Декоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупи

За да украсите модерния интериор, можете да използвате различни декоративни елементи. Едно от оригиналните решения ще бъде инсталирането на био камина в стаята. Това устройство ще ви позволи да се насладите на истински огън, да станете основен акцент в стаята, да украсите интериора на къщата.

Въпреки това, за нормалната работа на устройството и за неговата компетентна конструкция може да са необходими допълнителни устройства и елементи. Какви аксесоари за био-камини могат да бъдат полезни след монтажа, ще разгледаме в тази статия.

Биокамин с изкуствени дърва за огрев
Когато пожарът избухне от дърветата или камъните, изглежда по-жив

Неща, необходими за работа

Само преди десет години жителите на града дори не мислят за инсталиране на камина в апартамента, защото това е просто невъзможно. Въпреки това, времената са се променили и сега всеки може да поведе Биокамини във всяка стая, защото това устройство не се нуждае от специален капак и комин, това е достатъчна вентилация.

Био камината е много лесна за използване, тя е екологична, безопасна и красива. Инсталирането на такова устройство в къщата е възможно благодарение на изобретението биологично гориво, които, когато са изгорени не произвежда дим, сажди, искри, и на изхода на въглероден диоксид е толкова незначителна, че биокамини работа може да се сравни с изгарянето на свещи. Освен това при изгарянето на биогорива се отделя пара. Нивото на интензивност на огън и пламък в устройството може да се контролира.

Биоетанолът, а именно така наречената горима течност за еко камини, е растителен алкохол. Изработен е от естествени растителни материали: дърво, тръстика, цвекло.

Горивото за био-камина на базата на биоетанол се продава с различен капацитет. Консумацията му е малка, така че капацитетът от няколко литра ще продължи дълго време. Тя може да се съхранява за дълго време, най-важното, за да се предпази от температурен ефект.

Биологично гориво за биогорива
Биоетанол за био-каменна работа

Трябва да се отбележи, че ако е необходимо, горивото за био-камини може да се направи самостоятелно и няма нищо сложно в това.

Удобни инструменти:

  • За да е удобно да изливате гориво в затворен блок за гориво, можете да си купите автоматична помпа. Основната му част е потопена в резервоар с гориво, а маркучът е натиснат в дупката, за да запълни горивото. По този начин можете систематично да зареждате резервоара ekokamina, а не да разливате течност. Разлятата течност трябва да се извади незабавно преди стартирането на устройството.
  • Интересно е, че био камината не се препоръчва да се запалва с редовни мачове, за това е създаден специален запалка. Запалката за био камини е оборудвана с пиезоелектричен елемент, който ви позволява бързо и безопасно да направите пожар. Устройството работи на газ или на бензин. В повечето случаи тя е стилизирана като мач или дълга греда. Цената на това устройство е малка.

Ако допълнителните адаптации за био-камина са в комплекта, е по-добре да не страдате и веднага да го придобиете.



Камината и автоматичната помпа помагат в подготовката за работата на камината, но за да се насладите напълно на външния вид, можете да използвате допълнителни декоративни елементи.

Декоративни елементи

Инсталирането на биофийлплана в по-малка степен е от практическо значение и е по-декоративно. Това устройство не е нагревано и е проектирано да се възхищава на огъня. Ето защо е много добре, ако природният огън е заобиколен от подходящи декоративни елементи, тогава се създава подходящ антураж.

Декоративни камъни, заобиколени от огън
Декоративни камъни в камерата за огън

За да декорирате горелката на камината за околната среда, производителите могат да предложат следните аксесоари:

  • Камъните за био-камина - незапалими камъни за поставяне в портала за био-камини могат да бъдат естествени или направени от керамика. Грънчарството се използва за намаляване на теглото на камъните. Керамичните камъни за био камини са евтини, въпреки че, ако желаете, можете да затворите горелката и обикновените калдъръмени камъни.
  • Дървен материал за камина - декоративни керамични дърва за огрев може да изглежда много естествено. Те са стилизирани под различни видове дървесина, така че те да изглеждат възможно най-реалистични в близост до огъня. Можете да си купите един печен керамичен дървен материал или набор от няколко бара. Дървовете за биогорива могат да помогнат за създаването на имитация на жив огън.
  • Въглища за био-камина - керамика може да бъде не само камък или дървени трупи, но и въглища. Боядисани по специален начин, парчета от керамика напълно имитират истински дървени въглища.

В някои дизайнерски модели пясъкът се излива в портала на камината, поставени са керамични статуетки, добавят се метални елементи. По принцип, всеки незапалим обект може лесно да бъде поставен там, основното е, че той се вписва в цялостната конструктивна концепция.

В допълнение към елементите, заредени вътре портал за био камини, които са предназначени да създадат пълна илюзия за изгаряне на дървесина, въглища, винаги можете да променяте някои части на устройството си. Например, стъклените елементи на портала могат да се променят с течение на времето, или неизправна горелка.

Имайте предвид, че поради факта, че растителният алкохол гори в био камина, замърсяването на заобикалящите елементи е малко. Всички те могат лесно да се почистват на всеки няколко месеца, като се използва обикновен почистващ препарат за стъкла, който не съдържа алкохол. Същият инструмент може да се използва за почистване на стъкления портал.

Същевременно прахът на био-камината ще бъде по-активен, поради което е необходимо редовно химическо чистене.

Използването на допълнителни аксесоари ще опрости работата с био-камина, а декоративните елементи ще подобрят визуалния обхват. Като завършите избрания модел по този начин, можете да получите отличен декоративен елемент за вашия дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е био-камината за един апартамент, неговия принцип на работа и характеристикиКаква е био-камината за един апартамент, неговия принцип на работа и характеристики
Защо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използвамеЗащо се нуждаем от декоративни дърва за огрев за камината, как да ги използваме
Използването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлинаИзползването на био-камини в апартамента като декорация и източник на топлина
Подови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериораПодови биофаши за апартаменти и тяхното използване в интериора
Стенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериораСтенни био-камини за апартамент и тяхното приложение в интериора
Ъглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортовеЪглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортове
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерииКак да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерии
Как работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръцеКак работи горелката за камина, рисунки, производство от собствените си ръце
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
» » Декоративни аксесоари за био камини камини, въглища, камъни, трупи
© 2021 BggeHat.com