Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?

Не толкова отдавна беше вярвано, че само в частна къща може да бъде оборудвана с камина. Собствениците на апартаменти и мечта за това не може. Причината за това са изискванията за безопасност и техническите характеристики на носещите конструкции на къщите.

Днес този проблем е частично решен. Не може да се каже, че пред жителите има цял набор от варианти, но някои от тях са доста реалистични и лесни за изпълнение.

Голяма дневна в ярки цветове
Светъл интериор на голяма всекидневна

Опция за горене на дърва

Жизненият пламък задължително носи с него потенциалната опасност от неконтролирано запалване. Наличието на камина с дърва, изгаряща в апартамент, застрашава безопасността на живота не само на собствениците, но и на всички наематели на къщата. Ето защо изискванията за печки и камини са твърде строги и се регулират от санитарните правила и правилата за пожарна безопасност.

Камината за изгаряне на дърва в апартамента може да бъде инсталирана само в определени случаи:

  • Апартаментът е на последния етаж на къщата. Това изискване се диктува от възможността за изграждане на комин. В противен случай ще е необходимо да се вземе разрешение от всички наематели, които живеят по-високо по инсталацията на тръбата, която ще премине през апартамента им. Не всеки ще се съгласи с доброволно и безплатно намаляване на жизненото пространство. Освен това ще трябва да вземете подходящо разрешение за преустройство на всеки апартамент, където тръбата ще премине.
  • В стари сгради. Къщи, чиято възраст надхвърля няколко десетина години, обикновено оборудвани с пещи, работещи с твърди горива. След газификацията печките са били демонтирани, но комините са останали. Те могат да се използват за нова структура. Задействайте вентилационния канал за горива камина е строго забранено.
  • Модерни сгради, оборудвани с комин. Нови жилища отговарят не само на изискванията за сигурност, но също и най-новите модни тенденции, както и наличието на огнище става основен атрибут на светския живот, много архитекти планират комин подходящи за всеки апартамент с камина не е задоволително от инспекторите на пожар инспекция.
Малък нагревател, изработен от чугун
Малък, но много силен нагревател

Няма много възможности, но те също са обект на много ограничения. Междинните етажи имат определена граница на якост. Тя се представя като максимална маса на единица площ. Това е необходимо за една строителна фирма, за да разберете характеристиките на подовете, за да се изчисли теглото на проекта на камината, за да се определи съответствие с изискванията и съм съгласен Инспектората за реорганизация на надзор. Освен това ще трябва да посетите пожарната служба и да вземете разрешение в отдела по архитектура.

Възможност за газ

В сравнение с камина с дърва, инсталирането на камина в апартамент, работещ с газ, има по-малко ограничения и е придружено от по-малко случаи. Газови камини могат да бъдат разделени на две групи: тези, които консумират природен газ от общата магистрала и балон газ консумират. Камините от първата група се наричат ​​комини за необходимостта от отстраняване на горивните продукти през комина, а вторият - без комини.

Продуктите от горенето могат да бъдат вентилирани до активна вентилационна система. Местоположението на вентилационния канал и диктува мястото на монтиране на камината в апартамента.

Такова устройство изисква връзка и конфигурация и тези работи се извършват само от представители на газови услуги. Самостоятелната намеса в изграждането на такива възли е забранена. Мястото за камината трябва да бъде оборудвано с термозащитен екран, далеч от водопроводните инсталации и проверявано от представители на органите за противопожарна охрана.

Камина система вграден тип
Камина система, вградена в специален портал

Безгръбначните камини са самостоятелни устройства, готови за употреба. Те са компактни и могат да бъдат инсталирани навсякъде, дори и в мебелите. Трябва да се отбележи, че този вид камини не е предназначен за отопление. Изпълнява само функцията за декориране на интериора. Благодарение на този тип камина в апартамента се счита абсолютно безопасно. Тялото му дори не се нагрява по време на работа. Газът е в специален резервоар, който е скрит в камината. Неговият състав е достатъчен за няколко часа непрекъсната работа. Цилиндрите могат да бъдат презареждани и повторно използвани.



Такива устройства често са стилизирани като класически камини. Пламъкът в него е жив и вместо дървени трупи в пещта има плесени. Завършването на камината заслужава специално внимание. Липсата на строги изисквания прави възможно използването на различни материали. В този брой всичко зависи от вкуса на дизайнера. Възможни варианти за декорация с декоративен камък, MDF панели, дърво, PVC.

Биокамини

Друга версия на източника на живия огън са био-камини. Тези, които поне веднъж са инсталирали такива устройства, знаят отлично, че работата им изисква специална запалима смес на основата на етилов алкохол. Той е безопасен, а продуктите от горенето не замърсяват въздуха.

Повечето био-камини не са оборудвани с фалшиви дърва за огрев или пепел. Те са оригинални в естествена форма и са идеално пригодени за най-модерния интериор. Обикновено тялото на камината с всички свои аспекти е изработено от стъкло. Този дизайн ви позволява да се наслаждавате на пламъка от различни страни. Но един недостатък в такива устройства е все още има висока цена на горивото. Този факт прави електрическите котли по-популярни.

Екологична камина в стената
Екологичната камина практически не излъчва вредни вещества

Електрическа опция

Функционално решение на проблема за отоплението и декорацията на интериора служи електрическа камина в градски апартамент. Той има редица изгодни предимства, а понякога разликата от пламък може да се различава от настоящето.

Отоплението на стаята се осъществява чрез работа на нагревателния елемент. Това са класически спирали, които са били използвани в електрически камини от минали поколения. Поради характеристиките си електрическото устройство е по-лошо от аналога на дървото, но може лесно да загрява помещението на апартамента.

От начина, по който създаваме илюзията за изгаряне, зависи моделите на камините и, разбира се, цените за тях:

Красива имитация на огън в електрическата камина
Електрическа версия с прилична симулация на пожар
  • Най-евтиният представител ще бъде котел, в който копринени клапи, изпълнени от въздуха и осветени от червено-оранжева светлина, играят ролята на пламък. По-добре е да се възхищаваме на такова изобретение от прилично разстояние.
  • Следващият тип модел е ротационна дискова маска с карета. Отдолу светлината от лампите пада върху нея. Лъчите, минаващи през дупките, падат върху специален екран, разположен зад пластмасовото дърво за огрев. Картината не е статична поради въртенето на диска. Отдалеч се появява впечатлението за танцуващи пламъци.
  • В апартамента на многоетажна къща, огнището може да бъде разположено на стената. За да направите това, достатъчно е да закупите камина, въз основа на изображението в LCD екрана. Тъй като е невъзможно да се направи ниша в носещата стена на апартамент, окачени камина замени вградения и ще изглежда страхотно.
  • Най-скъпата и висококачествена версия на модела е камина за двойка. Ултразвуковият генератор генерира студена пара, която се осветява от лампи със специални филтри. Отразявайки най-малките капчици течност, светлината дава движеща се картина, много подобна на пламъците. Такава картина може да се гледа от различни ъгли. Триизмерното изображение симулира процеса на изгаряне толкова качествено, че може да замени живата камина, без да причинява проблеми при монтажа, подготовката на дърва за огрев, поддръжка по време на работа.

Представените опции могат напълно да задоволят нуждите на всеки, който иска да придобие камина. За да се определи избора, първо трябва да се отговори на въпроса: "Какви функции трябва да изпълняват камината" Ако това е чисто декоративна функция, тя е най-изгодна за инсталиране на електрически модел. По-нататък по стойност, в нарастващ ред отидете биокамини и газови устройства без комини.

Желанието да се получи истинска топлина ограничава избора на всички същите електрически камини и газова камина с комин. Наличието на нагревателен елемент в електрическата камина е допълнителна опция, така че при покупка е необходимо да се изяснят тези подробности.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква газ камина да изберем за апартамент, ние проучване на принципа на системата на газКаква газ камина да изберем за апартамент, ние проучване на принципа на системата на газ
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да използвате ефективно печки-камини, за да дадеКак да използвате ефективно печки-камини, за да даде
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Как да изберем камина-фурна за лятна резиденцияКак да изберем камина-фурна за лятна резиденция
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерииКамина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерии
Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…Как правилно да запалите камина с дърва за огрев, инструкции от типа "turn-by-turn" и…
Сортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъклоСортове от стъклени камини, тъй като те създават за тях огнеупорно стъкло
» » Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
© 2021 BggeHat.com