Разрешения за монтиране на тази камина в апартамента

Някои жители на високи сгради се чудят дали е възможно да се инсталира истинска камина в апартамента и какви документи са необходими за това. Източникът на открит огън в такива условия може да бъде създаден, но собствениците ще трябва да преминат през дълъг и трънлив път на изчистване на всички разрешителни в различни случаи.

Като се има предвид тази сложност, повечето собственици стигат до заключението, че е по-лесно да се инсталира електрическа версия на камината, но какво да правите с тези, които не искат да правят никакви отстъпки и да жертват мечтите си. Повече подробности са дадени на най-важните аспекти на процедурата за получаване на разрешителни и изисквания за жилищно настаняване.

Камина касета система в хола
Малък касетен камина комплекс в хола

Площта на апартамента има значение

Искайки да имаме валидно, не декоративна камина, на първо място, си струва да знаете жилищната площ на апартамента. Според нормативните документи повторното оборудване на помещенията в тази посока е допустимо само в жилищата, чиито параметри са най-малко 50 квадратни метра, дори ако това е едностаен апартамент.

Следователно, ако човек живее в типичен "сталинист", "Хрушчов" или малко семейство, можете незабавно да кажете сбогом с подобно желание. Факт е, че органите за управление на дома ще реагират с отказ за подобна петиция.

Модерните нови сгради дават на собствениците определена надежда за възможността за инсталиране на камина, защото площта им често надвишава необходимите параметри.

В допълнение, има още една важна точка, която може да попречи на изпълнението на плана и няма да ви позволи да има камина във вътрешността на апартамента, тя е представена от комин. По времето, когато човек използва истинска камина, изгарянето на гориво води до дим, който задължително трябва да бъде отстранен, в противен случай съществува риск от задушаване.

Основният акцент в интериора на хола
Основният акцент на интериора в хола

Но още веднъж, връщайки се към сградата на високо увеличение на модерен тип, някои разработчици предоставят за инсталиране на комина в изграждането на сградата, така че преди да си купите апартамент, а ако плановете включват изграждането на такива системи, в този момент си заслужава да се обръща внимание на.

Действия при липса на комин

Ако апартаментът се намира на последния етаж на високата сграда, собственикът може да го оборудва самостоятелно с комин, ако има подходящи документи. Понякога тази опция е достъпна за жителите на предпоследните етажи. Независимо от кой клас на апартамент (премия или студио), той трябва да бъде подходящо вентилиран, има и вътрешен комин.

Ако приемем, че големината на апартамента отговаря на минималните изисквания, или дори да ги надвишава, да се постави камина в кухнята или в една от стаите може да бъде само предмет на разрешение за документален филм. За тази цел на наемодателя трябва да се консултира със съответната петиция, която ще покаже желанието да се направят промени в оформлението на оторизираните органи: жилища офис, ОТИ, както и съгласува с архитекта, който отговаря за строителството в района.

Тук трябва да се отбележи, че има модерни камини, които работят с биогориво, което не изисква получаването на разрешително за монтаж, но изглежда не по-малко естетически.



Човек трябва веднага да се приспособи към факта, че за един ден, а още повече за няколко часа, за да получите желаните документи ръчно по закон, не е възможно. Собственикът на апартамента ще посети повече от една инстанция, където ще бъде поискана все повече и повече информация (за съжаление, това е начинът, по който се подрежда бюрократичната ни система). Но в същото време, ако има свободно време и действа в рамките на закона, е напълно възможно да получи разрешение.

Облицовъчен портал с декоративен камък
Декоративен камък за облицовката на портала

Ако всяка минута е скъпа и има свободни финансови ресурси, тогава направете камина в апартамента и да получите цялата документация ще помогне на специализирани фирми и посредници. Само след толкова дълъг и трънлив път ще бъде възможно да се впуснете в реализацията на мечтата си.

Необходим пакет от документи и изисквания

В момента в Русия няма общоприети стандарти, които позволяват или забраняват инсталирането на апартаментни камини. Уреждането на този проблем се извършва изключително на регионално ниво.

Ако разгледаме ситуацията на примера на района на Москва, тогава има възможност да се постави камина в апартамента на последния етаж. Факт е, че с тази подредба на жилището собственикът няма да има трудности при изграждането на комина. Това правило обаче не включва наемателите на къщи, в които се очаква такава вентилация на етапа на проекта и в момента е в добро състояние.

Ако всички елементи, посочени по-горе съответстват на жилища, за да се изгради набор комин е възможно, но преди това трябва да отидете на Инспектората да контролира реорганизация на апартамента и окабеляването, който се нарича Moszhilinspektsii.

Там, собственикът ще трябва да осигури готов план жилища, които ще бъдат дадени на къща, окабеляване, комин, тъй като тя ще бъде изолиран от топлина и влага, за да се регистрирате неговите характеристики, посочени в парченце (41-01-2003). Когато експертите разглеждат документите, те решават дали е възможно да се инсталира камина в такива условия.

Дневна в модерен стил
Модерен интериор на хола

Като се има предвид всичко това, дълго преди получаването на разрешение и закупуването на камина, собственикът ще трябва да мисли ясно. Какъв тип пещ ще има продуктът, неговото тегло, вид гориво. Ако разчитате на изискванията на парченце 2.01.07-85 на максималното тегло на продукта да не надвишава 150 килограма на квадратен метър, така че тя е предназначена за монтаж на стена и таван в многоетажни сгради. Съответно, камините за апартамента трябва да бъдат леки, точно като техните портали. Мраморен вариант в този случай дори не си заслужава да се обмисли, но си заслужава да погледнете по-леките системи с дърво или полиуретаново покритие.

По-голямата част от продуктите, представени за обща консумация, няма да отговарят на тези стандарти и най-вероятно продуктът ще трябва да бъде направен по поръчка. Ако желанието да имате апартамент с камина е запазено, трябва да се запознаете със списъка от документи, които ще трябва да бъдат подготвени и предадени на екологичния и пожарния отдел:

  1. План за местоположение на местоположението на жилищната сграда, в която се намира апартамента на собственика (препоръчителната скала е 1: 2000). Трябва също да има насоки за това къде се намират най-близкото жилищно строителство и неговият брой етажи.
  2. Обяснителна бележка (без нея камината няма да бъде разрешена). Този документ уточнява характеристиките на качеството, количеството и количеството вредни вещества, които навлизат в атмосферата в резултат на работата на камината. Необходимо е да се посочи нивото на замърсяване на въздуха на всички нива (етажи) на къщата. То трябва да бъде включено в бележката и височината на комина, който се издига над сградата, вида гориво и броя на използваните през годината.
  3. Също така, за да побере камина в апартамента ще трябва да търсят помощ от централните мониторинг хидрометеорологични условия на Руската федерация, която дава информация за концентрацията на вредни вещества в мястото, където се намира къщата.

Въз основа на всички изисквания и процедури за получаване на сертификати, струва си да се замислим как да инсталираме декоративна камина за апартамента. Така че собственикът на жилища може частично да изпълни мечтата си, но не засенчи трудоемкия си процес на получаване на разрешителни. В същото време фирмите, които предоставят помощ при обработването на документи, не дават 100 гаранции, че ще бъде получено разрешение.

Апартаментът с камина е мечта на много жители на високи сгради, които повечето от тях, за съжаление, не са в състояние да приложат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Камина със собствени ръце в апартаментаКамина със собствени ръце в апартамента
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?Какъв тип камина мога да сложа в апартамент и как да го направя?
Как да направите декоративна камина със собствените си ръцеКак да направите декоративна камина със собствените си ръце
Интериорът на къщата с камина, ние избираме един за другИнтериорът на къщата с камина, ние избираме един за друг
Варианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на холВарианти на проекти на къщи с камина на един и два етажа, подреждане на хол
Електрическа камина като нагревател за къщата, с възможности за ползванеЕлектрическа камина като нагревател за къщата, с възможности за ползване
Как да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяватКак да поставите камина в спалнята на която огнище да изберете в кой стил да го украсяват
» » Разрешения за монтиране на тази камина в апартамента
© 2021 BggeHat.com