Камина в декорация на дома и отопление

Камина в къщатаНеобходимо е Назначаване на вложка камина в къща или апартамент, за да се определи предварително: дали това ще бъде един от елементите, декориране на помещенията, или основната му цел е да се създаде приятна и уютна в къщата?

Ако основната цел на закупуването на камина е отопление, тогава трябва да решите дали ще бъде основният източник на топлина или само допълнителен.

Декорация или труп?

Ако камината е инсталирана в къщата за основен източник на отопление на къщата, тогава е необходима камина с пещ за вода. Това означава, че е необходим котел, който загрява водата с топлината, отделяна от изгарящото гориво, и я захранва с тръбите. Този дизайн заема много пространство, изисква задължителна вентилационна система за отстраняване на продуктите от горенето и е подходящ само за частна къща. В същото време печките и цялата отоплителна система като цяло трябва да останат приятни за очите елементи на интериора. За да направите това, трябва да направите облицовката и да скриете всички комуникации под нея. Такава система за отопление ще струва прилична сума, защото нито на самата пещ, нито на котела, не си заслужава да се спестят.



Декоративна камина камина като просто парче декорация няма да струва твърде много. Трябва само да се свържете с подходящия магазин и да изберете или направите поръчка на камина с вентилационна система с въздушно отопление. Вкъщи тя ще бъде зададена само на избраното място. Но трябва да се отбележи, че такава камина ще даде само топлина в стаята, където се намира. Или изобщо няма да даде топлина, а само да симулира открит пламък и звук от дърва, който да се изгори.

Камината с водна схема като допълнителен източник на топлина се инсталира успоредно на съществуващите електрически или газови котли в къщата. Те могат да се заместят. Това е, както следва: ако къщата е първоначално работи само газов котел, но след запалване на огъня, след като водата в отоплителната система загрее поради това до желаната температура, котелът газ ще спре да работи автоматично. Веднага след като камината престане да загрява водата до стойностите, зададени в газовия котел, тя започва да работи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите сама каминаКак да направите сама камина
Как да си направите собствен камина с кръг за отопление на водатаКак да си направите собствен камина с кръг за отопление на водата
Пещ с водна схемаПещ с водна схема
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да събираме камина с каминаКак да събираме камина с камина
Как е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилноКак е разположена камината с топлообменник, как да я използвате правилно
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
Проекти на къщи с отопление на печкиПроекти на къщи с отопление на печки
Електрическа камина като нагревател за къщата, с възможности за ползванеЕлектрическа камина като нагревател за къщата, с възможности за ползване
» » Камина в декорация на дома и отопление
© 2021 BggeHat.com