Как да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерии

За да създадете уютна и комфортна обстановка в къщата, можете да използвате дома. Съвременните реалности са такива, че не е необходимо да изграждаме пълна тухлена камина, да построим комин, да запалим дърва за огрев, много по-лесно е да си купим електрически аналог. Електрическата камина ще ви позволи да се насладите на един вид жив огън, да добавите топлина към къщата, да донесете спокойствие и комфорт.

В тази статия ще ви кажа как да изберете електрическа камина за апартамент, за частна къща, какви критерии трябва да се използват и какви точки трябва да се вземат предвид.

Контрастен интериор на хола в апартамента
Контрастират модерния интериор в хола

Акценти

За апартаменти в високи сгради, изграждането на традиционна тухлена сграда е неприемливо, освен това, няма да получите разрешение за подобно подобряване на жилищното пространство. Дори и за частна къща, такава система не винаги е оправдана, защото е тромава, скъпа, сложна, изискваща внимание и за гориво. Много по-лесно е да инсталирате електрическа камина, лесна за използване и безопасна за използване устройство, което не изисква специални умения за работа, но успешно изпълнява всичките си функции.

Мислейки как да изберем правилната електрическа стая, ние разлагаме нейната функционалност на два компонента:

  1. Основната му задача е декоративна, тя трябва да изглежда красиво в стаята, да хармонизира с околното пространство, да симулира качествено пожара на визуално и звуково ниво. Ставайки център на вниманието, тази система със сигурност трябва да зарадва окото и да даде топлина.
  2. Вторична функция, без която е напълно възможно да се направи, отопление на стаята. Изборът на подходящо устройство не бива да се пренебрегва, но не е необходимо да се придава решаващо значение. В малък апартамент от 20-25 квадратни метра. м. електрическа камина може да увеличи температурата на въздуха с няколко градуса. За това са достатъчни мощности от 1 до 2,5 kW. Ако имате нужда висококачествен нагревател, купете специализирано устройство, например конвектор, нагревател на вентилатора или радиатор.

Основната задача на електрическа камина е да създаде най-висококачествената и красива имитация на истински огън. Има много начини да направите това естествено, както виждате, като гледате със собствените си очи как изглежда изкуствен огън.

Свободна зона за релаксация и релаксация
Останалата и релаксираща зона в къщата

Подобно на традиционните си колеги, най-често електрически аналози се класифицират на мястото на инсталация, се различават следните типове:

  • Етажни версии - на външен вид, традиционни структури, обикновено разположени в центъра на стената на хола. Класическата ефективност позволява в подсъзнанието ясно да се артикулира и сравнява видимото, като по този начин се взема всичко на номинална стойност. Подовите камини могат да бъдат монтирани на стена или самостоятелно.
  • Ъглови модели - инсталирани в ъглите на стаята. Това подреждане спестява място, което влияе положително на интериора на малките стаи.
  • Вградени - могат да бъдат поставени в ниши на стени, в мебели. Обикновено това разположение на декоративни елементи, камини е присъщо на модерните интериори, планирани за строителната фаза. Основният нюанс при използването на такива модели е дебелината на стените, която не може да бъде по-малка от 30-40 см.
  • Електрически уреди за окачване на стени. Те наподобяват модерни картини, които са оборудвани с динамичен образ, звук и се управляват от дистанционно управление. Чрез поставянето на подобно устройство в спалнята, можете да го използвате като нощно осветление.

Най-популярни са устройства с минимална инсталация, стена, ъгъл. Подовите устройства могат лесно да бъдат транспортирани, ако имат колела. С такова устройство няма да е трудно бързо да се трансформира вътрешността на всяка стая, да се създаде зона за отдих в нея, което е много удобно за малка къща.

Наскоро, стени електрически камини просто се интересуват от много потребители. Изучавайки въпроса как да изберем електрическа камина, много хора сравняват този тип с телевизори и следователно принципът на инсталиране и функциониране на системата става ясен.

Медальон от популярен производител
Устройство за окачване от известен производител

Изглед на устройството и неговата функционалност

Както вече казахме, декоративният компонент на електрическата камина е основният, на него трябва да бъде изграден изборът. Радва се, че има възможност да се купи като готова структура, оборудвани със специален портал, и отделно портала и огнището. Това е много удобно, защото не винаги е възможно да изберете стилистично решение за конкретен интериор.



За творчески хора, нюансите на стиловете и посоките са лесни за разбиране, но обикновен човек винаги може да потърси съвет от дизайнер. Професионалният дизайнер деликатно усеща интериора и умее да подбира аксесоари за него. Що се отнася до основния елемент на целия интериор, не трябва да правите грешки, трябва да направите правилния и точен избор.

Вътре в камерата има имитация на жив огън. Модерните продукти създават пламък толкова реалистично, че е изключително трудно да се различи от сегашния. Например, апаратите с парогенератор пресъздават имитация с пара, докато самите те остават студени. Поразително сходство се постига при използване на специално осветление. Допълнително предимство на такива устройства е овлажняването на въздуха.

Камина комплекс в класически дизайн
Класическо изпълнение на камина

За да се създадат желаните видове в пещта използват фалшиви въглища, дърва за огрев. Производство на подобни модели от пластмаса или стъкло, а след това боя правилно. Вградено осветление, отразяващи екрани, всичко е направено така, че огънят да изглежда истински.

За да направите снимката на събитието още по-пълна, повечето устройства са оборудвани със звук. Крекингът на дърво или тлеещите въглища просто добавя реализъм към визуалните ефекти.

Като се имат предвид възможностите на нагревателя, трябва да се отбележи, че тази функция може да бъде изпълнена по различни начини. Разграничаване на апаратурата с нагревателна серпентина вътре и устройства с инфрачервено лъчение. Последните са по-практични и модерни, техният работен принцип позволява нагряване на въздушни маси в стая без директен контакт с нагрята спирала, дължаща се на излъчване. В същото време въздухът не губи полезен кислород, което означава, че той не е изсушен.

Устройството се поставя директно в стената
Вградено разположение на устройството

Основни критерии

Ако разгледаме въпроса как да изберем електрическа камина изключително в рамките на определени критерии, тогава можем да различим следните серии от свойства:

  • Размери на цялата структура. Изборът на размерите на електрическата камина трябва да бъде направен въз основа на размера на конкретната стая, в която ще бъде инсталирана. Важно е да се наблюдават визуални размери, за големи помещения да се търсят големи, масивни и пищни инструменти, за малките - малки.
  • Стилът на портала. Обликът на целия продукт трябва да е подходящ за стила на стаята. Също така е желателно да се вземе предвид цветовата гама. В този случай интериорът ще бъде хармоничен, балансиран с изричен акцент.
  • Довършителни материали. Материалът, от който се изработва порталът, може да бъде различен, дървесината, MDF, активно използвани полиуретани, гипс, камък, керамика и мрамор се използват по-рядко. Най-лошият вариант е рамката от пластмаса, неестествен, а не от най-висококачествения материал, който при нагряване може да изпари вредни вещества.
  • Управление на устройството. Много е добро, ако устройството има гъвкави възможности за настройване на работата му. Например, регулиране на нивото на отопление, увеличаване на интензивността на огъня, неговата яркост, височина на пламъка, ниво на звука.
Светлият интериор на хола в апартамента
Светъл и приятен дизайн на всекидневната
  • Захранване на устройството. Този параметър е важен, ако системата е оборудвана с функция за отопление. За нормален пренос на топлина е необходима мощност от порядъка на 1,5-2,5 kW. В същото време е важно какъв вид кабели имате в къщата, независимо дали може да поеме такива товари. Ако устройството се използва изключително като декоративен елемент, този критерий може да бъде пропуснат. В този случай устройството става наистина енергоспестяващо.
  • Звуков съпровод. Повечето устройства имат шумова линия, но има и модели, при които такава функционалност е инсталирана допълнително, ако желаете. Много добре, ако устройството има USB, чрез което можете да контролирате звука, например, включете изгарянето на дърва за огрев, шумоленето на вятъра, пръски от вода или музика.
  • Възможността за използване на аромати. Някои устройства дават шанс да генерират известна миризма, която, както разбирате, има пряко отношение към горящата дървесина. По принцип миризмата може да бъде всяка, която инсталирате.
  • Овлажняване на въздуха. Електрически камини с парогенератор позволяват допълнително овлажняване на въздуха в помещението, което е много удобно. За къща извън града такава функционалност не е толкова необходима, но за малките градски апартаменти с нерегулирано отопление е много полезно.

Да се ​​препоръча конкретни производители няма смисъл, тъй като сега голям брой компании произвеждат висококачествени устройства. В същото време е полезно да се разбере, че цената на нормалното устройство не може да бъде минимална. В допълнение, често за пълен набор трябва да купуват допълнителни аксесоари. Създаването на добър дом в къщата ще изисква известен бюджет и това трябва да бъде разбрано.

След като сте разбрали каква е електрическата камина, като сте научили основните критерии за своя избор, със сигурност ще изберете подходящата опция за домашна употреба. Дом на това ниво ще донесе мир, топлина и уют на вашия дом. В същото време, разбирането, че вашата фалшива стая е възможна и ще присъства, но фактът, че тя работи автономно и не изисква специални грижи, определено ще ви създаде най-положителните.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ъглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортовеЪглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортове
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
Електрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартаментЕлектрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартамент
Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
» » Как да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерии
© 2021 BggeHat.com