Икономично отопление

Хората, живеещи в високи сгради на големите градове, отдавна са свикнали с централизирана отоплителна система. Тъй като не е възможно да се установи колко топлина се губи за всеки апартамент, плащането се събира от всички според определени норми, установени от обществените предприятия. По-щастливи за тези, които живеят в частни домове, те могат да избират собствените си печеливши и най-икономичното отопление.
икономично отопление
Собствениците на частни домове винаги искат да харчат по-малко за отопление

Видове отопление и възможност за спестяване

Нека разгледаме няколко вида отопление:

  1. Електричество. Понастоящем това е най-скъпият начин за отопление и е трудно да се определи чрез икономичното му отопление. Следователно, той често се използва като допълнителен източник на топлина.
  2. Газ. Отоплението на газ е най-евтиният и икономичен. Ако наблизо има газопровод, не забравяйте да изберете това икономично отопление.
  3. Брикети от твърдо гориво - торфено гориво. Най-често се използва там, където няма газопровод.
  4. Течни горива. Бойлерите за отопление в помещението могат да работят върху слънчево масло и са друг вид гориво, включено в категорията икономично отопление.
  5. Отопление с дърво. Това е най-надеждният и доказан начин на отопление от векове. Ако поставите камина в къщата, ще бъде възможно не само да се построи стая, но и да се наслаждавате на изгарящия огън със студени блестящи вечери, създавайки уютна романтична атмосфера в къщата. Разбира се, тук има недостатъци. Най-важното е огромната опасност от пожар, както и високата цена на дърва за огрев. Вярно е, че е много по-евтино от използването на електрически нагреватели.
  6. Отоплителни въглища. Това е много обичайно в страните от ОНД досега.

икономично отопление
Отопление с дърво

икономичното отопление
Отоплителен котел на дизелово гориво

икономично отопление от собствените си ръце
Брикети от торфени горива

най-икономичното отопление
Отопление с въглища

Алтернативни източници на топлина



Напредъкът не стои неподвижен и всяка година има все по-различни икономически отоплителни системи и не е много икономично. Те могат да заменят традиционните традиционни видове отоплителни къщи, както и да спестят пари.

Например, нова система от плинт система предлага мини радиатори, които се поставят под дъното, като по този начин създават микроклимат в стаята, който има благоприятен ефект и поддържа топлина.

Тази система е интересна, тъй като не загрява въздуха, а стените, мебелите, т.е. повърхностите. Това е икономично отопление и тази система ще спести до 30 ток. Системата от топъл плинт действа чрез нагряване на водата, използвайки по този начин ТЭНы. Например, един 12-метров цокъл изисква само четири литра вода.

икономични отоплителни системи
Подгряване на настилката

Съвременни икономични отоплителни системи, използвани за отопление на частни къщи

  • Инфрачервени отоплителни системи. Методът е много удобен, но труден, няма нужда да слагате тръби и да инсталирате котли, спестявайки около 60, като се взема предвид обичайното плащане за отопление.
какъв вид отопление е най-икономично
Инфрачервени нагреватели за тавани
  • Въздушни системи. Ако зададете въпроса какъв вид отопление е по-икономично, тогава по принцип може да се цитират и въздушните системи като пример. Това е доста икономично, използват се газови нагреватели на въздух и тръби, през които навлиза в къщата топлина. Те имат много предимства. За да се гарантира, че прахът не се покачва с нагрятия въздух, съществуват филтри, които пречистват въздуха. Електрическа отоплителна система. Преобразува електричеството в топлина, но не консумира много електроенергия.
  • Инфрачервен филм за отопление. Ново от чуждестранни производители. Използва се като подово покритие, то е икономично отопление от собствените си ръце. Но трябва да помислите, че за този филм не можете да поставите нищо и да ги сложите, дори килими.
какво отопление е най-икономично
Подово отопление от инфрачервен филм
  • Слънчеви панели. За тези, които живеят в слънчевите части на нашата страна и на света, това е просто перфектен. Той е много по-спестят пари, няма да има нужда всеки месец да плащат за топла вода, то ще имате цялата година. Няма да се притеснявате да изключите отоплението или топлата вода. И също така винаги ще имате електричество. Тя е станала популярна, за да инсталирате на покривите соларни панели, те могат да служат като допълнителен източник на енергия, ако внезапно спиране на тока, те ще допринесе за подпомагането на работата на котли, бойлери, можете да гледате телевизия, използване на различни домакински уреди, за да заредите телефона и много други. Вие ще почти независим от доставчици, както в топла вода и отопление, както и в областта на енергетиката, което ще ви спести пари, време и нерви, и да направи живота по-лесен.
икономично отопление от собствените си ръце
Отоплителна система със слънчеви панели

И така, какъв вид отопление е най-икономично за частна къща?

Въпросът е какъв вид отопление е най-икономичният, разбира се, е индивидуален за всеки. Но определено може да се каже, че отговорът най-вероятно ще бъде нагряване с газ от собствени ръце. Разбира се, съществуват известни рискове, но производителите обикновено гарантират 2-3 години безпроблемна работа на оборудването, както и ремонти, ако внезапно възникне неизправност.

Въпреки че, в допълнение към закупуването му, ще бъде необходимо да се инвестира в закупуването на тръби, различни аксесоари, ще е необходимо да се изкопаят окопите, или да се направи система за окачване на газови тръби. Възможно е да се наложи да плащате за консултации относно инсталирането и поддръжката на газово оборудване и заплащането на услуга за изготвяне на проект за газови комуникации и много други. Ето защо, когато отговаряте на въпроса какъв вид отопление е най-икономично, трябва да прецените вашия дом, вашите възможности и да разгледате разнообразие от възможности, като оценявате всеки един от тях.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Икономично отопление на частна къщаИкономично отопление на частна къща
Проекти на къщи с отопление на печкиПроекти на къщи с отопление на печки
Консумация на електроенергия за отопление на къщатаКонсумация на електроенергия за отопление на къщата
Комбинирано отопление на частна къщаКомбинирано отопление на частна къща
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Двуканални котли за твърдо гориво с продължително изгарянеДвуканални котли за твърдо гориво с продължително изгаряне
Резервоар за натрупване на отоплителна системаРезервоар за натрупване на отоплителна система
Избор на топъл етаж Видове и характеристикиИзбор на топъл етаж Видове и характеристики
Отопление на котела на твърдо горивоОтопление на котела на твърдо гориво
Парно отопление в частна къщаПарно отопление в частна къща
» » Икономично отопление
© 2021 BggeHat.com