Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята

В продължение на няколко десетилетия камината в къщата се смята за символ на домашен уют, топлина и семейно щастие. В момента малко се е променило и всеки, който има възможност да инсталира такава структура в домовете си, се замисля как да го украси, за да запази създадената атмосфера.

Дизайнерите предлагат разнообразни варианти за дизайн. Всички те се различават по стилистиката и основната посока във вътрешността на стаята, където ще има открито огнище. Много интересна е камината с огледало, в края на краищата този елемент, както и самата структура, има древни корени.

Прост интериор в хола
Прост интериор на всекидневната, изискан

Функции за местоположение

Интериорните дизайнери подчертават факта, че огледалата, които висят над камината, са призовани да изпълняват не само декоративна функция. Този елемент също е една от функционалните части на стаята, така че е толкова често използван за декориране на стаи в модерен стил.

Ако поставите огледало с правилната форма над камината, а също и ако огнището е разположено на правилното място, стаята визуално ще се увеличи и пространството ще се разшири. В допълнение луксът на интериора и усъвършенстването на вкуса на собственика на къщата ще бъдат допълнително подчертани.

Когато собственикът реши, че ще има огледало, висящо над камината, трябва да вземете предвид някои съвети, сред които:

  1. Тези, които имат стая или стая в модерно стилистично направление, е по-добре да изберете предмет, който да има ясни, прави и лаконични форми, строги линии.
  2. Много е важно огледалото възможно най-точно да подчертава общата концепция и да не излезе от създадената атмосфера, като привлече вниманието към себе си.
  3. Особено впечатляващо в много интериори не са отделни огледала, а композиции, създадени от такива елементи.
Светлият интериор на хола
Дневна в ярки цветове

Декорирайки стената зад камината с огледален елемент, много хора влагат в този процес по-дълбоко значение, отколкото просто постигане на естетическо удоволствие. Въпросът е, че представеният елемент, както се чете древни учения на Фън Шуй, Тя е в състояние да поддържа в стаята най-силната енергия, излъчвана от пламъка.

Ето защо, тези, които са уверени в съществуването на висши или други сили, вярват, че този начин на декориране на камината ще донесе щастие и късмет в живота на собствениците на къщата.



Има камини, които не се намират близо до стената, но запълват централната част на стаята. Те могат да бъдат украсени с огледала от две противоположни страни. За да се даде конструкция на завършеност, довършителните елементи са допълнени със странични светлини. С този подход в стаята можете да създадете не само уют, но и да донесете докосване от романтика и необичаен шик.

Модерен интериор на хола
Дневна в модерен стил

За модерния интериор можете да използвате и огледала, в които светлинните елементи вече са монтирани в цялостния дизайн. Но тук основното не е да прекаляваме, така че обектът на декора не се превръща в основното нещо, което доминира в целия интериор. За тази цел е необходимо да се даде предимство на дребните продукти. Благодарение на осветлението в стаята ще бъде още повече топлина и уют.

Представяне в различни интериорни стилове

При декориране на камина, ако използвате огледало, е много важно всичко да се направи в един интериорен стил. Някои хора, особено тези, които нямат опит в създаването на дизайн, могат да избират продукти с неправилна форма, размер или с неподходяща рамка. За да се предпазите от ненужни разходи и разочарования, си струва да разберете кой стил на огледалото ще изглежда най-добре.

Кръгъл вариант
Пълна стена опция
  • Естествено, най-добре е да започнете с класиците, защото такива интериори могат да се намерят в много селски къщи или вили. В повечето случаи, за да украсите камината с огледало, ако стаята е направена в този стил, най-добре е да изберете продукт, който ще има луксозна резбована рамка от естествено дърво. Линията на ръба на платното на огледалото трябва да бъде фасетирана (огледалото е изтеглено под определен ъгъл).
  • Лекият, ненатрапчив и релаксиращ стил на селската страна също приема строителството на камини. В този случай камината е най-добре украсена с огледало, имащо прости, прости геометрични форми. Рамката е задължително направена от естествен материал, например дърво с резбови елементи. Ефективно погледнете интериора, оформени от ратан или тънки сухи клонки. Като допълнителни довършителни елементи могат да се използват керамични плочки от твърди или счупени парчета, както и черупки.
  • Ако у дома собственик поддръжник на оригиналния стил арт деко на, това е най-подходящата камина огледало кръглата форма с множество разклонени лъчи, което прилича на светло и топло слънце.
Аксесоари в интериора на хола
Дизайнът на хола с много аксесоари
  • Сега на върха на популярността има такъв стил като Арт Нуво, а този интериор ще приеме инсталацията на камина. Ако огнището е на разположение и има желание да го украсите с огледало, най-добре е да дадете предпочитание на елемент, изпълнен в естествена тема. Тя ще изглежда добре меки, течащи линии, допълнени от луксозни декоративни елементи, например: флорални къдрици, детайли на растенията и много други.
  • Огледалата могат да бъдат украсени с камини, монтирани в стаи с минималистичен интериор. Когато избирате този елемент, трябва да бъдете много внимателни, тъй като такова дизайнерско решение не приема инсталирането на много подробни детайли. Атмосферата на яснота и краткост да се проследи целия, така че ако решите огледалото, след това той трябва да бъде страхотно, като се започне от тавана, изпълвайки цялата стена на камината, и да завърши от рафта.
  • Привържениците на модерния интериор в посока на хай-тек като прости и строги форми. Огледалата над камината, с кръгли, овални, правоъгълни форми, ще изглеждат страхотно тук. Като рамка, могат да се използват дървени и за предпочитане метални материали или може да липсват напълно.
Дневна в висока сграда
Голяма стая в висока сграда

Малко въображение

Ако собствениците на помещенията, имат широк въображение и готови за всякакви експерименти дизайн, тогава е по-добре да инсталирате повече от едно огледало над камината и да се опита да създаде панел - елементът, който е основната концепция или проект, изложени на огледални парчета.

В този интериор винаги има атмосфера на лесна почивка, но самият дизайн не изглежда претоварен или претенциозен. Особено ефективна е огледалната стена над камината, ако се намира срещу прозореца. След това, при слънчево време, можете да се насладите на ярки отражения, изпълващи стаята със светлина.

Освен това подобна декорация на стената зад камината визуално ще увеличи пространството на стаята, което е особено важно за стаи с малка площ. Формата на стаята ще стане ясна и правилна, но в същото време, ако огледалният елемент все още е осветен, тогава целият чар ще бъде загубен, така че е по-добре да откажете осветяването.

Подреждането на огледалата над камината е най-изгодният и популярен начин за създаване на оригинален интериор и съсредоточаване върху огнището в стаята. Има много възможности за използване на декоративен елемент, така че трябва внимателно да премислите цялата концепция, включително дизайна на стаята и самата камина.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оригиналните и практични идеи за декориране на каминатаОригиналните и практични идеи за декориране на камината
Как да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнераКак да украсяваме камина в таванско помещение, препоръки на дизайнера
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
Правила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалистиПравила за местоположението на камината на Фън Шуй, съвети за създаване на интериор от специалисти
Интериор за хол с камина в стил хижаИнтериор за хол с камина в стил хижа
Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяватКак да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
Кухня с камина, оригинално решение за модерен интериорКухня с камина, оригинално решение за модерен интериор
Как да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръкиКак да напиша камина във вътрешността на хай-тек стил, прости препоръки
Ковано аксесоари за камина, създайте завършено изображениеКовано аксесоари за камина, създайте завършено изображение
Оборудваме камината във вашата къщаОборудваме камината във вашата къща
» » Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
© 2021 BggeHat.com