Пещ с водна схема

Топлата стая е един от основните синоними на един прекрасен живот в една къща. Да се ​​осигури прекрасен живот в уютен ъгъл помага на всички видове отоплително оборудване, с което можете спокойно и комфортно да затоплите стаята. Вътрешните решения същевременно запазват естетиката си. Каменната камина с водна схема е подходяща за отопление, както е възможно. В основата си, печката с водна схема е водна камина, изборът на който е много търсещ за големи и средни селски къщи.

фурна с водна верига

По техническо споразумение такива камини са котли на твърдо гориво, които в своя дизайн съчетават дизайна на обикновена камина. В същото време те правят възможно затоплянето на помещението не само чрез открит огън, но и с помощта на топлина, която се губи, когато горещият дим излиза през коминната система. (Виж също: Водна помпа за отопление)


Използване на фурна с камина с водопроводна система


Пещ с водна схема може да се използва не само като резервен източник на отопление. Той може безопасно да се използва като основно устройство за отопление на стаята. Ако трябва да използвате печки за дърва с водна схема като основен дистрибутор на топъл въздух през стаята, трябва да създадете специална схема за свързване на всички отоплителни елементи. Той не само загрява къщата с голяма площ (обикновено до 400 м2), но също така отоплява водата за хигиенни цели или доставя топла вода до системата "топъл под".

Пещта може лесно да се свърже към съществуваща отоплителна система и да се използва като допълнителен или алтернативен източник на отопление. Между другото, ако в случая на конвенционална отоплителна система трябва постоянно да се грижите за състоянието й, в случая на модерните пещи няма да е необходима постоянна проверка. В модерните модели пещи се създава специална електронна система за автоматика. Той непрекъснато следи състоянието на пещта, ако е необходимо да коригира работата му.

Всяко оборудване с отоплителен кръг може да се използва и за отопление. Това е, че през лятото, когато стайната температура е доста удобна и без отопление, печката с водно отопление може да се използва само за отопление на водата във водопровода. (Виж също: Котел на твърдо гориво с водна верига)

С помощта на пещ с отоплителна верига могат да се решат редица задачи. Например:



  • сериозно спестявайте пари за използването на модернизираната отоплителна система, тъй като сега димът, който се генерира при процеса на изгаряне, се използва за допълнително загряване на водата в котела;

  • отоплителната пещ с водна схема оставя традиционния си вид - без ненужни проблеми може да се наблюдава как работи пожар за вас, изпълнявайки прагматични задачи за отопление на водата и отоплението;


отоплителна пещ с водна схема



  • За работата си, печката за вода не изисква използването на допълнителни, необичайни източници на гориво.
  • (Виж също: Каменни вложки с водна верига)

Устройството за водни камини


Ако погледнем пещта от техническа гледна точка, устройството е метална пещ, в която дебелината на стената не може да надвишава стойността на 6 mm (образувани ниската топлопроводимост). По правило дебелината на стените варира на ниво от 4-6 милиметра (дебелината на стената от 4 мм може да се види при пещи от отворен тип и 6 мм в затворени). Между стените на пещта можете да видите тръбите на топлообменника. Като правило в охладителната течност се съхраняват 40 литра вода (показателите зависят от използвания тип охладител). Той циркулира през тръбите на охлаждащата течност и постепенно се загрява от енергията, която възниква при изгарянето на твърдото гориво.



За отстраняване на нагрятата вода в отоплителната система, за битови нужди или в система от топло подове, пещта за отопление на вода има специализиран топлоносител. В него има няколко клона, към които са свързани всички свързващи елементи, необходими за правилната работа. Освен това тук са монтирани сензор за температура на водата и датчик за налягане. Последното, въпреки че не се използва много често, въпреки това при някои модели се използва активно.

Порталът на камината изпълнява естетическа роля, тъй като може да бъде украсен в различни стил решения. Въведете фурната за отопление на вода у дома може да бъде почти всяка стая с различен стил на интериора. Управлението на капацитета на камината трябва да става ръчно, тъй като въздушният поток влияе пряко върху процеса на изгаряне и подобрява / влошава в зависимост от количеството въздух. (Виж също: Котли за дървесина с водна верига: описание, обхват)


Предимства при използването на бойлери


Като правило модерните устройства привличат потенциални купувачи поради големия брой предимства. За тази цел е възможно да се извърши следното.



  1. Цената на водните камини в сравнение с конвенционалните видове котли е сравнително ниска.

  2. Камини - печките с водно отопление могат успешно да се комбинират и да се реализират в други отоплителни системи, инсталирани предварително в къщата.

  3. За правилното функциониране на пещта не е необходимо да използвате скъпи горива. Налични са всички видове твърдо гориво и могат да бъдат използвани за ефективна работа на отоплителната система.
  4. (Виж също: Фурна с дърва с ръце)
  5. Отоплителната система, използваща камина, дава възможност да се затоплят не само големите помещения, но и да се запази красивият им вид, практически без да се засягат стилистичните решения на интериора.

  6. Единственото изискване за пещи за загряване на топла вода е спазването на всички стандарти за пожарна безопасност. В случая на други видове отоплително оборудване списъкът на изискванията би бил много по-строг.


печка с гореща вода



  1. За да може енергийният носител да циркулира правилно през системата, не е необходимо да изразходвате допълнителна електрическа енергия. Циркулацията се осъществява чрез работата на природните закони на физиката.

  2. Печките за вода са независими, работят автономно. За да научите как да работите правилно с тях, не е нужно да седите с инструкциите в ръката си и дълго време, за да разберете основните функции.

  3. Камината може да бъде украсена с различни видове облицовки. Съответно, дизайна хармонично се вписва във всеки интериор.


Недостатъци на камини с водна схема


Въпреки че такива системи имат голям брой предимства, те не са лишени от недостатъци. Все пак има няколко проблема, с които да се справяме. Такива недостатъци са:



  • недостатъчно ниво на ефективност. Това показва, че не се препоръчва да се използва водната верига на пещта, ако тя работи в студена климатична зона. В този случай е необходимо да се комбинират няколко системи за отопление наведнъж. Но въпреки този недостатък, дори ако камината трябва да се използва като допълнителен източник на отопление, възможно е да се постигнат значителни икономии в основното гориво. Това не е около 2, 5 или дори 10 процента. Използвайки отопление с водна схема, можете да спестите до 40% от горивото, използвано за поддържане на правилната работа на отоплителната система;

  • вторият недостатък е недостатъчното ниво на автоматизация на устройствата. За да стартирате отоплителната система, трябва да запалите печката. Ако обаче пещта се използва като алтернативен източник на отопление, този път няма да причини никакви проблеми.


вода за пещта


Как правилно да изберем фурната?


При избора на конкретен модел на пещ с водна верига, трябва да се обърне специално внимание на властта на вградените камини. Този индикатор почти изцяло зависи от размера на горивната камера. Можете да нарисувате един вид паралел - колкото повече гориво може да поеме пещта, толкова повече мощност пещта има.

Ако погледнете техническия паспорт, можете да видите три основни стойности - номинално, минимално и максимално ниво на мощност. Най-приемлива е номиналната мощност. Тя може да бъде определена експериментално.

За да може ефективно да се затопли 10 квадратни метра от стая, която има тавани от 2 метра и 50 сантиметра високи, пещ с водна верига ще издържа на 1 кВт мощност. Припомняйки този параметър, ще бъде много по-лесно да изчислите необходимата мощност.

Помнете още една важна точка - колкото по-интензивно използвате фурната, толкова по-бързо ще бъде намален експлоатационният й живот. Специалистите препоръчват да закупите камина с мощност от 10-15 пъти повече от номиналния капацитет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни методи на отоплениеМодерни методи на отопление
Как да си направите собствен камина с кръг за отопление на водатаКак да си направите собствен камина с кръг за отопление на водата
Отоплителни пещи с водна веригаОтоплителни пещи с водна верига
Аква хангар за печка каминаАква хангар за печка камина
Пещи с водно отоплениеПещи с водно отопление
Отопление на пещ с водна схемаОтопление на пещ с водна схема
Как да се научите как да събирате камини със собствените си ръцеКак да се научите как да събирате камини със собствените си ръце
Как е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилноКак е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилно
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камина с водна схема идеален изборКамина с водна схема идеален избор
» » Пещ с водна схема
© 2021 BggeHat.com