Отопление на къщата с камина

Със сигурност много хора мечтаят да имат камина в къщата си. Тези устройства са много разнообразни, необичайни и красиви, тъй като отдавна са били огромен успех и сега техният обхват активно се разширява. Камините създават топлина във вашия дом, комфорт и уют.

Седейки в истински огън, можете да наблюдавате пламъка, да отразявате и просто да се възхищавате на красотата и дизайна на вашата камина. Това ще ви даде много положителни и приятни емоции. (Виж също: Как да изберем правилната камина)

Модерни камини произвеждат за всеки вкус, те могат да бъдат намерени в широк диапазон, изработени от стъкло, метал или керамика.


След това можете да затоплите камина


Отоплителните камини могат да бъдат загрявани от различни видове гориво, например въглища, дърво, газ и т.н. Първо, трябва да решите какъв вид къща камина, която искате да инсталирате. Ако устройството в стаята ви се използва за допълнителна топлина, тогава можете да поставите камини, както с открит, така и със затворена камина. И ако камината трябва да бъде единственото отопление на цялата къща, тогава е възможно само затворена опция за пещ.

Отопление на къщата с камина

При продукти със затворена камера са монтирани само камери от чугун и стомана, трябва да са затворени сами или вратата от специално стъкло или метал, те са изработени от различни видове. (Виж също: Стенни камини)

В камината с отворена камина вратата не съществува, пламъкът не покрива нищо тук. Тези видове устройства не са напълно безопасни, но с грижа и спазване на всички правила за инсталиране и използване на нищо няма да се случи. Самата пещ е изработена от тухли или метал. За да се затопли камината от този вид може да се появи във всички стаи, къщата използва два вида отоплителна система: въздух и вода.


Въздушна отоплителна система


В тавана или стената са монтирани алуминиеви или стоманени вентилационни тръби. През тях преминава горещ въздух. Има няколко начина за вентилация: 1. Естествена вентилация - отоплението се извършва в помещения, разположени не повече от 3 метра от оста на комина, поради движението на въздуха под влияние на гравитацията. 2. Принудителна вентилация - отоплителни помещения, които са изминали повече от 3 метра от канала на комина, поради електрическа помпа, която доставя въздух над тялото на пещта или под нея.


Система за затопляне на вода (водна риза)


В пещта има обвивка, състояща се от два слоя, в които протича циркулацията на топла вода. Ако поставите камина на радиаторната система, можете да затоплите цялата къща. За такава система се използват електрическа помпа и термостат. (Виж също: Отопление: камина)

Пожар домашните камини се нуждаят само от добри дървени трупи, които трябва да са сухи. Опитайте се да не запушвате комините, не изгаряйте нищо под ръката си. Не трябва да забравяме периодичното почистване на комина. Също така за добро отопление в стаята, където е инсталирана камината, трябва да има стабилен поток от въздух.


Предимства и недостатъци на отоплението в камина


Камините често дават на своите собственици много положителни емоции, въпреки че понякога се случва, че те не оправдават надеждите на собствениците. Нека се опитаме да разглобим всички плюсове и минуси на инсталираните в къщата камини.

предимства:



  • Скоростта на отопление на къщата е по-бърза от тази на нагряването на водата.

  • Няма консумирана мощност.

  • Безопасност при прегряване на помещенията.

  • Не изисква много място.

  • Достъпна цена, сила и качество на продукта.

  • Украсява къщата, подобрява интериора, дава спокойствие.

  • Създава уютна и комфортна атмосфера в стаята.

  • Способността да инсталирате пламък. Дървените трупи могат да горят с малък пламък в продължение на няколко часа или напротив, да горят много бързо.
  • (Виж също: Камината печки със собствени ръце)
  • Можете да готвите вечеря.

  • Поддържане и поддържане на температурата в помещението за дълго време.

  • Това дава възможност да се спести, тъй като дървесината е евтино гориво.


недостатъци:



  • Ако камината е единствената система за отопление на къщата, тогава се изисква голямо количество дървесина.

  • Задължително почистване и почистване на продукта.

  • Отърви се от пепелта (пепел).

  • Процесът на отопление се поддържа ръчно.




В различни ситуации и условия домашната камина може да доведе до недостатъчна топлина.


Видове модерни камини


Камините са разделени на газ, електрически и класически (дърво). Можете да използвате камина в рамката къща, камък, дървени и така нататък.

камина в къщата



  1. Газови камини


Видът гориво в тези продукти е газ. Тук е възможно да изберете гориво сами, може да бъде основен или балон газ. Gasholder ще стане вашият източник на гориво, ако в стаята има автономна доставка на газ. Видът на газова камина почти не се различава от обичайните класически, всички същите трупи горят с пламък в пещта. Но всъщност в газовите камини се намират изкуствени трупи. Доброто качество на тези продукти е, че те не показват сажди, когато се използват.



  1. Класически камини


Горивото тук е дърво. Те трябва да се съхраняват и съхраняват независимо. Такава инсталация позволява на собствениците си да регулират процеса на изгаряне. На оригиналните класически камини се предлагат няколко вида отопление. В зависимост от избраната система е възможно да се отоплява цялата къща или да се използва камина като допълнителен източник на топлина. (Виж също: Проста камина със собствените си ръце)



  1. Електрически камини


Също така не разполагате с истински дърва за огрев, в пещта има изкуствени продукти, различни от реалните. Камината загрява стаята с електричество.

Във всеки случай, за закупуване на камина в къщата или апартамента, разрешения от ОТИ са необходими. Ако искате, можете да получите всички необходими документи много бързо.


Ограничения при монтажа в камината


Без никакви проблеми можете да инсталирате камина в къща, която все още не е построена, тъй като е възможно веднага да се приготви всичко необходимо и да се полага основата за топло огнище. Но ако твърдо сте решили да държите камина в отоплителната камера, в която живеете или в дачата, трябва да се запознаете с някои ограничения на разрешението за работа. Би било лесно и лесно да купувате и инсталирате камина в домовете, апартаментите и вилите, ако не и камина, което е доста трудно и изисква определени характеристики и правила.



  1. За да инсталирате камина не на първия етаж на стаята, трябва да изберете продукт с лека тежест, не можете да инсталирате тежки. Ако работата ще се извърши на първия етаж, тогава задължително трябва да има фундамент или бетонно припокриване, което да държи конструкцията на камината, която тежи няколко тона.

  2. Коминът е инсталиран в топла сграда, в други случаи има разходи за топлоизолационни материали и работа.


Идеалната къща с камина е:

1) Къщата с просторно помещение, малки къщи за монтаж няма да работи. Стените на къщата трябва да са високи до 3 метра.

2) Стаята трябва да е в правилната форма.

3) Правилното място за камината трябва да бъде избрано, тъй като не може да се инсталира навсякъде, е необходимо инсталацията да се извършва внимателно и внимателно. По-добре е да попитате професионалисти, които познават всички изисквания и правила на работата, които многократно са монтирали камини в жилища.

Един отличен и надежден вариант за отопление на стаята ви ще бъде печка gucalava, произведена в Сърбия. Пещта е изработена от чугун, дървесината се използва като гориво. От всички продукти на "Guccia" такава пещ е избрана най-мощната и може да загрява до 125 m2. Оборудван е с чугунен котлон за готвене с подвижна плоча (която позволява готвене на повърхността и при директен огън) и плъзгаща се врата. Има два възможни изхода за комина, както пред и зад продукта. Пепелната пещ на тази пещ се върти, регулирайки потока въздух, който навлиза в пещта. Пещта също така е оборудвана с вторично изгаряне и регулиране на въздуха.

Във всеки случай, зависи от вас да решите коя опция и начин да затоплите къщата с камина. Не се страхувайте да инсталирате такива продукти в домове, те ще ви дадат красота на дома, комфорт и шик.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Каменна каминаКаменна камина
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Камини печкиКамини печки
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Камините за печки за къщи се избират по-често от потребителитеКамините за печки за къщи се избират по-често от потребителите
Декоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупиДекоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупи
» » Отопление на къщата с камина
© 2021 BggeHat.com