Електрическа камина като нагревател за къщата, с възможности за ползване

Можете да използвате електрическа камина в апартамента или къщата си не само като красив аксесоар и предмет на гордост, но може и да има някаква функционалност. Най-често камините от този тип са снабдени с възможност за генериране на топлина.

Лесният за използване отоплител на камина лесно ще се превърне в допълнителен източник на топлина, който може значително да увеличи температурата на въздуха в малка стая. Какви са електрически камини?, как да кандидатствате и дали въздухът е добре затоплен, статията ни ще разкаже за всичко това.

Оригинално устройство в бяло порт
Оригинално устройство в красив бял портал

Типично приложение

Инсталирайки електрически аналог на традиционната камина в къщата, първо я оценяваме от декоративната страна. За нас е важно, че той заема достойно място в интериора на нашия апартамент. Но за нас е необходима и допълнителна възможност за отопление, което е част от функциите на подобни устройства. Тук си заслужава да се отбележат две причини наведнъж:

  1. Когато усетите топлината от камината и виждате в нея имитация на огън, тогава във вашето подсъзнание се раждат приятни образи, създаващи правилната атмосфера.
  2. Камина машина част е в състояние да замени конвенционалните петролни нагреватели или vetrodui (вентилатори), че ние често използват в offseason, когато не работи система за отопление, но апартаментът е студено.

Отоплителната функция няма нищо общо с декоративната функция, така че две различни системи идеално съжителстват в електрическата камина. В допълнение, топлината, излъчвана от устройството, не винаги е необходима. Например, на топла и тъмна лятна вечер, имаме нужда само от визуален компонент, за да създадем уютен дом.

В допълнение към конвенционалните и прости системи с нагревател и вентилатор, оригиналното решение може да бъде инфрачервен електрически пожар, който напълно се справя с функцията на топлина в стаята. С неговото излъчване не само загрява въздуха, но и предава част от енергията на околните обекти и те също стават източници на топлина. Смята се, че такова устройство лесно ще загрява въздуха в помещението в рамките на 20 квадратни метра. м. няколко градуса.

Уютен домашен интериор
Хармоничен интериор, от който то удря с топлина

Изберете своя собствена електрическа камина, удовлетворявайки всички изисквания, това не е лесна задача. Съществуват много модели на такива устройства, от които класификацията им се извършва според различни знаци. Най-простата градиране е по местоположение:

  • Стеновата версия е най-традиционната. Получавате пълнофункционален електроуред, вграден красив портал и готов да отиде.
  • Ако искате да поставите устройството в ниша стена или специално изграден портал, тогава ще ви е необходима вградена опция. Трябва да се отбележи, че в някои случаи собствениците изграждат електрически камини в пещите на тези тухлени сгради, които те не използват.
  • Ъглова камина добре, защото ви спестява полезно жилищно пространство. В същото време такова място на нагревателя ви позволява успешно да разпределите потока въздух в помещението и следователно ефективно да го загреете.
  • Стеноподобните такива устройства са нещо като жива картина на огън или телевизор с една програма, който има някои асоциации за това.

При избора на място в апартамент, за да инсталирате електрическа камина, не сте ограничени. Можете да поставите устройството в дневната, което е най-често срещано, спалня, кабинет, кухня, баня и дори детска стая. Всичко зависи от това къде точно възнамерявате да създадете атмосфера на спокойствие, уют. Нагревателят под формата на камина със сигурност ще се превърне в истински дом, около който ще бъде хубаво да се събере около цялото семейство.

Вградена дневна
Вградена опция за стена за хол

Имайте предвид, че при избора на подходяща електрическа камина, трябва внимателно да разгледате интериора на помещението и неговите размери:

  • За големи помещения голям апарат ще бъде добро решение, а за малки стаи ще бъде малко устройство.
  • Стилът на дизайна на портала трябва да бъде избран въз основа на общата посока на интериора. За модерни помещения подходящи прости контури, стъкло и метал, за класически - естествени материали или имитация в декорация, модели, допълнителни аксесоари.


За удобството на домакинствата камината често се поставя по-близо до центъра на стаята. В този случай от всяка точка на стаята ще има добър изглед, а непосредствената зона за почивка ще бъде разположена следващата. Добавяйки декоративни елементи, фалшива дървесина и аксесоари за фурна, можете да завършите хармоничен и регулиран интериор.

Опростен и интуитивен модерен дизайн
Прост модерен дизайн

Въпреки това, в допълнение към електрическия огън, има и други опции за допълнително отопление на апартамента.

Алтернативни опции

Друго налично решение може да бъде използването на биологична камина. Принципът на биогоривата се различава от електрическото оборудване, в това устройство има истински огън, който е нагревател. Възможността да се въвеждат в къщата на жив огън, а не да се изгради пещи, капаци, комини дължим екологично гориво, което изгаря почти нищо отделяне на сажди, дим, сажди, въглероден диоксид, и, разбира се, искри.

Както в случая с електрически аналози, ekokaminy може да бъде от всякакъв вид от пода и десктопа до вграден. Понастоящем, вградени устройства, които могат да бъдат монтирани на стени, подове и дори мебели.

Вградена еко-камина в стаята за гости
Използва се във вътрешността на вградения ekokamina

Ако сравним диапазоните на разходите за електро и био системи, и двете устройства се намират в приблизително същия ценови сегмент. Тук всичко зависи от размерите на избраното от Вас устройство и сложността на неговото изпълнение.

Ако трябва да инсталирате по-мощен допълнителен нагревател, трябва да изберете вече от традиционните уреди:

  • Вентилаторен нагревател - създава насочен поток от топъл въздух. За малък апартамент е много удобно и евтино, въпреки че консумира много електричество.
  • Масленият охладител е лесен за използване и евтин уред, който загрява въздуха около него. Много семейства вече имат такова устройство в къщата.
  • Конвекторен нагревател - загрява въздуха, когато се движи от пода до тавана и го циркулира. Безопасно устройство за семейства с деца и животни.

Използването на традиционни уреди, предназначени да затоплят помещението a priori, обаче, няма да донесе уникална аура в дома.

Струва си да се отбележи, че е удоволствие да се съзерцава истински огън у дома и в същото време да се получи топлина не евтино. Ще трябва да похарчите пари за закупуването на системата и след плащането на сметки за електроенергия. Обаче удоволствието да имаш такова устройство в къщата е безспорно по-голямо от чувството на съжаление за изразходваните средства.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инфрачервена камина за къщата, основните типове устройства, принципът на работаИнфрачервена камина за къщата, основните типове устройства, принципът на работа
Ъглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортовеЪглови електрически камини за апартаменти и къщи, тяхното достойнство и основни сортове
Как да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерииКак да изберем електрическа камина за къща или апартамент, основните критерии
Електрически камини за домаЕлектрически камини за дома
Вградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиранеВградени електрически камини преимущества на модерните системи и правилата за тяхното инсталиране
Електрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практикаЕлектрически камини за апартаменти класификация на уреди, достойнство, избор на практика
Електрическа камина без отоплителна функция, принцип на работа и обща информация за уредаЕлектрическа камина без отоплителна функция, принцип на работа и обща информация за уреда
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем електрическа каминаКак да изберем електрическа камина
Инсталиране на електрическа камина със собствените си ръцеИнсталиране на електрическа камина със собствените си ръце
» » Електрическа камина като нагревател за къщата, с възможности за ползване
© 2021 BggeHat.com