Пещ за изгаряне на дърва

За да можете да си почивате във вила в комфортна обстановка, имате нужда от внимателна отоплителна система. Няма значение колко често посещава дачата от семейството, размерът на къщата също няма значение - отоплението на жилището трябва да бъде коригирано. Печката за изгаряне на дървесина перфектно се конкурира с различни съвременни отоплителни системи, като в допълнение, такава фурна, ако е необходимо, може да бъде успешно модернизирана.

Къщата трябва да бъде снабдена с фурна, така че собственикът да може да поддържа оптималната температура по време на лошо време - през есента и зимата. Някои хора могат да посетят селската си къща през зимата, в този случай без отопление по никакъв начин невъзможно. Какво трябва да бъде идеалната къща вила? Той трябва да бъде многофункционален и лесен за работа. (Виж също: Фурна с дърва с водна верига)

Пещ за изгаряне на дърва


Популярността на печките за изгаряне на дърва




Важно е да знаете: пещите лесно могат да функционират не само върху конвенционалното дърво, но и върху други продукти за обработка на дърво - възможно е да се използват пръти, стърготини, стърготини и т.н. за пещта. Това е особено обичано от летните жители - винаги е възможно да се използват отрязани клони от техните плодни дървета. С една дума, гориво за дома - всяка дървесина фрагменти, е добре двойно, ако има баня на мястото.



Трябва също така да се отбележи, че отоплителното устройство осигурява автономия в страната, ако се използва дърва за отопление. Такова гориво е на разположение, поради което собствениците на дача не зависят от различни фактори - централизираните системи за подпомагане на живота не играят роля, проходимостта по пътищата няма значение, ако климатичните условия са неблагоприятни - нищо страшно. (Виж също: Дървени камини със собствени ръце)


Ниво на комфорт и безопасност


Много хора предпочитат да направят дървени печки със собствени ръце, защото този тип отопление е популярно, освен това - проектирането на такива домакинства е изключително просто. При работа няма нищо прекалено сложно. Освен ако от време на време не е необходимо да се почистват горивните камери, защото там се натрупва остатъчният продукт. Но тази процедура е лесна, което може да бъде по-лесно, отколкото премахването на дървесна пепел? В допълнение, тя винаги може да се използва във вашата градина като тор. Въпреки факта, че структурата е проста, тя осигурява пълна сцепление, така че всички продукти на изгарянето без проблеми да бъдат извадени от помещенията.



МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖКА: За да инсталирате печка за дърва, която да гори в дачата, не е необходимо да създавате специална основа. Необходимо е само да се подготви плоска повърхност, да се подготви специално огнеупорно покритие. Устройството, компактно във всичките му параметри, в малка селска къща няма да отнеме много време. Освен това модерните модели пещи имат стилен външен вид, така че те лесно могат да бъдат написани във всеки интериор. В някои случаи такова огнище може да се превърне в истинска декорация на дома.



Модернизация на дървесни пещи


Наличните дърва за пещи за пещи не са единственият положителен момент в използването им. Потребителят винаги има възможност да вдигне продукт от най-различни форми, различно изпълнение на проекта, топлопредаване и показатели за ефективност също могат да варират значително. На какво се интересуват производителите преди всичко, кога се произвежда нов модел печка за изгаряне на дърва? (Виж също: Фурна с дърва с ръце)

дърва за пещи за пещи

На първо място - топлопренос и ефективност. Тези цифри определят колко гориво в горивната камера трябва да се запали, за да се поддържа постоянна температура и колко дълго ще издържи комфортната температура в помещението след изгарянето на пещта.

Съвременните пещи имат ефективност, която варира от 50 до 80%. За да удължите срока на отопление с единично натрупване на дърва, в пещите се монтират различни елементи:



  • Двойни камери (за гориво).

  • Допълнителен корпус (необходим за поддържане на конвекция на топъл въздух).

  • Системи за контрол на интензивността на горене;


Настройка на пещта


Пещите за вани с топлообменник, както и други решения за отопление - винаги са сериозен предмет на мисълта на дизайнерите. Факт е, че трябва да се гарантира безопасността на потребителите от възможни изгаряния (получаване на изгаряне е лесно, просто докоснете печката стена). Специално за защита, външните обвивки за корпусите на фурната са създадени със специално покритие. (Виж също: Пещ камина Gucha Lava)



Това не е единствената посока на модернизация, защото също трябва да увеличите функционалността. Например, горната хоризонтална повърхност може да бъде оборудвана със специални горелки, с които можете да приготвите храна. Друг елемент, който може да се използва за приготвяне на различни ястия, можете да се обадите на фурната (с други думи, на фурната). Чрез външния декор вътрешната функция на огнището винаги може да бъде подобрена. Съществуват и хибридни модели, т.е. има камина и отоплителна пещ. Някои производители произвеждат такива модели къщички, където да прикачите резервоара да се допълни по този начин собствениците на градински къщи в паралел може да се осигуряват с топла вода, която може да се използва по свое усмотрение (къпане, миене на чинии и т.н.), понякога се използва за комин нагряване на вода.

Фурната за вана


Видове пещи


Всички съществуващи мечове за изгаряне на дървесина са разделени на определени групи. Разделението се основава на индикатора за мощност - този индикатор характеризира площта на стаята, която може да бъде нагрявана от конкретен модел. Сред най-често срещаните са:



  1. до 150;

  2. до 250;

  3. до 500 кубически метра.


В зависимост от проектния капацитет, пещите са оборудвани с горивна камера с правилния размер.



ЗАБЕЛЕЖКА: Структурата на пещта може да е различна в зависимост от начина на инсталиране. Тук можете да видите етажа, който е обичайно да се инсталира на пода. Окачени, които са прикрепени към стените със специални инструменти. Предна част - монтирана в стената по такъв начин, че пещта да се намира от едната страна. От друга страна - в съседната стая може да намерите камина или фурна. (Виж също: Пещи за баня с топлообменник)



При полагане на печки за вани е необходимо да се определи предварително коя е основната цел на конструкцията. Тя може да бъде отопление - ако просто трябва да загреете стаята. Отопление и готвене - двойнодействащо устройство, инсталирано в кухнята, такава система се нарича готварска печка. Също така има печка-камини - в един дизайн, естетическа функция и отопление функция са комбинирани. Такива модели са търсени сред онези, които обичат да гледат живо огън, такива горещи точки най-често се подреждат в дневни, зали. За банята обикновено се избира опция за отопление, не са необходими камини и готварски печки.


Материали за производство


Ако трябва да се направи полагане, банята трябва вече да бъде проектирана. Необходимо е да се определят материалите, от които ще бъде направена конструкцията. Днес огнеупорната стомана, както и чугунът, са много популярни. Има модели, които създават едновременно два материала, единият от които е необходим за създаването на обвивката, външната обвивка е направена от другата. В някои ситуации металните черупки обикновено са обвити в тухли.

Видове пещи

Фурната за дача може да бъде дебела стена или тънка стена - това е приетата класификация. Моделите с дебели стени задържат топлина за по-дълго време. Ако обърнем внимание на коефициента на топлопредаване, можем да обърнем внимание на конструкциите на конструкцията и инжекторите. В първия случай се използва принципът на директно изгаряне (по-голям обем гориво се изгаря за отопление на помещенията), във втория случай става въпрос за продължително изгаряне, поради което последната възможност позволява по-икономично консумиране на гориво.


Чуждестранни и местни модели


Пещ за изгаряне на дърва обслужва своите майстори ефективно и за дълго време. Човек трябва да направи само едно нещо - изберете правилно модела. На съвременния пазар можете да избирате както домашни, така и чуждестранни модели.

Интересното е, че основната разлика тук не е в дизайна и стойността. Факт е, че вътрешно изработените пещи са приспособени към нашите условия на работа по възможно най-добрия начин (трябва ли да говорим за това колко конкретни са те?). Просто казано, местните производствени модели могат да функционират правилно, независимо от условията. Чуждестранните продукти по правило са съсредоточени върху специален вид гориво - брикети или пелети, т.е. продукти от преработката на дървесни суровини. По този начин проектирането на горивни камери за чуждестранни печки може драстично да се различава от тези на домашни такива. Често се случва, че обичайните ни трупи не се побират в горивните камери на чуждестранните пещи.



Не се допуска: да се избере за отопление дърво огнища всякакви външни горива, т.е., не е възможно да се използват въглища, кокс, различни запалими съединения (ацетон, бензин и др.). Веществата, които възникват в процеса на изгарянето им, ще се утаят по стените на конструкцията, поради което рискът от пожар ще се увеличи многократно. Освен това това оказва отрицателно въздействие върху околната среда. Ако говорим за цени, се наблюдава следната тенденция: тухлените конструкции струват повече от аналозите на метала, което се дължи на дизайнерските характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фурна с дърва с водна веригаФурна с дърва с водна верига
Отоплителна пещ с дълъг животОтоплителна пещ с дълъг живот
Пещ от тухли за лятната резиденцияПещ от тухли за лятната резиденция
Дълго гореща печка за изгаряне на дърваДълго гореща печка за изгаряне на дърва
Отопление на вилиОтопление на вили
Печки за изгаряне на дърва за отопление на домаПечки за изгаряне на дърва за отопление на дома
Пещ с водна схемаПещ с водна схема
Печки за изгаряне на дърва с водна схемаПечки за изгаряне на дърва с водна схема
Отопление на къщата с дърва за огревОтопление на къщата с дърва за огрев
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
» » Пещ за изгаряне на дърва
© 2021 BggeHat.com