Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн

Камината със сигурност е отлична декорация за всекидневната, нейната основна атракция. Въпреки това, можем да изградим истинска камина изключително в частни къщи, но в градски жилища няма да можем да направим това поради цяла поредица от обстоятелства. Разрешение за такова строителство в ОТИ не се получава, защото силата на дизайна на къщата не осигурява такива съоръжения, както и няма възможност за изграждане на комин. В допълнение, много модерни апартаменти в града се отопляват с електрически системи.

Ще помогне да се реализира такава идея изкуствена камина. Симулацията на камината във вътрешността ще изпълнява подобни функции, ще привлече вниманието към себе си, изпълнявайки ролята на основния декоративен елемент. Ако желаете, можете да увеличите функционалността до обичайното, топлината от такава камина може да бъде постигната чрез изграждането й до батерията или чрез поставяне на електрически пожар в нея, а огънят ще помогне да се донесе био камина.

Използвайте го във вътрешността на обикновения хол на камината
Интериорът на обща всекидневна с камина и телевизор

Най-важното е, че холът с фалшива камина трябва да изглежда хармонично, така че да се вписва в цялостния стил на интериора и мястото на неговата инсталация, външен вид и материалите, от които е инсталирана, това отново е. Както вероятно сте предположили, в тази статия ще разгледаме как да поставите фалшива камина в интериора на най-важната стая в дома ви, в хола и какви са имитациите.

Видове изкуствени камини

Вътрешните и чуждестранните дизайнери отдавна са използвали фалшиви камини в интериора на различни помещения, за да ги украсят, за да им дадат статут. Монтирането на камина в хола или антрето води до класическите характеристики на тези стаи. В допълнение, този декоративен елемент веднага се превръща в основен, което значително влияе на цялостното възприятие на цялата стая.

В наше време, фалшивите камини се използват активно в апартаменти и къщи, защото те не са толкова причудливи, когато се инсталират и в бъдеще използват. Дори биогоривата и електрическите камини изискват известно внимание, което на практика не се нуждае от изкуствено оформление.

Дневна в ярки цветове
Светлият и светъл интериор на хола

Има много видове такива структури, така че те се оценяват по различни критерии, например:

  • Удобно е да се класифицират фалшиви камини на мястото на настаняване: стена, ъгъл, вграден, десктоп.
  • Възможно е да се разделят изкуствените камини на типове според размера на конструкцията и степента на нейната прилика с оригинала.
  • Интересна класификация се получава чрез разделяне на гледните точки според формата на портала и начина за проектиране на масивната структура около пещта.
  • Материалите за производство на изкуствен огън могат да бъдат много различни, това също може да бъде класифицирано (картон, гипсокартон, шперплат, тухла).
  • И накрая, е възможно да се разделят фалшивите камини чрез методи за симулиране на огън или наличието на истински пламък.

поставяне

Ако разгледаме най-популярния тип класификация - по разположение, тогава можем да различим следните опции.

Каменна камина. Фалшива камина във вътрешността на дневната, разположена по протежение на основната стена, ви позволява да подчертаете класическия дизайн на стаята. Ако създадете качествена имитация на истинската камина и огън в нея и успешно я поставите по стената, тогава ще бъде изключително трудно да се разграничи такава конструкция от работеща камина, особено ако се използват подобни строителни материали.

Декоративен портал, построен по протежение на основната стена
Декоративен портал, поставен по стената

След като сте построили фалшива камина с рафтове отстрани и го подрязахте с естествена дървесина или камък, можете да получите подходящ дизайн за стила на страната. Едно дърво в декорацията на подобни модели се използва и за етнически интериори. Ако изградите портал с ясни контури и ръбове, прости форми и цветове, то тази имитация ще се впише перфектно в модерния дизайн, например градски стилове, минимализъм, високи технологии. Добавете метални части и готварска пещ с малък, а не най-естествен огън, и ще получите отлична модерна структура.

Ъглова камина. Основното предимство ъгловото разполагане на всяка камина - Спестяване на място в стаята. С тази подредба декоративната сграда заема много малко жилищни пространства, но в същото време не оказва влияние върху нейния външен вид и свойства.



използване ъглова камина Струва си да се грижим за околното пространство. Можете да настроите маса срещу нас, удобни столове или диван, за да се насладите на уютни вечери с цялото семейство. Чрез добавяне на декоративни аксесоари, подходящи за стила, ще получите подходящата атмосфера на топлина и комфорт. За малките дневни помещения е добре дошъл такова поставяне на фалшива камина.

Ъглово поставяне на изкуствена камина в хола
Компактното поставяне на изкуствена камина в хола

Вградена камина. Вградени в стената изкуствени камини най-често се намират в модерния интериор. В стената на гипсокартона има специална ниша, която е подходящо подрязана. Оказва се оригинален акцент в интериора и едно интересно, необичайно решение. Пълнене на импровизирана камина обикновените дърва за огрев или тяхната имитация. Ако желаете, в нишата можете да поставите електрическа камина, био камина или LCD екран с вид на пожар, всички тези устройства отлично симулират настоящото устройство.

Островна камина. Фалшива камина в островната версия е много рядка, най-често за такива цели използват био-камини. Местоположението на острова включва инсталирането на устройството на разстояние от стените на помещенията на всяко удобно място. За да се изгради модел на острова, той отнема много свободно пространство, което е много ценно. Такива фалшиви камини се намират в хола на частни къщи, в които собствениците поради собствените си причини не са инсталирали сегашното устройство, но са решили, че за да създаде подходящата атмосфера, присъствието му е необходимо.

имитация

Фалшивите камини могат лесно да се степенуват според нивото на сходство на конструкцията с оригинала или по-скоро с конвенционалния образ на истинската камина. Понастоящем могат да се разграничат следните опции:

Оригинален макет на камина
Оригиналното обзавеждане на камината е макет
  1. Изкуствената камина е напълно подобна на гледната точка на истински аналог. Масивна конструкция може да бъде направена от същите строителни материали, на същите размери, само без комин. Разликата ще бъде само във факта, че в фалшива не можете да размножите истински огън, той не е приспособен за това. Но пуснати в пещ био камина е напълно възможно, в допълнение, пещта обикновено е в такива устройства е много дълбок, 30-40 сантиметра.
  2. Приблизителната имитация на камината се постига чрез изграждането на красив портал, декоративна рамка на изкуствена камина. В този случай структурата прилича на истинска камина, но има по-малък размер. В повечето случаи дебелината на конструкцията се намалява и височината остава непроменена. Декоративният портал е завършен, като се вземат предвид желанията на собственика и общия интериор на стаята. В камината са поставени манекени от дърва за огрев, понякога свещи или гирлянди са поставени да получат светлина от там. Огледалата, разположени по стените, подобряват ефекта.
  3. Символичната камина отдалеч прилича на истинския си колега. Най-лесният начин да си представите такова огнище, ако си припомните историята на Пинокио, която имаше снимка на огън по стената. В нашия случай може да бъде и рисунка или рамка с картина, може би картонена кутия или метална кутия завършена правилно. Най-важното е такава фалшива камина да бъде правилно възприета, за да стане ясно, че тя символизира дома. Например, това е много популярно за създаване Нова година камина от картонени кутии, който е определен по време на празниците, и след това лесно демонтирани.

Настаняването в хола и другите стаи

Дневната е в центъра на къщата, затова имитацията на камината тук ще изглежда страхотно. Всекидневната с фалшива камина и телевизор ще ви утеши, семейството, роднините и приятелите ви в онези моменти, в които ще си починете в тази стая, ще прекарате време в разговор в приятна атмосфера.

Най-лесният начин да поставите такова устройство в хола е в класически стил. Тази декоративна конструкция ще подчертае почтеността на тази стая, нейния цвят и последователен стил. За украса на модела, строителните материали, направени под формата на имитация на истински камък, тухли, дърво, мрамор, са отлични. Стилизираните антични декоративни аксесоари, разположени до камината, ще допринесат за построяването на зрелищността.

Модерен хол с камина
Модерен хол с изкуствена камина

Напълно завърши снимката ще помогне ковани решетка, затваряне на пещта. Този реализъм ще завърши красивия образ на дома.

Ако желаете, можете да поставите камина в камината, чийто принцип на действие позволява това да бъде направено. Био-камината не се нуждае от комин и може да работи във всяка стая. Ако искате да добавите звук и топлина, можете да инсталирате електрическа камина в нишата. И двата варианта са приемливи по отношение на пожарната безопасност и лекотата на използване.

По желание може да се инсталира фалшива камина не само в дневната, но и в други помещения:

  • За кухнята можете да направите настолна симулация, малка и удобна за използване. След това го поставете на маса или рафт.
  • В детската стая ще изглежда страхотен портал от картонени кутии, масивни, но лесни. Това ще помогне за създаване на празнична атмосфера, която е много необходима за децата.
  • В спалнята изкуствена камина може да се използва като декоративен елемент и удобен рафт за съхранение на нещата.

Всеки може да инсталира фалшива камина у дома. За да поставите тази сграда във вашия интериор, просто трябва да изберете подходящ модел и да го изградите. Най-лесният начин е да се събере камина от картонени кутии, малко по-трудно от гипсокартон или шперплат, но с тухли трябва да потъвате. В същото време, при завършване на работата ще получите отличен декоративен аксесоар, който ще изглежда хармонично във вашия интериор.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ъглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортовеЪглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортове
Фалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериораФалшива камина декоративна имитация за поставяне в интериора
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Електрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартаментЕлектрическа камина с парогенератор, оригинално решение за градски апартамент
Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Разрешения за монтиране на тази камина в апартаментаРазрешения за монтиране на тази камина в апартамента
Дневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементиДневна с камина, изработена в модерен стил, дизайнерски елементи
» » Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
© 2021 BggeHat.com