Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции

Напоследък е станало модерно да се използва за разпалване на печки, не само традиционните горива под формата на дърва за огрев, добре, други, алтернативни опции. Например, все по-популярни горивни брикети

, пресовани при висока температура естествени материали: дървени стърготини, слънчогледова обвивка, торф, слама и др. Създадени от биологични отпадъци, 100 натурални и екологични горивни брикети ви позволяват ефективно и евтино да пиете вкъщи, баня.

В тази статия ще говорим как да направите горивни брикети със собствените си ръце от импровизирани материали. За да направите това, ще трябва да купите или направите подходящо оборудване за рециклиране на отпадъчни продукти и да научите как правилно да се направи "евродрова". Производството на горивни брикети със собствени ръце ще ви позволи да решите няколко проблема наведнъж:

  • да се отървете от отпадъците;
  • получаване на ефективно и технологично гориво за отопление на дома;
  • спестявайте пари на дърва.
Маса със самостоятелно направени брикети от гориво
Домашните горивни брикети могат да бъдат във всякаква форма

Основни предимства

Брикетите за гориво са модерен тип алтернативно гориво. Те могат да се използват във всякакви фурни, камини, котли, барбекю, барбекю. Това са цилиндрични заготовки от евробрикет, наподобяващи дърва за огрев или правоъгълни тухли. Малките размери позволяват поставянето им в пещи с всякакъв размер.

От какво произлизат брикетите? Най-често срещаната употреба на дървесина (стърготини, стърготини, прах), но използвайте слама, хартия, торф, въглища, кори от семена или ядки и дори оборски тор. Съставът на евробрикет може да варира значително, в зависимост от това коя технология се използва в производството.

В същото време всички видове суровини, от които можете да произвеждате yerodrova са естествени, абсолютно естествени. Производството на брикети гориво у дома ще създаде екологично чист продукт, който почти изцяло ще изгори в пещната пещ и в същото време ще осигури минимален дим.

Домашен евробрикет може да се използва за запалване на сауна или за загряване на къщата. Тъй като суровината е достатъчно уплътнена и количеството на влагата е минимално, горивната брикет гори дълго време, като постоянно отделя голямо количество топлина. Един интересен момент забелязали хора са активно използващи като гориво, ако стопилка ekodrovami ви скара и се готви храна върху него, той не се възпламени в контакт с мазнини брикети.

Евробикети от занаятчийска продукция в гаража
Склад за готови местни занаяти

За пещи, котли и камини, работещи на твърдо гориво, чудесна възможност ще бъдат брикети от дървени стърготини. Те бавно се възпламеняват, но след дълго време горят и произвеждат много топлина. Това се обяснява с високата плътност на продукта от пресовано дърво. Топлинният трансфер от брикети значително надвишава нивото на топлина, получено от изгарянето на най-сухите дърва за огрев, съхранение и сушене което отне поне една година.

Влажността на горивните брикети е 8-9, сухото дърво от своя страна има фигура 20. Оказва се, че брикетът, произведен от същата дървесина, гори по-добре от самата дървесина. Този ефект се дължи на факта, че при изгарянето на горивни брикети не е необходимо да се изпарява голямо количество влага.

Брикетът гори със стабилен огън, без изблици, искри, пукане и количеството дим, излъчван по време на горенето, може да се характеризира като малък. Поставянето на такова гориво в пещта е изключително удобно, тъй като всички продукти имат еднаква правилна форма.

Малкият трик: ако искате да създадете един силен огън с големи количества топлина, то е необходимо да се брикетите в пещ на известно разстояние един от друг, а точно обратното, за да се поддържа с корупцията трябва да бъде здраво свързан към пещта всички ekodrova.

Изгаряне в пещта на евро-брикети от местното производство
Настаняването в пещта на екологични домашни горивни брикети

Както всеки продукт, горивните брикети не са безброй:

  • На първо място, трябва да се отбележи, че те са много уязвими към влагата, така че те се продават в целофан опаковки.
  • Брикетите не могат да издържат на механични влияния, особено на продуктите, направени на технологията RUF, не изгорени навън.
  • Ако искате да организирате произвеждането на такива неща у дома, то ще ви отведе до доста пени, въпреки че на голямо разстояние ползите със сигурност ще бъдат. Факт е, че ще трябва да закупите шредер, сушилня и машина за пресоване, за да проведете целия цикъл на работа със суровини. С подходящо оборудване за създаване на къща индустрия производство на горивни брикети можете дори в собствения си гараж.

Оборудване и суровини

Възможно е ръчно да се произвеждат брикети от различни видове отпадъчни продукти от човешкия живот. По принцип можете да използвате каквито и да е вещества, които обикновено могат да се изгорят. Какъв вид битови отпадъци може да се превърне в пълноправен суров материал:

  • Преди всичко дървесина, стърготини и стърготини, дървесен прах, листа и клони от дървета. Дървесните видове не играят първостепенна роля, но е по-добре дървесината да е от бреза, дъб, елша или трепетлика.
  • Сламата останала след прибирането на пшеница или царевица.
  • Картон и хартия. Горивните брикети, направени от хартия със собствените си ръце, са много по-лесни за използване от дърво, само хартиеният вариант ще гори по-бързо.
  • Добра, но рядка суровина може да бъде остатъци и люспи от слънчогледови семена, черупки от ядки.

Съставът на брикетите може да бъде различен и оттук различните глутинови възможности на сместа. В зависимост от използваните суровини някои глини се допълват с глина, което улеснява свързването на елементи, обикновено в съотношение 10 към 1.

Дървесни стърготини с добро качество
Дървените стърготини могат да станат най-добрата суровина


За да създадете домашно приготвени брикети се нуждаят от специално оборудване. Можете да поръчате цялата линия за домашно производство веднага, като се свържете с конкретна фирма или можете да сглобите оборудването на части, защото технологията за производство на горивни брикети е по същество проста.

Цялата технология се основава на три етапа на производство:

  1. Първият етап включва първоначалната подготовка на суровините. Съществуващите отпадъци трябва да бъдат раздробени, смачкани до необходимата консистенция, така че съставът на сместа да е еднакъв.
  2. Вторият етап включва смесването на готовата смес с метода на сушене. На сушилната машина суровините се отървете от влагата.
  3. Третият етап включва производството на продукти, тук е пресоването на горивни брикети на специална машина под високо налягане и температура.
Винтова преса за пресоване на суровини
Винтова преса за работа със суровини

Съответно, за всеки етап ще трябва да вземете машина, подходяща за вашите суровини: трошачка, сушилня и преса.

Като цяло, производството на брикети за отопление с ръцете си не е много по-различен от индустриални, с изключение, че тук не се прилагат прекомерно критерии за качество на продуктите и готовите продукти са опаковани в запечатан плик.

Друга разлика между домашното производство е, че по принцип е възможно да се премахне сушилнята от линията. Сушенето на суровини и брикети може да се извършва естествено под слънцето. Между другото, ако суровините са готови дървени стърготини или обвивки на семена, тогава трошачката може да не е необходимо.

Особено квалифицирани занаятчии правят пресата за собствените си нужди и способности. Днес достъпът до информация не е ограничен, така че чертежите на устройство от всякакъв вид могат да бъдат намерени свободно в мрежата. Чрез сглобяването на вашата преса според чертежите, можете да направите уникален брикетиран продукт, който перфектно ще изгори в пещните пещи.

Как да направите преса машина може да каже приятели, които вече се справят с тази техника на занаятчийско или фабрично производство. Можете да изберете шнек, хидравлична или шокова механична версия.

Машината за производство на горивни брикети
Машината за производство на горивни брикети

За да инсталирате оборудването, ще ви е необходима прилична стая. Той ще трябва да постави всички машини, суровини и получените продукти. Желателно е да се осигурят удобни условия за сушене, така че съдържанието на влага в брикетите да е минимално, затова се грижете за вентилацията. За да свържете машините ще изисква електричество и тъй като ние произвеждаме гориво, не забравяйте мерките за пожарна безопасност.

производство

Производственият процес, както вече казахме, е доста прост, въпреки че се извършва вкъщи.

За да направите брикети за пещи от пещи от собствени ръце, е необходимо:

  • Пригответе качествени суровини, смилайте ги на желаната консистенция, изсушете. За да се подобри качеството на изгарянето, може да се добави хартия към всяка суровина.
  • Ако е необходимо, добавете свързващо вещество (глина, лигнин), добавете вода, заредете в машината за пресоване.
  • Извършвайте пресоване на продукта в подходяща форма при високо налягане и за предпочитане при висока температура.
  • Ако е възможно, изсушете крайния продукт, за да го предпазите от външни фактори. При сушенето можете да използвате парцали и хартия, които могат да извлекат влага от брикети.

След всички тези работи ще получите отлично гориво, което можете лесно и бързо да затопли ваната, за отопление на къщата. В същото време за дълъг период от време ще почувствате ползата и спестявате пари от използването на такива ekodra.

Имайте предвид, че по време на работа, трябва да се опитате да получите влага брикети не повече от 10-12, така че те изгарят перфектно. Брикетите, произведени в промишлеността, имат съдържание на влага по-малко от 10%.

За да видите отличните характеристики на този вид гориво, можете да си купите няколко eurobricks за тест във всеки магазин. В същото време, за да създадете подходяща атмосфера, понякога разтопи камината или печка с конвенционални дърва за огрев, тъй като използването на различни видове гориво не се изключва взаимно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
По-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнениеПо-добре да отоплява печката с дърва или гориво брикети, сравнение
Горивни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните гориваГоривни брикети за камини и печки, обща информация за съвременните горива
Производство на горивни брикети от дървени стърготини у домаПроизводство на горивни брикети от дървени стърготини у дома
Брикети за отоплениеБрикети за отопление
Брикети за пещи за пещиБрикети за пещи за пещи
Горивни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ прегледГоривни брикети от слънчогледови семена и люспи от слънчоглед, общ преглед
Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?Как се организира производството на горивни брикети, бизнес тънкостите?
Как да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалимКак да нагреете пещ с гориво брикети, как да ги запалим
Каква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида горивоКаква трябва да бъде височината на пещта в пещта, изследваме зависимостта от вида гориво
Горивни брикети от марка ruf, основни характеристикиГоривни брикети от марка ruf, основни характеристики
» » Как да направите брикети с гориво със собствените си ръце, лесни инструкции
© 2021 BggeHat.com