Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?

Наскоро експертите бяха сериозно озадачени от търсенето на алтернативни горива за разширяване на възможностите за доставка на енергия. Сред достатъчно интересните варианти е възможно да се разграничат екологичните дърва за огрев (горивни брикети

), модерен аналог на традиционните дърва за огрев, изработени от дърво и други естествени отпадъци. Получена ekodrova чрез темпериране на малки частици на машините. Те обикновено приличат на цилиндрични или правоъгълни тухли.

В тази статия ще говорим за това как да се организира производството на брикети за отопление, изграждане на бизнес план за тази продукция, преценяваме, че търсенето на продуктите и възможността за неговата реализация. По принцип ще проучим целия пазар, дали е рентабилно да се произвеждат горивни брикети, независимо дали си струва да се разглежда като бизнес.

Производство на горивни брикети RUF
Процесът на производство на горивни брикети RUF

Технически въпроси

Незабавно си струва да се отбележи, че производството на еко-дървета в Русия едва започва, така че нивото на конкуренция е ниско. В същото време търсенето на евро-пръчки нараства постоянно и стабилно. Това се дължи на факта, че модерното гориво работи по-ефективно от обичайните аналози и затова ви позволява да спестите.

Ако възнамерявате да работите в тази област и вече обмисляте бизнес план за производство на горивни брикети, препоръчваме да се пристъпи към практика, тъй като голям брой подобни инсталации вече се стартират.

Линията за производство на ecodar в цеха
Създадена в магазина за производство на еко-къщи

Техническата страна в този бизнес не е най-трудната, както и производствените продукти. Правилно конфигурирана линия за производство на горивни брикети ще работи като часовник, важно е да се следят основните процеси и грижите за оборудването. Линията за производство на горивни брикети може да бъде закупена от производителя изцяло или частично. В зависимост от капацитета на инсталацията, цената за нея може да варира значително. Трябва да изберете линия, базирана на реалностите на пазара и възможностите за продажби.

Обикновено са необходими следните устройства за производството на горивни брикети:

  • Индустриален хеликоптер. Позволява първична преработка на суровини, да доведе до същата последователност. Хеликоптерът се избира въз основа на вида суровина, която ще се използва за производство на европейски брикети. Като машина за раздробяване може да се използва група машини, например голям дървен чук и малка трошачка, или една - слама за обработка на слама. Ако изберете няколко устройства за линията, можете да използвате различни видове суровини, които ще разширят потенциалния спектър от продукти.
Първата обработка на суровините
Първият етап на работа със суровини
  • Промишлена сушилна машина. Сушилната машина ще ви позволи правилно да подготвите суровините за производство. Важно качество на Eurodoors е ниската влажност, обикновено не повече от 8-9, което е просто необходимо, за да се гарантира доброто им представяне. Намаляването на влажността ще позволи на сушилнята, а остатъците от влага ще вземат пресата.
  • Преса за монтаж, екструдер. Основната част от линията е машина за пресоване, предназначена да произвежда брикети от желаната форма. Под влияние на високо налягане и температура от изсушените суровини се получава еко-сажди. Принципът на производство на горивни брикети е прост, естествените материали освобождават лигнина по време на пресоването, което свързва всички малки части заедно. По този начин няма нужда от лепкави вещества, а на изхода се произвежда екологосъобразно гориво, чиято висока плътност обяснява отличните си характеристики. Брикетиращата машина може да създава продукти с различни форми, които се произвеждат предимно цилиндрични и правоъгълни.
Работа с машината на машината
Натискане на машината в действие
  • Оборудване за опаковане. Получените евробрикети трябва да бъдат опаковани в целофан, който служи като надеждна защита срещу влага и външни влияния. Опаковането на горивни брикети се извършва автоматично в специална машина. След това готовите опаковки се зареждат на палети. Появата на продукта трябва да посочва качеството на продукцията му, така че опаковката до известна степен ще зависи от показателите за изпълнение.
Машинна обработка на опаковки на готови продукти
Опаковане на готови продукти върху машината

Много известни производители на машини могат да предложат такова оборудване. Можете да поръчате готови линии наведнъж или можете да ги съберете от различни машини, закупени на изгодни цени от различни доставчици. Ако отваряте първото производство, се препоръчва купуват ново оборудване, а за удължаването вече можете да разгледате опции с използвано оборудване.

Суровини

Важен фактор за успеха на производството ще бъде качеството на суровините, така че трябва да се погрижите преди доставката. В нашия случай изборът на суровини е доста голям, което ни позволява да произвеждаме различни видове продукти.

Склад за готови продукти
Завършените продукти чакат транспорт

Понастоящем за производството на ecograd се използват:

  • Дървесината и нейните отпадъци (листа, дървени стърготини, стърготини, клони). Най-популярният вариант, евтин, лесен за производство, добър в изпълнението. Най-често използваното дърво е бор, бреза, дъб. Цената на брикетите не зависи от вида на дървесината, тъй като в производството се използват само отпадъци. Горивни брикети RUF често се състои от 95 дървесина от един клас и 5 различни примеси, което не влияе върху качеството на горивото.
  • Слама зърнени култури (пшеница, царевица). Най-евтиният вид суровини за най-евтините брикети. При изгарянето на екгогда от топлинната слама не се отделя толкова много, а след това остава голямо количество пепел. Сравнете тези брикети може да бъде с добри дърва за огрев.
  • Торфът. Евтините суровини ви позволяват да създавате горивни брикети в средния ценови диапазон. Те отделят прилично количество топлина, но пушат много. Не можете да използвате горивни брикети навсякъде, те изискват специални пещи.
  • Пелети от семена от зърнени култури. Оригиналът вид суровини, от които се получават тъмни европейски брикети, с изгаряне, издаващо специфична миризма и най-голяма топлина сред братята им. В същото време в обвивките има различни вещества, масла, образуващи сажди в комина, което предполага редовното му почистване. Горивни брикети от слънчогледови люспи дават повече топлина от аналозите от най-доброто дърво.
  • Шел от орехи. Редки и скъпи видове суровини, от които се получават добри горивни брикети. Те горят с красив, ярък и висок жълт пламък, който за употреба в камини е прав.
Брикети от дървесни горива
Отлични опаковани брикети от дървесни суровини


В редки случаи суровините се използват като суровини: тръстика, отпадъци от преработка на лен, пресяване на въглища, лози.

За конвенционални пещи Най-добре е да изберете горивни брикети, направени от дърво или обвивка на зърнени храни.

Основните изисквания за суровините, които ще се доставят на завода, са минималният размер на фракцията. Това ще опрости технологичните процеси при производството на европейски брикети.

Бизнес Мръсност

Производителите на горивни брикети правят стандартните изисквания за помещения за бъдещата работилница, тъй като производството се счита за екологично чист. Основното е да имате винаги достъп до електричество (380 V), водоснабдяване, канализация, вентилация и сградата отговаря на правилата за пожарна безопасност.

Работата на предприятието за производство на горивни брикети
Работата в производството е в разгара си

Някои инсталации за пречистване на отпадъчни води в магазина няма да се изискват по принцип, поради това, че в околната среда няма да се отделят вредни вещества по време на производството на горивни брикети. Площта на производствената линия ще се изисква в площ от 120-150 кв.м. В същото време да се поддържа цялата линия на персонала ще изисква малко, достатъчно ще бъде 3-5 души. Ще ви е необходим и счетоводител, мениджър на снабдяването и мениджър продажби.

С прилагането на качествени продукти, проблемите не трябва да бъдат. Цените на тези стоки непрекъснато нарастват всяка година. Като целева аудитория за реклама и продажби, трябва да се вземат под внимание частните лица, котли, малки предприятия. В Европа много от малките предприятия отдавна работят върху алтернативни горива, считайки го за печелившо за себе си. В нашата страна нараства популярността на такива енергийни източници.

Брикетите за гориво са сезонни стоки, връхът на продажбите на такива продукти пада върху есента и зимата. През лятото и през пролетта търсенето намалява значително, така че обичайната практика е да се намали цената на стоките в този период от време. Същевременно събирането на реколтата се извършва целогодишно, поради което е събрала прилична клиентска база, не трябва да възникват проблеми с поръчките.

В заключение, можем да кажем, че бизнесът върху горивните брикети е доста жизнеспособен. В същото време в нашата страна, то е само набира скорост, толкова много да отвори свое собствено новаторско производство може да анализира идеята за производство на горивни брикети.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкцииКак да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
Горивни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ прегледГоривни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ преглед
Котли за твърди гориваКотли за твърди горива
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Колко пелети за хората? Или нови дърва за огрев с повишена топлинна мощност!Колко пелети за хората? Или нови дърва за огрев с повишена топлинна мощност!
» » Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?
© 2021 BggeHat.com