Горивни брикети от марка ruf, основни характеристики

Напредъкът не стои, той се движи и докосва всички сфери на нашия живот, дори най-обикновените. Например, за запалване на пещи от незапомнени времена, дърво се използва, а технологията само подобрява и опростява тяхното възлагане. Понастоящем е измислено и продавано алтернативно гориво от същите суровини, горивни брикети. Eurobrikets се създават чрез натискане на дървени стърготини и чипове, най-популярният сорт са горивните брикети RUF, за които ще говорим в тази статия.

Горивни брикети под марката РУФ
Горивни брикети от марка РУФ

Обща информация

Брикетите за гориво или, както се наричат ​​също Eurodrokes, се появяват на строителния пазар сравнително наскоро. Въпреки това, благодарение на техните качествени характеристики, те бързо станаха популярни. Сега, с увереност, можем да кажем, че много хора харесаха това модерно гориво за камини и печки.

И как може да бъде иначе, когато преносът на топлина от дървесни брикети е почти два пъти по-голям от този на дърва за огрев от подобно дърво. Евробрикетите горят по-дълго и по време на тълкуването им равномерно отделят топлина.

Както са постигнали експерти от такова качество от едно дърво, всичко се оказва много просто. Основните причини за тези повишени характеристики са две:

  1. Висока гъстота на дървесината, постигната в процеса на термично пресоване на стърготини, стърготини и дървесен прах.
  2. Минимална влажност, получена отново поради пресоване и обработка чрез температурата. Влажност брикети е 7-9, а много суха дървесина, като бреза, има влажност от порядъка на 20. Липсата на влага позволява повече топлина, за да премине от брикетите, то не е необходимо да се загрява и се изпари водата.

Благодарение на такава плътност и влажност, горивните брикети са способни да доставят топлина в диапазона от 4000 до 4500 kcal / kg. Такава топлинна емисия е достатъчна, за да затопли добре къщата, за да нагрее банята. Освен това, за прилагането evrobriketov няма ограничения, те могат да лежи в някоя пещ, дори и най-простият нагревателя, в които има ограничение за броя на топлината, на около 4900-5000 ккал / кг. Пещта се загрява с горивни брикети като обикновените дърва за огрев, с изключение на това, че те трябва да се хвърлят по-рядко.

Горивни брикети в пещ на пещ
Поставяне на горивни брикети в пещ на пещ

Екологичните горивни брикети са неоспорими, тъй като се произвеждат изключително от дървени стърготини от естествено дърво, които се пресоват заедно. Добавянето на лепилен състав не се изисква, тъй като в дървото има подходящ лигнинов компонент, който държи стърготините заедно.

Характерна особеност на горивните брикети е ниското количество пепел, което остава след тяхното изгаряне. Приблизително пепелта се добива до 1 обем от обема на брикета. Това изгаряне отново се дължи на високата плътност на материала.

В този случай, дървени стърготини, от които произвеждат горивни брикети, практически лишени от катран, което означава, че по време на горенето няма дим и сажди. Използвайте това гориво може да бъде дори и в баните в черно, какво да кажа, че за почистване след използване на такива дърва за огрев комина е почти ненужно.

Удобна опаковка за пресовани брикети
Модерна опаковка на пресовани дърва за огрев


Дълго време на горене и висока топлинна мощност на европейските брикети предполагат, че резервите на това гориво могат да бъдат няколко пъти по-малко от обема на конвенционалните дърва за огрев. В допълнение, опаковани в удобни за съхранение влагоустойчиви торби, които имат еднаква форма и размер, горивни брикети могат безопасно да се съхраняват почти навсякъде. Добрата опаковка ще намали количеството на отпадъците както по време на съхранение, така и при бъдеща употреба.

Основни видове дървени брикети

Ако разгледаме всички предложения на пазара в контекста на екологично чисти горивни брикети, можем да различим три основни групи:

Пелетна пещ с горивни брикети
Запалването в пещта на горивните брикети
  • Горивни брикети RUF (RUF) - най-известните, те се произвеждат изключително пресоване на стърготини с немска технология и имат отличителен вид. В повечето случаи европейските брикети RUF имат правоъгълна форма, изглеждат като обикновени малки тухли. Малкият размер на пресованите тухли позволява да се зареждат в пещите на всеки обем. Специалистите считат брикетите RUF за най-малко силни, способни да се разпадат в ръцете си. В действителност нискокачествените евробриби се разпадат, но продуктите с приемливо качество са по-солидни.
  • Брикети от Пинки Кей (Пини Kay) - обикновено се извършва под формата на имитация на дървен материал с 4-6 лица и кухи вътрешни пространства. Отличителна черта на тези брикети е допълнителното топлинно обработване, което позволява по-твърдо оформяне на контура на полето, както и защита на горивото от влага и други външни влияния. Поради топлинната обработка горивните брикети Pini Kay обикновено са тъмни на цвят.
  • Горивни брикети Nestro (Nestro) - не е най-популярният вид горивни брикети. Обикновено се правят под формата на цилиндър, който може да бъде кухи, както в предишната версия, или неразделна част. Дупката в брикета подобрява своето изгаряне, благодарение на по-добрия достъп до въздуха. Размерът на компактните полюси също може да варира. Нестро е някъде между Руфус и Пини Кей.

Брикетите гориво Ruf и Nestro са малко по-малко от еквивалента на Pini Kay, тъй като те не са подложени на допълнителна обработка. В същото време, ако вземете някой от тези видове европейски брикети, всички те ще бъдат по-евтини от традиционните дърва за огрев.

Брикети от бреза от бреза
Брикети от брезови триони

Всички евробрикети са изработени от дървени стърготини, дървени стърготини и дървесен прах, които се намират в големи количества в дъскорезниците и дървопреработвателните предприятия. В миналото тези производствени отпадъци бяха просто изгорени, а сега те правят самостоятелно гориво и с отлично качество.

Важен параметър е разнообразието от дървесина, така че за образуването на брикети, суровините са строго подредени. Отлични брикети гориво се получават от бреза прах, дървени стърготини, отторцовки и бръснене на това дърво. В същото време горивните брикети не са изцяло бреза, 3-5 елша, липа или трепетлика могат да присъстват в техния състав, което по същество само ги добавя в качеството.

Тъй като брезата в нашия регион е едно от най-често срещаните дървета, чиято дървесина има отлични характеристики, нейното събиране се извършва постоянно и брезови дърва за огрев има почти всяка къща. В същото време, бреза прах, стърготини и талаш се превърне в ценна суровина за производство на горивни брикети RUF, Pini Kay, Nestro.

Технологичният процес на производство на горивни брикети е съвсем прост и се състои в дългосрочно пресоване на дървесни отпадъци (стърготини, стърготини, прах) при високи налягания и температури. Допълнителните средства, както вече казахме, не са необходими за създаване на брикети, тъй като лепилото присъства в дървесината.

В заключение, трябва да се каже, че като цяло горивните брикети са достатъчно добро гориво. Възникват някои трудности при запалването на печките, но според топлопреминаването, времето на изгаряне и количеството на отпадъците е възможно да се сравнят евробрикетите само с въглища. Ако не сте се опитали да заредите този вид гориво, опитайте.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкцииКак да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
Горивни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ прегледГоривни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ преглед
Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Каква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида горивоКаква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида гориво
» » Горивни брикети от марка ruf, основни характеристики
© 2021 BggeHat.com