Камина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерии

В света на високите технологии директната цел на камината, която трябваше да затопли стаята, вече стана непряка. Основната му функция е създаването на особен стил, допълнение към декора, логичното завършване на интериора на стаята. Досега обаче камината е претенциозна за всички членове на семейството и служи като въплъщение на уютно огнище.

Собствениците на апартаменти са лишени от възможността да се възхищават на истинския пламък, който им дава дървени камини за дома. С нищо не може да се сравни звукът на пукнатините на дървото и едва забележимата миризма на дим, а естествената топлина от огнището има магическа сила. Дървени камини се установяват в летните вили, във всякакви частни къщи, вили, принадлежащи на града или извън града.

Тухлена структура от стената до стената
Точна конструкция на стената по главната стена

Класификация по стилове на изображения

Камини на дърва за огрев могат да се впишат в цялостния дизайн на стаята, благодарение на стиловата рамка. Самата камина е представена от пещ и портал и по външния си вид може да се говори за определен стил на изпълнение.

  • Класическият стил се отличава с правоъгълни очертания. Този портал е под формата на буквата "P" и правилния фокус, изграден съгласно законите на симетрията. Външната украса е в средновековието, когато камините са изложени от обработения камък и се считат за индикатор за просперитета и богатството на къщата. Сега можете да използвате декоративен камък, който е прикрепен към тялото на портала, и камина, Изложени тухли, и не е необходимо да се отрежете, защото вече има свой собствен стил.
  • Портата на подиума представлява D-образната структура. Това е отличителна черта на стила на страната. Камината е украсена с функционален дървен шелф над камината. На този рафт са домашните потреби, които понастоящем са декоративни. Коничните форми на комина само подчертават характеристиките на стила. Външните стени са изработени от скална обвивка. Това е доста евтин материал, красиво погледнато в това приложение, но такава декорация е неудобна за поддържане на чистотата. Породата допринася за натрупването на прах.
  • Грешните форми на тялото, представляващи гладък контур, задължително трябва да намерят продължение в интериора, в противен случай ще изглеждат примамливи и неподходящи. Стилът в стил "Арт нуво" започна да се появява в средата на миналия век и днес губи кардинално противоположния стил на високите технологии. Това е комбинация от метал и стъкло. Сребрист блясък на никелирани повърхности и широка видимост поради стъклените стени създайте панорамен изглед на жив пламък. В същото време този стил изисква внимателна обработка и мебели, съобразени с вкуса и другите мебели.
Почивка и отдих
Зона за почивка и релаксация

Класификация по тип на камина

Тази класификация вече е техническа и може да се използва с необходимото изчисление на необходимите ресурси на устройството.

  • Камините от затворен тип представляват голям подклас от устройства, в които пещта е защитена от стъкло. Те са вградени в депресии или ниши в стената или подготвени портали. Но не е толкова лесно да се направи такава конструкция. В стената трябва да бъде оборудван с комин, който отговаря на всички изисквания за дърва, изгарящи камини.
  • Полу-затворените камини може да имат не само фасада, но и една от страничните стени. Обикновено такива устройства са монтирани на стена съгласно метода на инсталиране. Това означава, че коминът не е монтиран в стената, а е прикрепен към него. Полу камини са популярни в къща подреждане, като може да бъде инсталиран в близост до ъгъла на стени с външна ъгъл, което е характерно за този тип структури, както и да излъчва топлина в две съседни стаи едновременно.
  • Откритите камини се считат за по-реалистични и това може би е единственото им предимство. Ефективността на такива камини е ниска, тъй като голямо количество загрята вода излиза от комина, което означава, че се губи енергия. Освен това отворените огнища често са причина за пожари. За да се гарантира безопасността, трябва да направите пластир от подови покрития от топлинно екраниращ материал, който ще предпази от пожар в случай на падане на пода на тлеещи трупи.
Дървен интериор на селска къща
Типичен интериор на селска къща

Класификация по метод на инсталиране

Камините за изгаряне на дървесина, въпреки необходимостта да се оборудват с комина, ви позволяват да променяте видовете модели в широк диапазон, включително да ги инсталирате в различни части на стаята.

Камината в къщата се характеризира с факта, че тя трябва да подчертава обема на стаята. Ето защо дизайнерът трябва да го инсталира на най-видно място - в средата на стаята. Островите тип камини могат да осигурят преглед на изгарянето на трупи веднага от четири страни. Коминът в този случай ще трябва да бъде окачен и закрепен към тавана. Този сложен дизайн е необходим само за създаване на оригинален дизайн. Ето защо, в островните камини нищо не е направено, за да се увеличи ефективността на работата му.

Камините, монтирани на стената, имат U-образен или D-образен портал и са монтирани близо до стената. Общата част на стената е изложена огнеупорни тухли. Това директно показва, че възможността за инсталиране на камина трябва да се има предвид дори по време на строителството на къщата. В допълнение, стените монтирани камини от тухли изискват солидна основа, тъй като те са много масивни.

Интериор на голяма частна къща
Вътрешна украса на голямо имение


Малките селски къщи са ограничени от техния размер, но това не означава, че инсталирането на камината задължително ще се осъществи. Ъгловият модел визуално осветлява прехода между стените и не заема много място. Това е най-успешният вариант за малки стаи.

Самостоятелните камини на дърва за огрев обикновено се представят под формата на чугун или стоманена пещ, вграден в металната кутия. Тези устройства са насочени към постигане на максимална производителност. Те използват технологията на бавно изгаряне, което ви позволява да увеличите времето между резервирането на дърва за огрев до 1.5-2 часа. Ефективността на такива устройства достига 80. Самият метал е отличен източник на топлина, така че само малка част от него се губи във външната среда.

Общи правила за работа

Всеки модел камина има свои собствени препоръки за работа. Възможно е обаче да се определят общи съвети, които да направят камината ефективна и безопасна.

Камина с камина
Камина с отворена камина, облицована с естествен камък
  • Преди всяко запалване не забравяйте да проверите наличието на сцепление и нормалното му състояние в комина. Можете да направите това с горещ вестник, навит.
  • Само за използване в камина суха дървесина от твърда дървесина. Смолите, съдържащи се в иглолистни дървета, водят до образуване на сажди в комина, който претърпява неконтролирано изгаряне, което представлява огън.
  • Ежедневно почиствайте пепелта от продуктите от горенето, тъй като тя все още изпълнява функцията на вентилатор и осигурява необходимата тяга.
  • Коминът трябва да бъде затворен само след пълно изгаряне на дърва за огрев, тъй като в процеса на разпадане въглеродният оксид все още се освобождава.

В едноетажните сгради можете да използвате камина с камина от всякакъв вид. Няма ограничения за това, което не може да се каже за вили. Това са частни къщи с 2 или 3 етажа, включително тавански стаи, тавани и други надстройки.

Инсталирането на камина на първия етаж ще бъде възможно, ако къщата има стълбище и коминът ще бъде свободен, издигнат до покрива. В противен случай е необходимо да поставите камина на горните етажи. Но тухла ще бъде невъзможно, тъй като няма основа.

Остава само опция самостоятелна камина от чугун. Архитектурата на вилите е доста разнообразна, така че мнозина планират да осигурят едноетажна част от къщата, в който ще бъде оборудвана с хол с камина. След това направете камина, изработена от тухли, няма да бъде трудна.

Що се отнася до дестинацията, модерните камини са безопасни. Те дори могат да бъдат инсталирани в спални, ако се използват само за визуално възприемане на пожар. Всяка камина, предназначена за отопление, е от местно естество. Той е в състояние да затопли една стая само добре, затова се използва като допълнително отопление. Пълното отопление на помещенията може да се извърши чрез печки на дърва. Те имат вграден контур, по който циркулира охладителната течност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?Как да изберем електрическа камина, за да създадем удобна и топла среда в дома?
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем камина с дърва за изгаряне на дърваКак да изберем камина с дърва за изгаряне на дърва
Как да изберем портал за каминаКак да изберем портал за камина
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Как да поставите камини в интериори с различни теми, стилКак да поставите камини в интериори с различни теми, стил
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
Красиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериораКрасиви камини за къщата, какви интересни продукти ще ви помогнат да украсите интериора
» » Камина във вилата, изберете опция за пълноценен дървен материал според различни критерии
© 2021 BggeHat.com