглищни котли предполагат доставка на въглища и от бункера, но той се намира над котела, поради което не е необходимо да се използва шнека. Вместо това, уредът е оборудван с въртяща се решетка, която, завъртаща се по оста си, вкарва въглища в горивната камера от бункера. След изгарянето пепел и шлака също попадат в пепел тиган.

Разположението на такива котли предполага отстраняване на мястото на изгаряне на горивото от вертикалния топлообменник на пожарната тръба. Казано по-просто, ако аспиратора и доставката на гориво са изключени, на охлаждащата течност спира да тече през топлообменника. В този случай, на котела започва да работи в режим включване / изключване, елиминира топлинната инертност, което е общо за всички видове котли на твърдо гориво, горивото пуши бавно на мрежата и след доставката на гориво и дим изпускателна много бързо избухва. В пещта, въздухът за горене може да се доставя само чрез калибрирани отвори и само когато е включен уредът за изгаряне. (Виж също: Котли за твърди горива)

Бойлерите от този тип също принадлежат към агрегати на дълготрайно изгаряне. Човешкото участие не се изисква, докато в бункера има въглища, чието натоварване е необходимо за 3-5 дни, в зависимост от инсталираната отоплителна мощност и метеорологичните условия.


Търсенето на автоматични въглищни котли


Днес автоматичните котли, работещи с въглища, стават все по-популярни всеки ден и това се обяснява не само с удобството на обслужване и отличните експлоатационни характеристики, но и с евтината и наличната гориво. Към днешна дата въглищата са един от най-евтините видове гориво, което спестява значителни финансови разходи за отопление на частни къщи и други помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Автоматични котли на твърдо гориво с продължително изгарянеАвтоматични котли на твърдо гориво с продължително изгаряне
Водород, пиролиза и други алтернативни котлиВодород, пиролиза и други алтернативни котли
Най-икономичния котел за отопление на газНай-икономичния котел за отопление на газ
Комбинирани отоплителни котлиКомбинирани отоплителни котли
Положителни качества на газовите котлиПоложителни качества на газовите котли
Как да изберем отоплителен котелКак да изберем отоплителен котел
Изграждане на котелно оборудванеИзграждане на котелно оборудване
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Избор за газов котелИзбор за газов котел
Класификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използванеКласификация на отоплителните котли и характеристики на тяхното използване
» » Автоматични котли за въглища
© 2021 BggeHat.com